Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

współczesna młodzież

Polecane posty

Gość gość

Nie myślałem, że spotka mnie to tak szybko, ale... Mam 30 lat i uczestniczyłem wczoraj w małej uroczystości rodzinnej. Był tam jeden nastolatek. Chłopak ma 16 lat i słucha hip hopu. Pokazałem mu muzykę Metalliki i Judas Priest, na których się wychowałem. Powiedział, że to jakaś wiocha i że wstydziłby się tego słuchać przy kolegach. Przyznam, że szczena mi opadła. Nawet go lubię, bo inteligenty chłopak. Szkoda tylko, że współczesna młodzież słucha takiego chłamu jak hip hop, którego jakoś nie trawię.

Gość gość
macie też podobne spostrzeżenia?

Gość gość
widać brak szacunku dla gustu innych jest u was rodzinny

Gość gość
Chlam? Powiedz przesluchales choć jednego konkretnego kawałka? Nie mówię tu o Jp badziewiu tylko o konkretach. Posłuchaj Palucha. Choćby bez strachu. Najlepiej powiedzieć coś o czym nie ma się pojecia.

Gość gość
Starałam się słuchać, ale mój paluch nie gra, nie śpiewa i w ogóle milczy

Gość gość
akurat jakiegoś Palucha to nie słyszałem. Ale znam coś tam Peji i kilku innych. Ogólnie wiem jaką estetyką jest hip hop i mi ta estetyka nie pasuje.

Gość gość
co to jest "jp badziewie", bo nie bardzo łapię.

Gość gość
Nie wrzucaj od razu wszystkich młodych do jednego worka.

Gość gość
wiem, nie wszyscy są tacy sami.:)

Gość gość
po prostu mam alergię na hip hop, mimo że różne rzeczy staram się tolerować, to tego jakoś nie potrafię. Ma ktoś też tak?

Gość gość
Rozumiem nie kazdy musi lubić każdy gatunek muzyki ;) JP- jebać policje. Tego akurat w hip hopie nie trawię. Jak taki lepek naslucha tego to można gołym okiem zobaczyć przykład wody z mózgu.W sumie to tworzy się taki typowy dres (chodzi o światopogląd itd). 21:26 ależ z Ciebie podsmiechujek ;) Mam dystans do tego :P

Gość gość
a on ma alergię na twoją muzykę, od razu widać, że to rodzinne!

Gość gość
dla mnie teksty w hip hopie polskim są przerażające, zwłaszcza że często można wyłapać o czym taki gostek śpiewa. Co innego po angielsku, gdzie trzeba naprawdę dobrze znać język, żeby za tym nadążyć.:)

Gość gość
tzn wolisz nie rozumieć o czym jest utwór?

Gość gość
w hip hopie zdecydowanie tak:) Zresztą w ogóle samej muzyki też nie trawię, uważam że robi młodzieży wodę z mózgu. Potem chodzą takie dresy w grupkach po ulicy, piwko w ręku, a jak coś powiedzą to zaczynają od kurwa albo jebać itp. Po prostu boję się, że wyrośnie z nich pokolenie meneli.

Gość gość84
ja pier'dole... macie problemy ku'rwa... ja na metallice się wychowałem ale słucham też muzyki hinduskiej, poważnej i innej ale też hip hopu polskiego firmy, peji, gangu albani, popka, borixona, g-unit, young bucka i ku'rwa wszystkiego co dobre, je'bie policje po całości co w zupełności nie kłóci się z tym czego słucham, a wy szufladkujecie niepotrzebnie tylko ludzi DEBILE

Gość gość
skoro słuchając heavy metalu nie wyrosłeś na ćpuna pieprzącego wszystko co na drzewo nie ucieka i modlącego się do szatana (kiedyś była z tego powodu w stanach prawdziwa histeria) to z tego pokolenia też wyrosną ludzie

Gość gość
Masz płytkie poglądy tyle Ci powiem. Ale to wina stereotypów itd. Dla Ciebie pewnie osoba słuchająca hip hopu to patologia, głupota i brak kultury... Brawo! I pomyśleć, że takie podejście do sprawy ma chyba z 70% społeczeństwa w tym tępym kraju.

