Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktora z Was obciela dlugie wlosy na krotko i wyglada ladnie

Polecane posty

Gość gość

Mam długie wlosy takie do łopatek ale niestety sa suche, matowe i zniszczone do tego przez chorobę dużo mi wypadlo. nie wygladaja ladnie :( Wymyslilam sobie, ze je zetne na krotko i ufarbuje. Jednak maz mi mowi, ze nie będę ladfnie wygladac- jestem szczupla ale taka mocnej kosci ;) do tego mam minimalnie odstające uszy i dość duza glowe :D Nie wiem co robic bo co będzie jak metamorfoza mi nei wyjdzie , niby mam zamiar isc do bardzo ekskluzywnego salonu gdzie jak sie dowiedziałam cala impreza będzie mnie kosztowac jakies 500zl ale bylabym sklonna tyle zaplacic gdybym wiedziała, ze to wszytsko wyjdzie.

Gość gość
Lepiej zainwestuj w zabiegi odżywiające włosy. Posłuchaj męża, on ma rację. Nie znam żadnej baby, która wyglądałaby dobrze w krótkich włosach. Nawet celebrytki, którymi szmatławce sie zachwycają, wyglądają chooyowo w krótkich kłakach. Nie popełniaj tego błędu

Gość gość
Ja,ja!Jak bylam w ciazy to przestalam farbowac i obcinac wlosy.Dziecko ma trzy lata a ja postanowilam cos zrobic z wlosami.Mialam dlugie za lopatki,naturalny kolor.Tylko,ze i tak nosilam zwiazane a mycie ich to byla tragedia.Przed Sylwestrem lekko rozjasnilam,potem obcielam krotko a la Kozuchowska i pofarbowalam.Maz na poczatku nie chcial zebym tak krotko obcinala ale jak mnie zobaczyl to go zatkalo.Z reszta wszystkich zatkalo.Powiem ci,ze czuje sie swietnie.Wlosy myje 5 min,odrobina pasty czy zelu do wlosow i jest super.

Gość gość
przeciez nie musisz od razu scinac na kkotko. Mozesz np sciac na "dluzszego boba". taka fryzurka odejmuje lat i pasuje prawie kazdemu. Jak dla mnie nie ma nic gorszego niz zaniedbane wlosy ktore na sile ktos zapuszcza na dlugie. Serio- nic mnie tak nie razi niz takie sterczace siano. Nie sluchaj meza, bo faceci nie maja az takiej wyobrazni zeby sobie wykminic jak bedziesz wygladala, po prostu mowi tak bo boi sie zmian. Znajdz jakas dobra fryzjerke z polecenia i strzel sobie super fryz na wiosne :)

Gość gość
Przedluz wlosy.... Krótkie wlosy sa zarezerwowane dla babochlopow

Gość gość
Ja. Mam taka buzie ze ladnie mi i w dlugich i w krotkich. Mam grube i geste wolosy, ktore dobrze wygladaja, ale z krotkimi wlosami jest mi wygodniej.

Gość gość
Miałam włosy prawie do pasa, obcięłam do brody i o wiele więcej komplementów zbieram ;) A włosy miałam w świetnym stanie (oddawałam na fundację). Sama też lepiej się czuje. I zniszczonego włosa nic nie odbuduje - można się bawić, dożywiać, "zalepiać" silikonami, ale to wciąż zniszczony włos będzie. Wg mnie lepiej obciąć i postawić na porządną, umiarkowaną pielęgnacje - przy zdrowym włosie wcale nie trzeba szaleć. Ale no rozjasnianie tutaj odpada ;)

Gość gość
a mi się bardzo podobają kobiety w krótkich włosach uwazam że nie każdemu jest ładnie w długich. Kożuchowska wygląda super w swojej fryzurze, Magda Mołek, Gardias.

Gość gość
tu autorka, chce dodac , ze maz ma z******ty gust , zawsze kiedy cos mi wybierze do ubrania to wyglądam w tym zjawiskowo... Tez myslalam nad tym żeby odzywic wlosy no i zdecyduje sie na wlosy takie do ramion + farba.

Gość gość
A jak się boisz to "imprezę" rozbij na 3 razy. Za pierwszym obetnij do ramion, zobaczysz jak się czujesz, za drugim do brody, a ewentualne farby itp zostaw na 3 podejście. Jednak no jak pisałam - zdrowe i farbowane klasycznie włosy rzadko razem występują. Jak lubisz ciepłe odcienie włosów i raczej ciemniejsze to henna jest fajnym rozwiązaniem. Wiem, że jakieś mega drogie farby też są i niby nie niszczą az tak włosów, ale no dla mnie np. szkoda kasy

Gość gość
kobiety ogólnie lepiej wyglądają z krótkimi włosami bo widać wtedy ich szyję.. a szyja jest bardzo piękna i najbardziej sexowaną częścią ciała u kobiety, nadaje jej klasy.. tylko brzydale i wielkimi i krzywymi głowami musza maskować czaszkę pod włosami i wymyślnymi fryzurami.. a piękna kobieta jest piękna wtedy gdy wynurza się z wody płynąć na basenie.. kobieta jest piękne tylko naturalna czyli bez makijażu i bez fryzury.

Gość gość
18.26 a ja nie jestem "naturalnie piekna" i na basen nie chodze... to co mam zrobić?

Gość gość
na dodatek moja szyja tez nie jest idealna...

