Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w sklepie lub markecie wstyd??

Polecane posty

Gość gość

Mh?

Gość gość
Praktycznie żadna praca nie jest wstydem.

Gość gość
Nie

Gość gość
Ja wchodzac do sklepu jestem mila i nie wysmiewam sie uwazam ze praca jak praca kazdy zasluguje na szacunek .

Gość gość
Nie ma szans nie chcialbym byc z laska co pracuje na kasie hahaha

Gość gość
Absolutnie nie jest to wstyd. Kompleksy związane z pracą w markecie wynikają często z tego że taką osobę widzą znajomi przy wykładaniu towaru czy w kasie. A w praktyce wiele osób pracujących np w biurach wcale nie zarabia więcej niż ludzie w marketach.

Gość gość
Wstyd to te zarobki bo tam słabo płacą.

Gość gość
Wstyd to kraść i doopy dawać. Praca to nie wstyd. Zresztą, jak ktoś bardzo chce, to i w supermarkecie awansuje lub znajdzie inną pracę. Grunt to chęci i wytrwałość. A ci co się smieją, to patentowanie lenie.

Gość gość
Mam kolezanke co zarabia 1300 zl w markecie a druga co pracuje w sklepie rowniez na kasie troche wiekszy jest to sklep niz takie osiedlowe i tez jest ich tam kilka i zarabia 2100 zl

Gość gość
Zarobki slabe za 1000 zl gumy nie kupisz

Gość gość
Zarobki slabe za 1000 zl gumy nie kupisz

Gość gość
Wstyd to lenistwo, bezrobocie z własnego nieróbstwa. Wstyd to żebrać młodemu, zdrowemu człowiekowi. Wstyd to stać pod klatką, żłopać piwsko i żyć z pensji staruszków.

Gość gość
14.42 zgadzam sie !!

Gość gość
14.42 pełne poparcie.

Gość gość
Dla mnie to nie wstyd. Wazna jest ze jest praca, pensje sa rozne to zalezy. Kazdy sb w zyciu poradzi wystarcza checi!!! To czy to market czy sklep, czy lopata nie ma znaczenia licza sie checi. Nie uwazam ze Ci ludzie sa gorsi a super sa Ci co pracuja w biurze. Oni tez za wiele tam nie zarabiaja roznica jest taka ze fizycznie nic nie robia i tyle.

Gość gość
Tak

Gość gość
ja jestem na etapie poszukiwania pracy i szczerze napiszę że dla mnie taka praca to wstyd. Mimo że bardzo mnie ciśnie ,takie oferty odrzucam na wstępie,zdecydowanie wolę sie pomęczyć np z aukcjami rzeczy używanych i jakoś przetrwać ten trudny czas,aniżeli isć nawet za te pewne 1300 zł do marketu .

Gość gość
Jeszcze dodam ważną rzecz. Wstyd to siedzieć i narzekać, że nie ma pracy, że nie dają, że to, że tamto. WYMÓWKI MOI MILI, WYMÓWKI! Prawda jest taka, że jak potrzebujesz gotówki to chwytasz się każdej pracy i nie wybrzydzasz. Sprzedajesz kartofle na targu, myjesz klatki, roznosisz ulotki. I co kogo to obchodzi? Zarabiasz na chleb!

Gość gość
Ale wstyd bo zarobki czy chodzi Ci o to co powiedza inni?

Gość gość
Wstyd to mieć kochankę brzydszą od żony a uczciwie pracować żaden.

Gość gość
wstyd bo co inni powiedzą,taki stareotyp ze w markecie to same tłumany,kasa to nieraz lepsza niż w moim wyuczonym zawodzie

Gość gość
Wstyd to byłoby kraść w tych sklepach, a nie pracować. Niektórzy uważają, że wstyd pracować za byle jakie pieniądze, ale to przeważnie forumowi mitomani, tu można udawać bogatego biznesmena albo gwiazdę rocka. Nie przejmować się byle kim i szukać lepszej pracy musisz i tyle:-)

Gość gość
Moja kolezanka w sklepie gdzie alko jest warzywa , slodkosci wszysko mini market zarobila 2000 zl i +300 zl na swieta :) nie rb nadgodzin ani nic bo chyba sama jest winna swojej szefowej 8 godzin bo oni roznie rozkladaja grafik.

Gość gość
Jak masz średnie lub studiujesz możesz szukać pracy w biurach podroży. Teraz te duże, firmowe wszystkie się przenoszą do galerii handlowych, stale są ogłoszenia, szczególnie Rainbow poszukuje pracowników, potem Tui i Itaka, bez przerwy są ogłoszenia. Zarobki, bieda z nędza, najniższa krajowa i prowizja, jak w marketach w sumie, ale pierdzisz w stołek za biurkiem i od czasu do czasu sprzedasz jakieś wczasy czy wycieczkę. Chyba lepiej psuć powietrze za byle jakie pieniądze, niż się namachać w markecie za to samo

Gość gość
Do salonów sprzedaży i firmowych też stale szukają pracowników, rożni operatorzy sieci komórkowych, wystarczy dobrze poszukać ogłoszeń, tam też nie wymagają cudów.

Gość gość
Wstyd nie jest ale powód do dumy i szczescia tez nie. Pracowałam w różnych sklepach gdy byłam na studiach i dziękuje Bogu, że życie dało mi możliwości ich ukończenia i znalezienia normalnej pracy. Wspominam to bardzo źle - to praca wyczerpująca fizycznie i psychicznie, trzeba użerać się z traktującymi cie z góry ludźmi, praca zmianowa, czy to święta czy weekendy ktoś musi być na zmianie, bardzo marne zarobki a co najgorsze praktycznie zerowe możliwości rozwoju, awansu, poprawy swojego bytu. Granicy zarobkowej się w tym zawodzie nie przeskoczy (pewnie max z 2.5 tys., nie orientuje się), no i przeważnie brak umowy o pracę - czyli brak macierzyńskiego, możliwości kupienia mieszkania

Gość gość84
praca w markecie albo na stacji paliw to gorzej niż wstyd ~ to frajerstwo, wiem bo pracowałem tu i tam, te koncerny przemysłowe mają dziesiątki miliardów zysków rocznie, a swoim szeregowym pracownikom płacą grosze

Gość gość
Autorce raczej nie chodzilo o plusy i minusy a o tym co ludzie mowia jak patrza na to.

Gość gość
Ty,gościu 84 to załatw, żeby było lepiej. Większość zarabia grosze i pracuje poniżej kwalifikacji. Nie zapomnij o biurach, bo tam też jest wyzysk i rejestratorki w centrum medycznym, sieciówki, kolporter, wszędzie tyrają za najniższą krajową, fajnie się pyskuje na forum, a wstyd to jest żebrać albo kraść

Gość gość
Ciekawe z czego żyją te forumowe mądrale, które tu piszą o każdej porze;-)