Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po czym Wasze niemowlęta miały zaparcia?

Polecane posty

Gość gość

Tak, zeby miec zbiór takich info :) Nie wiem, ale możliwe ze gruszka? W kupie znalazłam takie małe twarde bardzo kuleczki!

Gość gość
mój nie ma po niczym

Gość gość
To, że w stolcu niemowlaka znajdziesz kawałki jedzenie nie oznacza zaparcia. Takie niemowlaki mają nierozwinięty układ pokarmowy i zwyczajnie organizm nie nadążą z trawieniem. Dlatego część jedzenie w dużym stopniu przelatuje przez organizm.

Gość gość
Mój mały nie miał zaparcia, ale po wprowadzeniu pierwszego pokarmu stałego (marchewka), zrobił kupkę dopiero po tygodniu. Kupa nie była twarda, nie sprawiła mu trudności przy wydaleniu a mały cały czas był w dobrym nastroju. Myślę, że to był taki chwilowy szok dla brzuszka, bo do tej pory tylko mleko. Podałam mu tylko probiotyk a jak już ruszyło, to teraz jest kupa codziennie lub co 2 dni. Typowego zaparcia nie miał nigdy.

Gość gośćqwerty
Tylko i wyłącznie po kleiku kukurydzianym.

Gość gość
mój zjadł za dużo zupy brokułowej. Taki mielismy problem, że musieliśmy się dicopegiem ratować. Masakra była. teraz już wiem, że jak taka zupka to jeden talerzyk i basta

Gość gość
Po grochowce, fasoli i bigosie

Gość gość
moje dziecko własnie nie wiem po czym ma te zaparcia. Ale lekarka poleciła na nie dicopeg junior i kazała zwiększyć ilość błonnika w diecie

Gość Black Miss
Moje dziecko dostało zaparć w momencie kiedy wprowadzałam mu większą ilość warzyw, co jest dziwne bo nie powinno tak być. Ale u mnie pediatra również polecił dicopeg junior. Urzekło mnie w nim to, że nie podrażnia błony śluzowej i zmiękcza stolec więc dziecko nie ma problemu z załatwianiem się.

Gość gość
po marchewce

Gość gość
To jakiś tydzień reklamy dic**egu czy co???

Gość gość
Na pewno temat zalozony poto zeby zareklamowac ten Dicopeg Junior. Wcale taki fantastyczny nie jest wiec to ewudentnie reklamowy temat :)

Gość gość
Po ryżu i kaszce ryżowej

Gość Kissia55
Może ludzie po prostu chcą podpowiedzieć co pomogło im dzieciom? Moja córka miała zaparcia po mleku, które jej podawałam. Niestety ja nie miałam pokarmu i musiała być na sztucznym mleku.