Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża, papierosy....

Polecane posty

Gość gość

Witam, wiem że takich wątków było już tysiące, jednak chce opisać mój problem który się od nich trochę różni. Na początek jestem w ciąży. U mnie w domu zawsze sporo się paliło, rodzice, ja, siostra, wszyscy skręcamy ponieważ poszlibyśmy z torbami delikatnie mówiąc. Nigdy nie liczę ile palę, aby się nie przerazić, ale dla napisania tego wątku wczoraj policzyłam i wyszły 63 papierosy. Przerażające, ponad 3 paczki, ale tak to niestety wygląda. 30 min bez papierosa jest dla mnie wiecznością, a najczęściej praktycznie nie rozstaje się z nim na taki czas. Fakt, że jestem w ciązy dobija mnie przy tym strasznie. Lekarz który mnie prowadzi mówi, aby przy takiej ilości nie rzucać palenia, tylko ograniczyć, aby to miało jakoś w miarę normalne liczby. Problem tylko w tym, że ja nie potrafię nawet tego ograniczyć. Za każdym razem jak odpalam kolejnego papierosa wściekła jestem na siebie, wiem że tam rodzi się kolejne życie, jednak nie potrafię nic z tym zrobić. Pisząc ten wątek naturalnie też papieros się tli w popielniczce, bo jakby inaczej. Mój partner wcale mi nie pomaga, sam pali jak smok i ciągle mówi że są gorsze rzeczy od palenia w ciązy. Ja jednak bardzo was proszę, nie oceniajcie mnie, wyzywajcie, poradźcie mi proszę, jak mam chociaż ograniczyć te ilości, aby jak najmniej zaszkodzić dziecku, bo o całkowitym rzuceniu nawet nie marzę. Jestem już i tak dobita całą tą sytuacją, a moje samopoczucie również w moim stanie mi nie pomaga. Pomóżcie....

Gość gość
palisz rzeczywiście dużo i to nie podlega dyskusji że na ten czas musisz znacząco ograniczyć ilość wypalanych papierosów, jak to zrobisz? tego nie wiem, nie pomogę ci, ale pocieszę cię tym,że moja mama też paliła całe trzy ciąże około 10 szt dziennie i urodziła trójkę zdrowych dzieci, każde dostało 10 pkt, także nie ma reguły....

Gość gość
a papieros elektroniczny?

Gość gość
twój partner ma rację. są gorsze rzeczy od palenia w ciąży.np. śmierć noworodka zmarłego na raka , niewinnego ze ma takich debilnych rodziców.

Gość gość
tez palilam i dzieci zdrowe ale roznie to bywa,czesto sa mniejsze niz dzieci nie palacych.zajmij sie czyms miedzy kolejnymi papierosami zeby o tym nie myslec.jakies porzadki czy spacer na ktorym nie bedzie cie az tak ciagnelo.

Gość gość
Poprostu zacznij to kontrolowac. Sama pale i wiem ze po papierosa siega sie bezwiednie ale gdy to ja przejmuje kontrole to z 15 dziennie robi sie 7-8 szt. Nie ma innej opcji w tej sytuacji jak tylko przejecie kontroli. Mozesz nastawiac budzic np.co godzine lub z czasem i rzadziej.

Gość gość
Dziękuje wam wszystkim za chęci pomocy. Mimo próśb znalazła się osoba która mnie ocenia, ale przyjmuję krytykę, zdaje sobie sprawę że nie jest to normalna sytuacja. Pomysł z budzikiem wydaje się dość ciekawy, zaraz spróbuję go wdrożyć. Co do elektronicznego papierosa, mam takie urządzenie, używam w miejscach gdzie nie można palić, jednak to tylko półśrodek, trochę zmniejsza głód nikotynowy i redukuje objawy, ale niewiele. Plastry, gumy i inne na mnie nie działają.

Gość gość
pal papieros elektroniczny. Nie chce Ciebie straszyć powiem jednak, że ja w ciąży paliłam 10- 15 papierosów dziennie i mój syn urodził się z zapaleniem płuc. W szpitalu leżeliśny 2 tygodnie zamiast 3 dni

Gość gość
papierosy to zło, ale nie mozna rzucać z dnia na dzień bo to szok dla ciała