Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci zakochują się w urodzie

Polecane posty

Gość gość

I taki jest fakt. Dla kobiet liczą się też cechy charakteru, dokładnie sprecyzowane. Facet, jak mu się jakaś kobieta spodoba z wyglądu i nie ma charakteru odbiegającego zbytnio od standardów (np. mózgowiec bierze niegłupią - ale niekoniecznie super inteligentna, bo tu nie o to chodzi etc) - to mu w zupełności wystarczy.

Gość gość
-http://www.sfora.pl/swiat/Tylko-faceci-zakoc***a-sie-od-pierwszego-wejrzenia-a21044 dowód To prawda. Ja potrafiłam się z czasem zakochać w przyjacielu, z którym spędzałam sporo czasu, stworzyliśmy więź - i dopiero coś kliknęło.

Gość gość
tak jest niestety

Gość gość
wygląd to NIE dodatek do charakteru. To fikcja, bo gdyby tak było, to ludzie wiązaliby się chętniej z osobami, które im z wyglądu średnio pasują. dlatego nie chce miec żadnego faceta, bo jakbym sobie pomyślała, że on jest ze mna ze względu na wygląd, a moje zainteresowania etc traktuje pobłażliwie, czułabym się tragicznie.

Gość gość
w swoim otoczeniu pewnie mozna by wymienic wiele osob, ktore odpowiadają nam z charakteru, a na partnera wybieramy kogos, kto dodatkowo nas pociaga fizycznie i sie nam podoba

Gość gość
No właśnie, kolejny dowód. dlaczego biega i wpatruje się teraz we mnie pewien facet, z którym nie do końca pasujemy do siebie charakterami? Odpowiedź jest jedna... wygląd. Dla mnie to upokarzające.

Gość gość
tak naprawde ludzie nie roznia sie tak mocno z charakteru (zwłaszcza jesli chodzi o kobiety), wiec lepiej zaczac poznawanie kogos, kto sie nam podoba z urody. Dochodzą tu tez pewnie czynniki atawistyczne, gdzie uroda jest wyznacznikiem zdrowia, ktore chcemy przekazac potomstwu.

Gość gość
Ludzie bardzo potrafią się różnic z charakterów, kobiety także (skąd pomysł, że akurat kobiety nie? jesteś facetem znającym kobiety tylko z zachowań stadnych wśród koleżanek? ;)). A ja i ten facet nie pasujemy do siebie, wiem, że nie wytrzymalibyśmy ze sobą na dłuższą mete, a ten pacan dalej za mną lata. Nie mieści mi się w głowie, jak można nie doceniać roli charakteru

Gość gość
Ja się tylko denerwuje na pustostan facetów, a nie zaprzeczam temu wszystkiemu.

Gość gość
no a potem płacz bo uroda przemija i mu nie staje

Gość gość
Jak ktoś udawałby, że bardzo go ciekawi to, co ja mówię, a w rzeczywistości rozbierałby mnie wzrokiem.. to cóż.

Gość gość
Nie przesadzajmy. Mój ojciec nadal biega za matką, widzę jak się patrzy i ją dotyka, a ma 50tkę (ona).

Gość gość
no chyba nie myslisz, ze facetowi staje, bo podnieca sie twoją inteligencją, co najwyzej jesli masz troche charakteru dxiwki

Gość gość
no a widzisz kobieta czasem podnieci się czym innym

Gość gość
ale facetowi nie ma stawać przy kobiecie, której uroda przeminęła, zrozumcie to wreszcie. Ma mu stawać przy kobiecie w rozkwicie. To czysta biologia; samiec jest zaprogramowany przez maturę na rozsiewanie genów, a nie na wychowywanie młodych. To jest zadanie samicy. I właśnie dlatego faceci lecą na wygląd, a kobiety na kasę. Możecie się obruszać, że nie jesteśmy zwierzętami, ale jesteśmy. I to instynkty kierują naszymi popędami i zachowaniami, jakkolwiek dobrze chcielibyśmy sobie myśleć o wyższości człowieka

Gość gość
dziś "kobieta czasem podnieci się czym innym" czym jest to cos innego? i dlaczego tylko czasem?

Gość gość
Jakbyś nie wiedział, to facet posiada wazoprezynę, która odpowiada za opiekę nad potomstwem i kobietą (odpowiedzialność) to dlaczego mój ojciec podnieca się moja matką, która ma 50 lat?

Gość gość
moze twoj ojciec nie ma jeszcze 30ki ?

Gość gość
mówimy tu o większości, a nie przypadku Twojego ojca. A statystyka jest nieubłagana; faceci tracą zainteresowanie żonami po iluś tam latach, zdradzają, kręcą ich młode dziewczyny itd. itp.

Gość gość
nie musza byc mlode, po prostu kręcą nas inne.

Gość gość
Zakochują się w urodzie, ładna buzia i zauroczenie gotowe. Ale na dłuższy związek jest szansa wtedy, kiedy zakocha się w twoim charakterze, osobowości. Wtedy nawet jak się zestarzejesz to będziesz dla niego nadal piękna.

• NAJŚWIEŻSZE

• 2
      ...