Gość gość
Ja lubię metal, metallice jak i Hip Hop. ale bardziej ten amerykański z lat 80-90 tych, no i starego Eminema :) Z polskiego lubię kalibra 44, Liroya, starego Peję, może Pezeta, ewentualnie Paktofonikę.

Gość gość
haha nie wyrosłem na ćpuna, wiem jaki jest wizerunek metala, myślę jednak, że ta muzyka ma wyższe wartości niż hip hop ( nie tylko tekstowe, ale też właśnie muzyczne). Żeby grać dobry metal trzeba jednak mieć jakąś technikę instrumentalną, a żeby grać dobry hip hop trzeba... no właśnie... raczej nie mieć szacunku ludzi ulicy. Bo prawdziwy człowiek ulicy gardziłby takimi pozerami.

Gość gość84
dzielicie NIEPOTRZEBNIE ludzi ku'rwa

Gość gość
mniejsza o gatunki muzyczne-każdy "wychował' się na swoich-popularnych w danej epoce...a co do dzisiejszej młodzieży-roszczeniowe,niezaradne,rozpieszczone c***y,czekają na poklask,na podziw,na lajki...jednak niewiele potrafią,nie radzą sobie z życiem,z podstawowymi wyzwaniami,płaczą,stękają,narzekają na fobie i depresje,spędzają długie godziny przed lustrem,lecząc kompleksy-i to zarówno chłopcy jak i dziewczęta(makeup,rurki,fryzura)jedyne słowo jakie potrafią wycedzić przez zęby to: żal:-)...i faktycznie żal,żal wielki,bo gdyby tu i teraz skonfrontować ich-cacanych gogusiów- z naprawdę ekstremalną sytuacją typu wojna w kraju w którym żyją,jakiś kataklizm,itp.- to powyzdychaliby w przyśpieszonym tempie jak dinozaury

Gość gość
Masz płytkie poglądy tyle Ci powiem. Ale to wina stereotypów itd. Dla Ciebie pewnie osoba słuchająca hip hopu to patologia, głupota i brak kultury... Brawo! I pomyśleć, że takie podejście do sprawy ma chyba z 70% społeczeństwa w tym tępym kraju. dlaczego tępym kraju? hip hop trzeba tępić i tyle, uczy tylko patologii, zero pozytywnego przesłania. Kasa i d**y mają być bogiem wg hip hopu. Dziękuję za taki świat.

Gość gość
myślę, że pokazujesz teraz ogromny poziom ignorancji. Nie lubię hiphopu, ale nie będę powtarzać jaka to jest be muzyka i jak bardzo nie ma treści. Otóż są świetni hiphopowi wykonawcy z dobrym przesłaniem, a głupi ludzie i głupie teksty są też w metalu. Więc nie bądź dupkiem.

Gość gość
mam 30 lat i wydaje mi się, że moi rówieśnicy są chyba ostatnim normalnym pokoleniem w tym kraju. Byłem ostatnim rocznikiem, który nie chodził do gimnazjum ( 8letnia podstawówka i liceum).

Gość gość84
pier'dolicie o stereotypach że niby metallica to sataniści etc. tak samo jak łączycie hip hop z menelstwem, WY JESTEŚCIE K'URWA TŁUKAMI które h'uja się znają na muzyce, na stereotypach jedziecie k'urwy j'ebane s'rał was h'uj

Gość gość
wiem, że i w metalu są głupie rzeczy, ale generalnie jakoś ludzie słuchający go ( albo dobrego rocka) są inteligentniejsi bardziej ogarnięci i nie tacy roszczeniowi jak hip hopowcy. Bo w końcu w metalu albo rocku nie kasa jest najważniejsza.

Gość gość
to ja pisałam o tym szatanie i chodziło mi właśnie o głupotę tych stereotypów. Z dzieciaków słuchających hiphopu są tacy menele jak z metali sataniści.

Gość gość
też nieprawda, bo w latach 80 była MASA zespłów rockowych i metaliwych gdzie d**y, narkotyki i pieniądze były tematem przewodnim.

Gość gość
pieniądze i wygodne życie nigdy nie były motywem przewodnim w żadnym dobrym metalu. Możesz podać jakieś przykłady?