Gość gość
Szyja? :D brzydule sie nie maluja, bo wygladaja smiesznie w makijazu

Gość gość
ja uważam ze nie ma nic gorszego niż trzymanie długich włosów na siłę. Jak są ładne to super. ale mam koleznake która ma bardzo rzadkie włosy, znisczone, na pewno jej nie zdobią ale trzyma je bo jak to tak w krótkich włosach.

Gość gość
są kobiety które wyglądają super w krótkich włosach i odwrotnie. To zalezy od kształty twarzy, rodzaju włosów, nie da sie nie widząc cie określic w jakiej fryzurze ci bedzie do twarzy. Idz do jakiegoś wizażysty.

Gość gość
ale pierniczycie co nie które eh, ja miałam długie dawno temu, potem sciełam, miałam duzo fryzur krótkich i najlepsza to fryzurka bob oczywiscie nie wygolona z tyłu bo to jest okropne ale taki dłuzszy bob, długa krzywka, kolor ciemny włosów zawsze lepiej i zdrowiej wyglądaja, mój maz lubi któtkie fryzurki mówi ze sa zadbane i kobiece.

Gość gość
Ja! Mam suche, cienkie włosy. Po scieciu- bardzo krótki tył, dłuższa grzywka- włosy wyglądają na gestsze. Włosy muszę myć codziennie, ale suszarko lokówka układam 10min. Twarz wygląda szczuplej. Odmlodnialam o 10 lat. To była spontaniczna decyzja podjęta na fotelu fryzjerki. I to ona bawiła się tą stylizacją. Ja chciałam tylko szczuplej wyglądać

Gość gość
Ja w liceum scielam takie do pasa na 3 cm, był szok ale pozytywny. Moja koleżanka miała włosy do ramion, sciela na krótko (coś w stylu Jamie Lee Curtis) i jest po prostu PETARDA! Nigdy nie wyglądała tak dobrze jak teraz. Więc wszystko zależy.

Gość gość
A ja wole swoje dlugie..... Krotkie to takie nijkie

Gość gość
19:48 tym codziennym układaniem lokówko suszarką znów doprowadzisz je do stany sprzed ścięcia.Za chwilę obetniesz na jeża bo znów będą zniszczone

Gość gość
długość włosów nie ma znaczenia jednym lepiej w krótkich, innym lepiej w długich. ktoś kto ma długą pociągłą twarz lepeij bedzie wygladał w krotkich włosach.

Gość gość
To dziwne, ja mam twarz owalna i lepiej mi w dlugich. Ale nie mam jakiegos wielkiego szerokiego ryja jak niektore tylko ladna buzie :)

Gość gość
długie włosy jeśli mają wyglądać pięknie muszą być doskonale wypielęgnowane. Rozdwajające się końcówki, osłabienie farbowaniem i innymi zabiegami fryzjerskimi nie wyglądają dobrze.

Gość gość
Ja miałam długie piękne włosy ale rozdwajały mi sie koncowki, wlosy wugladaly jak siano, nie moglam ich ogarnac, elektryzowaly sie, wszydzie wpadaly, wyblakly po farbowaniu i zrobily sie suche. Niewazne ze mylam codziennie - smierdzialy ziemią. Wszyscy sie nimi po mimo to zachwycali. Teraz, gdy scielam jest o NIEBO lepiej! Sa miekkie, piekne, cudne. Polecam bardzo wlosy na 35 cm. Bo z 67 cm jest MECZARNIA.

Gość gość
To dziwne, ja mam twarz owalna i lepiej mi w dlugich. Ale nie mam jakiegos wielkiego szerokiego ryja jak niektore tylko ladna buzie x to zapewniam cie że lepeij byś wyglądała w krótkim włosach śmieszy mnie jak ktoś kto nie miał innej fryzury wypowiada sie w czym mu najlepiej do twarzy.

Gość gość
Ja miała włosy sporo za cycki, i też miałam suche zniszczone od farbowania rozjaśniacza itp dramat ostatnio poszłam do fryzjera i i ścięłam je do ramion było dziwnie jak spojrzałam w lusterko ale teraz nie żałuje :)

Gość gość
krótkie są seksowne, powinny je nosić kobiety energiczne, pewne siebie, uwodzicielki. Wiele osób w którkich, zadbanych, ładnie ułożonych włosach wygląda lepiej niż w długich, nijakich..

Gość gość
Zawsze miałam długie włosy.Raz założyłam się z chłopakiem i ścięłam tak krótko jak ma Rihanna.Wszyscy mi mówią ze w takich włosach mi lepiej:)wcale mnie nie postarzały a moja twarz zrobiła się słodka:)mój chłopak chce żebym ciągle miała krótkie włosy:)oczywiście dbam o nie.jak gdzieś wychodzę to je układam na żel i prostuje grzywkę na bok:)jak widać warto czasami eksperymentować:)

Gość gość
ja miałam bardzo długie włosy-naturalny kolor-nigdy nie farbowane,zadbane, grube ,ale po ciąży i urodzeniu dziecka musiałam obciąć,po prostu bardzo mi się osłabiły,zaczęły wypadać no i brakowało czasu na pielęgnację -nawet tą najbardziej podstawową typu mycie i suszenie(zajmowało to przy takiej długości włosów ok. 2 godzin)...teraz żałuję,krótka fryzura może nie jest zła ale mnie akurat postarza,w długich włosach wyglądałam bardziej dziewczęco,świeżo,a teraz jak taka trochę matka-Polka z epoki PRLu:-(