Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozstępy po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Mam okropne rozstępy na biodrach i brzuchu. Czy są na to jakieś zabiegi, ale żeby nie były bardzo inwazyjne. Podpowiecie coś?

Gość gość
Kurcze, leczenie rozstępów jest trudne i wymaga cierpliwości... Ja z nimi walczyłam miesiącami. Najlepsze efekty są przy zastosowaniu kilku metod, które zaleci lekarz. Może być Fraxel Dual, Fraxel Repair, Regeneris (osocze bogatopłytkowe), karboxyterapia oraz mezoterapia igłowa. czyli zmasowany atak na rozstępy. Ja miałam straszny problem z pozbyciem się tego dziadostwa, ale jakoś się udało. teraz wszystko wygląda o niebo lepiej. Mogę ci polecić klinikę Krajewskiego, tam Ci dobiorą odpowiednie zabiegi i częstotliwość. Da się!

Rozstępy to trudny problem. Nie da się ich zredukować delikatnymi procedurami - masażem czy stosowaniem samych olejków. Jest to skóra, która popękała, wiec, żeby ją zregenerować trzeba działać zdecydowanie. Ja polecam zabiegi laserem frakcyjnym połączone z mezoterapią. Im wcześniej wdroży się te procedury, tym lepsze efekty można osiągnąć.

Gość gość
Dobry dermatolog pewnie poleci Ci laser frakcyjny palomar, mezoterapię igłowa i peelingi medyczne. Polecam dr Agnieszkę Bliżanowską, zaleciła mi fajna kurację składająca się z kilku różnych zabiegów. Po pierwszej serii już widać różnicę, rozstępy zdecydowanie zbladły. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się ich pozbyć.

Gość gość
Muszą być inwazyjne;) Daruj sobie peelingi, laser itp. Polecam RF mikroigłową.

Gość gość
Ja chodzę na fajne zabiegi Icoone, na Bemowie, na Bolkowską. To działa leczniczo na skórę. Ale na rozstępy to jednak najlepszy będzie laser CO2. Próbowałaś?

Gość gość
Ja chodzę na fajne zabiegi Icoone, na Bemowie, na Bolkowską. To działa leczniczo na skórę. Ale na rozstępy to jednak najlepszy będzie laser CO2. Próbowałaś takiego zabiegu?

Gość gość
Niestety z rozstępami ciężko się walczy. Ja po dwóch ciążach wyglądałam masakrycznie. Trzeba iść do dobrego lekarza medycyny estetycznej i zazwyczaj da sie coś z tym fantem zrobić. Polecam dr Krajewskiego - przyjmuje w klinice na Bukowińskiej 22A.

Gość gość
Ja leczyłam rozstępy w warszawskim WellDermie. Maja super program, cały pakiet uzupełniających sie zabiegów. Naprawdę bardzo mi pomogli!

Gość gość
Ja tez myślałam o WellDermie - moja mama robiła sobie tam nici i wyszło super. Jak się się wszystko wygoiło - odmłodniała o kilkanaście lat! Mam zaufanie do tego miejsca!

Gość HannahHouston
Leczyłam swoje rozstępy Kuracją na rozstępy z serii Mama Care Efektimy. Bardzo fajnie wchłaniający się kosmetyk, wykonał swoją pracę.

Gość gość
Najlepszy będzie laser frakcyjny. :) Ja miałam okropne rozstępy na udach i brzuchu. Byłam na 3 zabiegach w http://www.kn-estetic.pl/ - efekt rewelacyjny, po rozstępach nie ma śladu.

Gość Drream
Jedyne co podziałało po mojej ciąży to kuracja przeciw rozstępom z Mama Care Efektimy. Wiem co mówię, bo miałam bliźniaki.

Gość gość
Nie ma co panikować. Ja też miałam okropne rozstępy po ciąży ale dziś można wszystko więc i rozstępów można się pozbyć :) Tylko nie można tego zrobić tak od razu, trzeba odczekać około roku żeby wszystko wróciło do normy i wtedy zacząć działać przynajmniej tak było w moim przypadku... Miałam robiony zabieg laserem frakcyjnym nie wiem jakim ale wiem, że w Centrum Zdrowia przy Szczęśliwickiej...http://www.cziu.pl./ Jestem mega zadowolona i owszem pewnie przed zabiegiem panikowałam jakie to mam straszne rozstępy i że pewnie się ich nie pozbędę ale teraz wiem, że wszystko jest do wyeliminowania i że można odzyskać wygląd skóry z przed ciąży. Jak byście potrzebowały więcej informacji na ten temat tzn jak wyglądał zabieg, czy coś bolało i jak się goiło to pytajcie opowiem wszystko ze szczegółami...