Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z wodą

Czy filtrujecie wode czy pijecie kranówe?

Polecane posty

Gość co z wodą

bo woda miejscowa to często syf

Gość gość
Pije mineralna. Kiedys filtrowalam, ale nie widzialam roznicy miedzy kranowka a taka po przefiltrowaniu. Poza tym gdzies przeczytalam, ze taka filtorwana woda zawiera wiecej bakterii, bo trzeba zmieniac filter bardzo czesto (podobno juz po kilku godzinach zbiera sie osad). Mialam taki zwykly pojemnik do filtrowania za chyba 20 euro.

Gość gość
trzeba filtrować, kranówa niestety to woda oczyszczana chemicznie

Gość gość
Woda z kranu jest przydatna do picia. Po co wydawać pieniądze na te z butelki skoro nie są objęte rzadnymi przepisami. Moda nie znaczy lepsze czy zdrowsze.

Gość gość
ja mam wszędzie pozakładane filtry do wody od http://www.watertech.pl/ - nie ma z tym żadnego pożytku, a o ile mniej obaw o zanieczyszczoną wodę w domu.

Gość gość
Mam zamontowany filtr wody od http://sklep.osmoza.pl/ i piję wodę z kranu. Wiem ile dzięki temu oszczędzam na kupowaniu wody w butelkach.

Gość gość
Mam filtr zamontowany bo wodę miałam okropną w mieszkaniu. Wahałam się trochę czy nie szkoda kasy bo w sumie do picia można kupić butelkową, ale na electro.pl znalazłam świetną ofertę i zamówiłam. Kawa od razu inaczej smakuje

Gość hanka_1
Nie filtruje i nie pije kranówy, zamawiam dostawy do domu wody Dar Natury (firma Get Fresh zajmuje się jej dystrybucją). Kranówka u mnie do picia się nie nadaje, filtrowana też nie smakuje tak dobrze jak źródlana to sobie głowy tym nie zawracałam. Tak mam zawsze świeżą zdrową wodę w domu, z wiadomym składem i bez zanieczyszczeń. A kranem nigdy nie wiesz co Ci poleci tak naprawdę.

Gość gość
a ja już nie filtruję nawet wody, mam przecież warszawską kranówkę a tą nawet już promują na lotnisku więc musi być czysta i bezpieczna bez przegotowania