Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przyrządzić dorsza?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie.. Dorsz cały, nie filet. Podacie jakiś prosty przepis? Bo szukam w necie, ale jakieś wydziwnione....W białym winie, z galazkami rozmarynu itp. Z góry dziękuję :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, wygląda smacznie, ale bardziej chodzi mi o upieczenie w całości, bo takiego właśnie mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pomoże ktoś jeszcze? Proszę :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja bym skropiła sokiem z cytryny obficie, dorzuciła świeże zioła i upiekła w piekarniku albo zrobiła na parze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A takie gotowe zioła do ryb mogą być? I do środka masło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no niby mogą, ale dla mnie to już nie to samo, masło możesz dodać w trakcie pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A calego, to sorry. My robimy na grilu, dorsze,pstragi, makrele ,dorady Maz daje do srodka maslo, czosnek, pietruszke lub koperek, sol, pieprz, swieza papryke czasem pieczarki. Pare minut i gotowa. Wczesniej skrobie ja i czysci, myje, mozna odciac glowe dla wrazliwych. Oczywiscie pieczemy w folii. Do tego pieczone ziemniaki. Jakas salata. Jest pysznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No to zrobiłam tak, jak radzicie, zioła, czosnek, tylko masło wlozylam od razu do środka i zawinelam w folię aluminiową. A,no i cytryną wcześniej dość mocno skropilam. Efekt będzie dopiero wieczorem, jak mąż wróci. A ile piec i w jakiej temperaturze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym piekła w 180 stopniach z termoobiegiem około 20-25 minut Zależy jak dużą masz tą rybę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To są trzy sztuki, ważące razem ok 1,5 kg, czyli nie za duże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię w maśle, koperkowym albo pietruszkowym (tzn. masło solę i dodaję posiekane drobniutko dodatki), smaruję z wierzchu, daję trochę masła do środka, zawijam w folię, dopiero na sam koniec trochę rozchylam. I od razu piekę z ziemniakami, w przyprawach, pokrojonymi zwykle ryba gotowa wtedy kiedy ziemniaczki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mmm,rybka pyyycha. Dzięki za podpowiedzi, następnym razem spróbuję z suszonymi pomidorami :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja ostatnio zrobiłam dorsza z pieczarkami, pychota, przepis znajdziesz w necie, pamiętaj tylko żeby wszystkie składniki były świeże. Ja do tego dania użyłam pieczarek www.pieczarki.net.pl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dorisam
Ale mi narobiliście smaka na rybkę. Bardzo lubię dorsza pieczonego z masełkiem i z czosnkiem albo pieczonego na grillu. Mniam mniam... No i będę musiała skoczyć do jakiegoś sklepu po rybkę. Oby tylko był mój ukochany dorsz bałtycki, to zrobię z niego pyszny obiad na jutro. A wiecie, że dorsz to rybka bardzo dietetyczna? Zobaczcie sobie tutaj https://www.makro.pl/swiat-produktow/ryby-makro/ryby-morskie/dorsz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×