Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pit11

Czy jest tu ktos kto potrafi rozliczyc pit?

Polecane posty

Gość pit11

W tym roku totalnie zgłupiałam... Zawsze rozliczam się sama, przy użyciu programów do tego stworzonych. Zawsze moje pity były poprawnie rozliczone i nigdy nie miałam z tym problemów. Aż do dziś. Siedzę nad swoim pitem i nie potrafię rozgryźć pewnej rzeczy. Wszystko wpisuję tak jak być powinno. Tylko zupełnie inna kwota mi wychodzi poprzez program pit format, i poprzez portal podatkowy. W jednym wychodzi, że mam 61 zwrócić do US, a w drugim, że 1 zł. Mógłby mi ktoś to przeliczyć tylko bez użycia programu, bo ewidentnie w programie którymś jest jakiś błąd. Ja tysiąc razy sprawdzam co wpisuje i za każdym razem wpisuje to samo więc dlaczego dwa różne programy inaczej liczą?

Gość gość
Trzeba policzyc wszystko na ,, piechotke" jesli masz juz obliczony podatek to juz prosto mozna policzyc bo od podatku odejmujesz skladki zdrowotne, pobrany podatek ( jesli nie masz innych odpisow z pit0 i pitd)

Gość gość
Na piechote liczyc tego nie porafie :( umiem tylko przez program. A jak widac cos i tak tym razem źle robie podaje dane: przychód: 24562,34 koszty uzyskania przychodów: 1668,72 dochód:22893,62 zaliczka pobrana przez platnika: 1350. Skladki na ubezpieczenie spoleczne 3315,42 skladki na ubezpieczenie zdrowotne 1617,18

Gość gość
Ja zas zawsze na piechotke obliczam, niestety nie mam jeszcze formularza pit37 ani objasnienia, nie wiem jaki prog podatkowy teraz obowiazuje( to jest napisane w ramce w objasnieniu) moge tak z pamieci tylko powiedziec ze od dochodu odejmujesz skladki spoleczne a sume ktora ci wyjdzie poddaje sie temu dzialaniu ktore jest w objasnieniu po wykonaniu tego dzialania wychodzi ci obliczony podatek a od niego potem odliczasz skladki zdrowotne i pobrany podatek. Jesli znajde objasnienie to ci policze.

Gość gość
potrafie pite wymacać jak jestes zainteresowana:-P

A ja pracowałam w 2015 i dlaczego nic mi nie przyszlo ze mam sie rozliczać?? Wiec ktos dlaczego??:(:(

Gość gość
Znalazlam i policzylam. Masz nadplate w wys.0,89 gr, z tym ze w picie w pewnych rybrykach kwoty kaza zaokraglac do pelnego zlotego wiec ta zlotowka jest jak najbardziej na miejscu. Twoj podatek obliczony to 2.968zl18 gr.i od tego odejmujesz skladke zdrowotna i sume pobranych zaliczek ns podatek w twoim przypadku to 1617,18 skl.zdrowotne i 1350zl pobrane zaliczki na podatek. Nie wiem czy pomoglam ale jasniej nie umiem. W razie pytan jestem.

Gość gość
11.17 Pracodawca ma obowiazek do konca lutego przyslac pit.11.

Gość amber54
Przecież rozliczenie PIT-u nie jest wcale trudne. Moja babcia sobie nawet z tym radzi... Wystarczy pobrać darmowy program z http://www.pit-format.pl/rozlicz-darmowy-pit i wypełnić co trzeba. Zrobisz to szybko i bez większych problemów tylko nie podchodź do tego jak do jeża bo tylko się niepotrzebnie bardziej zestresujesz :)

Gość zuzka9991
Jeśli nie wiesz jak rozliczyć PIT to zajrzyj do artykułu Składanie deklaracji PIT przez internet - http://aty.pl/skladanie-deklaracji-pit-przez-internet/ Znajdziesz tam instrukcję jak złożyć PIT do US. To nie jest wcale takie trudne jak się może wydawać. Też kiedyś byłam negatywnie do tego nastawiona ale w tym roku po raz drugi wysłałam PIT przez internet i już dostałam zwrot.

Gość vvvvv4
Słyszałem, że PIT FORMAT to taki najłatwiejszy program do PITów, tak przynajmniej znajomi mi mówili. W tym roku chyba również będę samodzielnie wypełniał PIT.

Gość bandka
pitax.pl - dobry program, intuicyjny... no i ma support na infolinii..także spokojnie w razie czego mozna dzwonić - pomogą!

Gość gośću
Polecam e-pity.pl - korzystam z niego już 3 lata i nie wyobrażam sobie korzystania z czegoś innego.

Gość sulias
nie ma problemu z rozliczaniem PITa jesżeli jest dobry program...ja przy rozliczeniu korzystałam z pitax.pl - wygodnie bo on line no i bardzo intuicyjnie.

Gość TamtaDziewczyna
wiesz co autorko wątku , weź spróbuj z pitax . Jest to na prawdę super program . Korzystałam z niego juz kilka razy i zawsze za każdym razem dobrze liczył . A był jeszcze doatkowo sprawdzany przez znajoma mojejteściowej , która jest księgową ( zawsze ona nam rozliczała pity za free ale nie chciałam juz jej potem tak naciągać ) . w każdym razie sam program pitax , uważam ze jest bardzo , ale to bardzo dobry ;) I co ważne , nie trzeba go instalować ;)I jest darmowy

Gość Aggatonka
no wlasnie widziałam ten program i fakt - nie jest to skomplikowane. zawsze mi się wydawało że rozliczenie pita to jest ciężka rzecz. a teraz, z takim programem to pikuś!

Gość Stattka
w szczególności ze jest to program dostępny onlinowo więc w ogóle jest to moim zdaniem super wygodne!!

Gość hitta
rozliczenie pita wcale nie jest jakieś mega trudne. w szczególności jak się ma program do tego który prowadzi jak za rączkę. więc w sumie z pitaxem nie powinno być problemu - ma nawet chyba infolinię.

Gość Barbaraossa5
Tez korzystałam z programu Pitax . Juz bardziej prostego programu to serio nie widziałam. Bo przy innych to fakt . Jak sie nie zna paragrafów czy art. to sie robi błędy . I ja też tak miałam . Tutaj , jakos przez przypadek sie natknelam na niego , poczytalam opinie i rzeczywiscie ;) prosto i szybko ;) zwrot juz dostałam . Ztym ze ja rozliczałam się zaraz na początku na marca ;)3 czy 4 jakos ;)

Gość leonpestka
Teraz można rozliczyć podatek PIT bez większych problemów, wystarczy skorzystać z bezpłatnego programu np. http://www.pit.fundacjapociecha.pl - ta fundacja pomaga dzieciom z rodzin biednych i niewydolnych wychowawczo, wspierają świetlice środowiskowe. Tam dzieci mogą zjeśc ciepły posiłek, spędzić czas po szkole.

Gość Agnieszka wrobel
Najlepiej sobie skorzystać z programu . Pitax jest darmowym programem nie wymagającym ściągnięcia na komputer ;) Trzeba tylko być zarejestrowanym , apotem się logować ;)