Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak powinno być ubrane raczkujące pełzające dziecko

Polecane posty

Gość gość

może głupie pytanie ale... moja mała zaczyna raczkować, nie przegrzewam jej często wietrzę mieszkanie ale jak ostatnio pełzała w body i rajstopach po podłodze- dywan a czasem zwiała na panele to dostała kataru. Jak takiego pełzaka ubierać??

Gość gość
alo

Gość gość
Tak, żeby było w całości zakryte. A przynajmniej dolna część ciała. Ja zakładam pełne pajacyki i mój syn staje przy meblach dlatego zakładam dodatkowo jakieś lżejsze skarpetki. Dzięki tym skarpetkom całe ubranko mu nie spada. I najlepiej dopasowane te ubranka. Na pewno nie mogą być za duże bo zwyczajnie dziecko się o nie potyka. Sprawdzaj czy dziecko ma ciepło. Jeżeli rzeczywiście macie chłodno możesz pod spod coś jeszcze założyć. Ale myślę, że to już przesada. No i trzeba pilnować, żeby dziecko nie przebywalo za długo na czymś zimnym i w przeciągu. Ja np, w kuchni mam płytki na podłodze. Dziecko siedziało ze mną w kuchni. Kupiłam wykładzinę i jest rozłożona w kuchni. Nie jest to piękne, ale za kilka miesięcy jak zacznie chodzić, wywalę bez smutku.

Gość gość
moje dziecko ma na sobie body bez rękawów, na to spodnie i bluzkę/bluzę/sweterek i tak jest ubrane cały dzień, niezależnie od tego czy pełza, czy raczkuje, czy wstaje, czy idziemy na spacer

Gość gość
moja jest w body z krótkim rekawkiem i spodnie bawełniane.