Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pensja w Niemczech

Polecane posty

Gość gość

Kuzynka po studiach dostala pensję w Niemczech 4200 Euro netto na miesiąc. Dużo?

Gość gość
Tak, bardzo dużo. Pogratuluj jej. Mało Niemców tak dobrze zarabia (nawet przed zapłaceniem podatku). 2.000€/netto to jest dobra pensja.

Gość gość
Po studiach tyle większość Niemców zarabia 2 tysiące euro miesięcznie czyli 8 tysięcy złotych płaca minimalna nie jest de iure ustalona de facto wynosi w przeliczeniu na złote 4 tysiące złotych czyli nieco ponad 2 razy więcej niż w Polsce w Polsce wynosi w 2016 płaca minimalna 1850 brutto w 2015 1750 brutto

Gość gość
skończyła medycynę w grudniu, a w styczniu już dostała pracę w szpitalu. A to dopiero początek

Gość gość
W Niemczech większość osób po 2 tysiące € zarabia a w Polsce większość zarabia 2 tysiące złotych różnica czterokrotna dlatego że w Niemczech większość towarów i usług jest droższa niż w Polsce może z wyjątkiem żywności i czegoś tam jeszcze to wg siły nabywczej różnica jest dwukrotna czyli tak jakbyśmy zarabiali tylko 2 razy mniej

Gość gość
gupku nie zytalem i niebylem w niemczech ,jestem z oswiecimia i wiem ze pojechales tam za chlebem i nie promuj niemca bo to naprawdefajny narod pocze a i niewolnikow ,foldzdojcze mam lepiej jak ten vupek co?,iemiec anglik 2askochanajpierw za ral wam prace potesocjal i kogo terawzyc calowacbedzieta " ogate " dziecino komu?:-)

Gość gość
Tak to prawda ale za pensje niemiecką będę mieć dwa razy więcej towarów i usług dlatego wole w DE pracować

Gość gość
płaca minimalna nie jest de iure ustalona] co??? Er gilt seit dem 1. Januar 2015 bundesweit als Lohnuntergrenze von brutt 8,50 Euro pro Stunde. czyli 8,50 brutto za godzine - 1360 brutto na miesiac. to jest minimalna

Gość gość
Nie nie jest ustalona w Niemczech na 28 państw członkowskich UE tylko 23 mają ustaloną płacę minimalną polska na 23 kraje zajmuje 12 czyli prawie w połowie stawki miejsce

Gość gość
n8emiec wytuk ineligecje ruki tez tera liczom na tych ,achajeszcze szky wam zamykaja zebysta tam sie ksztalcili zryjtabyle co o ten co niemcom d**elize i tam znaszego miesa robia polacy tirami znaszego poco drovi na drogi dajom to gupy iznes zemu tusk udaje lolaka:-) to biznes czego was uczom na uczelnniach polskich ? ze polak sam nic nieportracitylko unia nam moze pomoc :-D :-D :-D :-D jebta ssie po czole :-P

Gość gość
18:25 gość weź pisz po ludzku i po polsku bo cie nie rozumiem

Gość gość
gość dziś Nie nie jest ustalona w Niemczech na 28 państw członkowskich UE tylko 23 mają ustaloną płacę minimalną polska na 23 kraje zajmuje 12 czyli prawie w połowie stawki miejsce ] i ten pajac od kur/ewskich statystyk :D :D :D no i nie maja ustalonej! bo nie powiedzieli w brukseli, ze jest tak, mimo ze na rzadowych stronach niemiec pisze jasno jaka maja stawke. ale w brukseli nie ma wiec nie istnieje :D a jednak niemcy dostaja minimalna 1360, mieszkania wynajmuja za 550eu, rachunki placa do 300eu, i na zarcie (nie podroby) wydaja okolo 300eu (zawyzam ale co tam),a polak w polowie zaje/bistej tabeli, z ZAJE/BISTYM PKB , PRAWIE NAJWIEKSZYM na calym swiecie!!!! trzeba to mocno podkreslic!!! dostaje 1780zl wynajmuje mieszkanie za 1200 do tego rachunki okolo 500zl i na zarcie (nie najtanszej biedry, ale tez nie wszytskich markowych) wyda jakies ....no, tak, juz niestety musi miec partnerke/a do roboty, ktora na jedzenie i przyjemnosci tez musi zarobic :D

