Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic jesli kuzyn glodzi swoje dzieci ???

Polecane posty

Gość gość

Ma 4 dzieci. Wszyscy sa na dziecie weganskiej. Nie jedza miesa, ryb, ani produktow pochodzenia zwierzecego np jaj czy mleka. Dzieci sa blade, maja since pod oczami, sa anemiczne. Raz w mc kuzyn podaje im zastrzyki z wit b12 bo ta znajduje sie tylko w produktach zwierzecych. Zal mi tych dzieci bo sa male maja od 3 mc do 7 lat. Dzieci nir chodza do przedszkola ani szkoly. Sa uczone w domu. Maja duze braki. Mozna to gdzied anonimowo zglosic? Zeby zrobiono dzieciom jakies badania itp?

Gość de luxe
Nie tylko można ale trzeba.

Gość gość
Do opieki społecznej, albo nawet na policję.

Gość gość
odpíerdol się od niego, tylko dlatego że syfem i chemią nie chce karmić dzieci nie znaczy że one głodują, a szkoły to już wogóle dno obecnie, lepiej nauka domowa

Gość gość
Wazne ze chce to zrobic anonimowo. Nie chce zeby kuzyn mial do mnie pretensje potem i ogolnie zeby byla spina w rodzinie

Gość gość
najgorsi są tacy nawiedzeni, którzy nie przyjmują do wiadomości, że człowiek jest zwierzęciem wszystkożernym, i dieta roslinna jest dla niego niezdrowa i nienaturalna :o

Gość gość
Do opieki zadzwonić anonimowo lub listownie

Gość gość
Poczytaj w fachowych źródłach o diecie weganskiej, a nie powtarzasz głupoty starych bab. Dieta weganska jeśli jest odpowiednio zbilansowana dostarcza wszystkich niezbędnych składników, oprócz właśnie wit. b12. Mam koleżankę na takiej diecie i wyniki ma bardzo dobre, lepsze ode mnie na normalnej... Tylko musi się pilnowac, codziennie ustala mniej więcej co zje i w jakimś programie jej pokazuje, czy wszystkiego sobie dostarczy. Inna sprawa, ze kuzyn może właśnie w złych ilosciach dobierać poszczegolne produkty i z tego powodu dzieci są anemiczne. Co do szkoły, to chyba robią co roku jakieś egzaminy tym dzieciom, bo rzeczywiście mogą mieć braki... Nwm

Gość gość
Jak maja do 7 lat, to najwyżej z pierwszej klasy mogą mieć braki... Dużo nie chodzi do przedszkola, bo dopiero od zerowki jest obowiązek, jakie braki?

Gość gość
16:29 Nie pie/rd/ol, że to zbilansowana dieta, skoro nie dostarcza jednej z podstawowych witamin. Bez witaminy b12 kretynko nie masz krwi, bo żelazo się nie wchłania. Nie dostarcza także wit D. Wywal z diety cukier, mąkę i fastfoody to też będziesz mieć lepsze wyniki.