Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test owulacyjny prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

wczoraj (16dc) robiłam test owulacyjny i druga kreska testowa wyszła ładnie widoczna- jaśniejsza od testowej ale zdecydowanie widoczna ( ten wynik pokrywa się też ze śluzem który ma konsystencje kurzego białka). dziś zrobiła więc drugi test będąc pewna ze kreska będzie jeszcze bardziej widoczna a jest całkowicie niewidoczna...o co chodzi?

Gość gość
dziewczyny, proszę o pomoc, o co tu chodzi :(

Gość gość
A jaką masz wagę do wzrostu? Czy dużo i często się stresujesz? Ile godzin dziennie śpisz? Możliwe, że wczoraj organizm był najbardziej gotowy do owulacji, ale test owulacyjny nie daje pewności, że owulacja na pewno będzie. Nigdy nie daje absolutnej pewności. Masz regularne cykle i zwykle owulację wtedy gdy masz najbardziej widoczne kreski? Czy dzisiaj nadal masz rozciągliwy śluz?

Gość gość
mam nadal rozciągliwy śluz. to była wczoraj ta owulacja czy nie była? wczoraj było przytulanie ale nie wiem dlaczego dziś nie ma kreski:(

Gość gość
A robiłas testy owulacyjne wcześniej w innych cyklach? I czy były tej samej firmy? Możliwe że powinnaś kupić testy innych firm i popróbować. Nie robiłam nigdy testów owulacyjny ale na forach pisały dziewczyny że się moga między sobą różnić czułością.

Gość gość
owulacja występuje zwykle "po" wyrzucie lutropiny którą wykrywa test. Ponoć nawet 24 h po.

Gość gość
to jest pierwszy cykl z testami, kupiłam na allegro te droższe, kasetkowe. ponoć są czułe. tylko nie rozumiem dlaczego jednego dnia jest kreska a drugiego w ogóle...w ogóle tego nie rozumiem

Gość gość
nie ważne czy droższe czy tańsze tylko, że u jednej kobiety będzie wychodzić 2 mocne kreski przez 3 dni a u innej wyjdzie słaba kreska tylko jednego. Powinno być tak żeby dokładnie w jednym dniu wyszła mocna kreska. Jesli wychodzi ci inaczej to zmień testy. Czasami słaba kreska może być przez wyższą prolaktynę. Ona sprawia że lutropina jest słabsza.

Gość gość
A czy możesz odpowiedzieć na pozostałe pytania? za mało informacji podałaś by coś doradzać