Gość gość
gość dziś :D ale nie zapomnijmy dodac, ze mimo dwoch osob pracujacych za minimalne to jak lodowka sie rozmysli wspolpracowac dalej, to trzeba kredyt :P tak samo jak telewizor, meble czy pralka :P

Gość gość
Z wami nie dyskutuje naprawde polska płaca minimalna jest jedną z najwyższych Wśród wszystkich krajów postkomunistycznych 70 procent Polaków zarabia od 2200-2400 złotych wzwyż a srednia pensja wynosi 4 tysiące złotych

Gość gość
Za 1500 zł wynajmujesz mieszkanie:D to wyjątkowo drogie wynajmujesz w mojej okolicy wynająć dwupokojowe mieszkanie można za 700 -800 złotych wiem bo sam wynajmuje a zarabiam 2100 i spokojnie starcza mi na życie

Gość gość
Polska wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index w skrócie HDI jest krajem bardzo wysoko rozwiniętym na 36 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów i 187 wziętych w rankingu

Gość gość
Polskie PKB na osobę jest 47 najwyższe na świecie :czyli polska pod względem PKB na osobę na 193 kraje wzięte w rankingu polska zajmuje 47 miejsce

Gość gość
I przestańcie wreszcie narzekać idioci z was

Gość gość
gość dziś I przestańcie wreszcie narzekać idioci z was ---a ja. pisalam ci juz wczesniej --- przestan pluc w twarz ciezko pracujacym polakom za minimalna, tymi je/banymi statystykami IDIOTO!!!! ja tymi numerkami w eurostacie, liczbami PKB NIE NAKARMIE DZIECI!!! nie naprawie lodowki i nie pojade na wczasy!!! jak sie co miesiac zastanawiam czy w tym kupic buty czy plaszcz to co mam zrobic? isc do sklepu i powiedziec: ale kur/wa ludzie!!! ja zarabiam przeciez 1800zl netto! PKB mamy w pisssssdu wysokie, jestesmy bogatym krajem wedlug statystyki i oszoloma z kafeterii! za to chce kupic buty i koniec!!! idz sie lecz psycholu :O powinni cie roztrzelac za bycie po prostu zwykla swinia :O

Gość gość z polaczkolandii
Aha?:D

Gość gość
pensja w niemczech:-D mam kumpli co w niemczech robiom chwalom sie ,ladnymi autami tu przyjezdzajom ,elektrycy mam kumpli spawaczy w niemczech robią z polskiej firmy ,jak zarobek przeliczyl na polskie 1800 to x 7 robi 10 czasem 12 godz ale musi sie alkocholizować bo powiedzap ze nieda sie wyczymac z*********jac tyle godzin bez wspomagacza jak to jest wolnosc unia i zarobek . Ja wiem ze on zyje bo dla dzieci ,ech wy pierdzi stolki ,niema takiego niewolnika jak polak ktory dla wlasnej rodziny traci zdrowie ze swiadomoscia ze niemiec pracuje 8 godz i zarabia wiecej, ech wy pop*****lki:-I:-(

Gość gość
Sprawdź sobie te dane to zobaczysz że polska to bogaty kraj i nie p*****l że na buty cie nie stać tobie sie za dobrze żyje skoro twierdzisz że nie masz na buty? To czemu korzystasz z Internetu ? Co na potrzebne buty cie nie stać a na niepotrzebny internet tak? Wydało się twoje kłamstwo bo ono ma krótkie nogi skoro cie nie stać to zrezygnuj z neta bo to kosztuje:D

Gość gość
Ooo?

Gość gość
zadajesz gupie pytania ! jedz przezyj i niebedziesz chciala ty wracac bo poco,pracy zero a w mopisie dak daja ze niejeden tu sie pyta jak umzec zeby niebolalo ! ludzie oczym wy piertolita? rozumie ze o pracy i godnym zarobku:-P

Gość gość
Przestańcie wreszcie narzekać

Gość gość
Nie naeze kajcie

Gość gość
Polacy maja wymagania i zaraz chca niemieckie stawki. Ale my pracodawcy nie zgadzamy się na to. Ktoś przeciez musi na nas pracowac nie? Przeciez my na was nie będziemy robic. Nie po to zmienialiśmy ustrój.

Gość gość
Jak ktoś w PL zarabia 2.000 Zl to zyje nędznie. Ale przeciętny Polak MA dziś 5.000 Zl do raczki więc nie jest zle.