Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alkohol niszczy ludzi, powinien byc zakazany.

Polecane posty

Gość gość

Ludzie z jakimiś małymi problemami, nieśmiałością sięgają po to gooowno i czują się lepiej, traktują to jak lekarstwo, na nieśmiałość, na zdołowania, część z nich sie tak uzależni, że ich życie stanie sie rzeczywistą tragedią i to co było kiedyś do naprawienia stanie się dnem. Poza tym psychika jeszcze bardziej ucierpi od chlania, pogłębią się rózne zaburzenia, stworzą się nowe. Rodzina będzie cierpieć z taką egoistyczna osobą, dla której każda wartość będzie mniej warta niż uchlanie się. Nie trafia do mnie nawet małe picie dla relaksu raz w tygodniu czy miesiącu, bo to znaczy, że chcesz po prostu uciec od stanu trzeżwości w inny świat, zamiast sie cieszyć z tego, że zyjesz, że słońce świeci, musisz się wprowadzić w rozlazły stan upojenia by sie zrelaksować - smutne to bardzo. Do tego dochodzą czyste aspekty zdrowotne, nawet małe ilosci alkoholu zwłaszcza dla kobiet są kancerogenne (więc pożegnajcie sie z miłym winkiem- wcale nie jest takie miłe dla waszego zdrowia). Alkohol wcale ludzi nie łączy tylko dzieli, jest ucieczką przed rzeczywistym światem. Alkohol prowadzi do bezsensownych wypadków, przypadkowych ciąż, przemocy (pan który sie zaispirował ostatnim odcinaniem głowy był nachlany). Alkohol to gooowno. Japończycy to mądry naród, oni gorzej toleruja alkohol bo nie byli takimi chlejusami jak np Europejczycy. co dobrego przyniósł alkohol? NIC.

Gość gość
Powinien być zakazany dla wszystkich.

Gość gość
zgadzam się, ale niestety nic nie wskazuje, aby udało się go całkowicie zakazać w najbliższym czasie.

Gość gość
szczerze mówiąc uważam, że powinno się zabronić sprzedaży alkoholu i wprowadzić na rynek marihuanę, która jest bezpieczniejsza.

Gość gość
I dodatkowo powinno się karać mandatami wszystkich bałwanów namawiających do picia. Każdy taki bałwan ma na sumieniu przynajmniej jedną osobę, która wpadła w uzależnienie.

Gość gość
Szczerze? Jestescie debilami serio myslicie ze jak zakazecie pic alkoholu i jego sprzedazyvto ludzie przestana pic i go kupowa? Juz USA kiedys wprowadzilo prochibicje i doprowadzilo to do powstania gangow ktore handlowaly alkoholem! Ale co wy czerwone lewaki mozecie wiedziec wszystkiego byscie tylko zakazywali...

Gość gość
"Rodzina będzie cierpieć z taką egoistyczna osobą, dla której każda wartość będzie mniej warta niż uchlanie się. Nie trafia do mnie nawet małe picie dla relaksu raz w tygodniu czy miesiącu, bo to znaczy, że chcesz po prostu uciec od stanu trzeżwości w inny świat, zamiast sie cieszyć z tego, że zyjesz, że słońce świeci, musisz się wprowadzić w rozlazły stan upojenia by sie zrelaksować - smutne to bardzo." Dokładnie to. Mój były pił "dla relaksu" codziennie, wolał kanapę i piwko i gry komputerowe od roweru ze mną w piękne letnie wieczory, zostawilam dziada

Gość gość
Da się to zrobić, ale faktycznie największe tłumoki będą kupować za granicą i chlać, ale i tak uda się ograniczyć tą patologię.

Gość gość
Goowno sie da ograniczyc wszelkie zakazy prowadzily do powstawania czarnego rynku. A jak nie chcecie sie wiazac z pijakiem NO TO QRWA NA LITOSC BOSKA NIE WIAZCIE SIE! Same wybieracie patologie a potem narzekacie jestescie debilami czy jak!?

Gość gość
Gooowno prawda. Alkohol nie jest szkodliwy we właściwych ilościach. A smaczek ma po prostu pyszniusi i dlatego ludzie lubią coś wypić. Sam alkohol jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodził chyba że pijesz na umór . To wtedy nie wina alkoholu tylko twoja.

Gość gość
Oczywiście,że alkohol zaszkodził, chociażby tobie, bo piszesz jak upośledzony (pyszniusi?).

Gość gość
Ja się nie wiąże z pijakami a popieram to. Tylko imbecyle piją. Nie potrafią zrozumieć jak szatański i zdradliwy jest to napój. Lampeczka wina też jest szkodliwa. widzę, że pijakom bardzo by nie w smak było ograniczenie tego chlania i dlatego sie tak tu rzucają, bez chlania ich życie by było puste.

Gość gość
To ja od tej prohibicji usa i czerwonego lewactwa. Mowisz ze pijaki krzycza najglosniej? A to ciekawe bo ja pijany bylem raz w zyciu i to 11 lat temu. A jakos nikomu nie mam zamiaru zakazywac zeby chlal jak chce to dla mnie moze sie ktos nawet zachlac na smierc jego sprawa!

Gość gość
Każdy kto pije jest dla mnie skreślony.

Gość gość
no to jesteś obrzydliwy i bez uczuć skoro nie obchodzi cię, że ludzie cierpią i umierają przez to goowno, już nie mówiąc o matkach tych pijaków, żonach, dzieciach, ludziach ginących przez pijanych kierowców. nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem i właśnie się kompletnie pogrążyłeś udowadniając, że nie jesteś człowiekiem tylko jakimś zwierzem

Gość gość
18:10 selekcja naturalna bejbe :P

Gość gość
Namawianie do picia powinno być karane.

Gość gość
A ja se piję cotygodniowo i nic zlego mi się nie dzieje. I delektuję się tym pyszniusim smaczkiem wódeczki dobrze schlodzonej. Mozna pic jak się kontroluje swoje picie. Przeciez wszyscy pija i jakoś zyja. A alkoholikiem nie zostaje się ot tak z dnia na dzien.

Gość gość
nie przeczytałeś wątku ciołku, tłumaczę dlaczego każde picie jest złe, od razu widać, że lubisz pic bo brzmisz mało inteligentnie, jaki taki wiejski głupek

Gość gość
Ja lubię pić wódkę. No i co ? Jakoś żyję.