Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zaczac nocnikowanie?Jak bylo u Was?

Polecane posty

Gość gość

Syn wlasnie skonczyl rok od 2 tygodni chce go zaczecic do nocnika, niestety kazda proba konczy sie placzem, a wszyscy mi truja ze juz czas..

Gość gość
no to już za późno trzeba było zacząc jak miał 5 miesięcy, teraz to na pewno nigdy się nie nauczy

Gość MamaMloda39
Ja urodziłam w sierpniu. Przed 2 urodzinami jak juz było ciepło zaczęłam odpieluchowanie wtedy mała miała możliwość smigac w majtkach po domu i podwórku. Okres letni zaczął się jakoś koło maja do końca czerwca już zapomniała co to pielucha w dzień i w nocy

Gość gość
Moja jest z października 2013. W sierpniu 2015 pierwsza próba. Nie kumala. Odpuscilam. W styczniu tego roku dokladnie 1szego zawzięłam sie i od 8 stycznia robi na nocnik. Od 20 stego nie bylo mokrej pieluchy w nocy. Jeszcze na noc zakładam ze strachu ze a nuż widelec zmoczy ale od jutra juz planuje nie dawać na noc:)

Gość gość
Czemu wszyscy w rodzinie tak napieraja na ten nocnik tez to przerabiam(dziecko ma 11m) i kazdy mowi ze juz czas...ja uwazam ze nie ma co sie tak spinac

Gość gość
Mój syn ma 15 miesięcy. Kiedy go posadzę na nocnik, to zrobi siku, jeśli akurat mu się chce. Sam oczywiście jeszcze nie woła. Z kupą podobnie - jeśli w porę zdążę go posadzić, to zrobi do nocnika i przynajmniej nie ma całej pupy upaćkanej. Ale kiedy miał ok roku, też nie chciał nawet usiąść.