Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kubek niekapek dla 7 miesięcznego malucha?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o dobry, solidny kubek, który posłuży dziecku na dłużej. Jakie kubki mają wasze dzieci? Co polecacie, a co odradzacie?

Gość gość
avent

Gość gość
Trzy miesiące temu też szukałam kubka niekapka dla niemowlaka i w sumie to są różne opinie. Napiszę Ci z własnego doświadczenia. Korzystaliśmy z butelek lovi i bylismy zadowoleni. Dlatego kupiłam kubek niekapek z lovi z miękkim ustnikiem. Dziecko dostało też kubek niekapek z aventu. Nie widzę żadnej różnicy. Z obu dziecko nie chciało na początku pić. Nie licząc butelki ładnie piło ze zwykłego małego kubeczka, który jest dołączony do butelek. Kupiłam niekapek bo chciałam żeby dziecko samo piło. Te niekapki mają w środku "zabezpieczenie" z gumy, które powoduje, że woda nie wylatuje jak kubek się przekręci. I to rzeczywiście działa. Ale strasznie cięzko jest pić z tego. Trzeba bardzo mocno ciągnać. Próbowałam sama i mi bylo ciężko a co dopiero dziecku. I nie chodzi o ilość powtórzeń tylko za każdym zassaniem trzeba sie namęczyć. A jak ściagniesz gumową nasadkę to łatwo leci ale dziecko rozlewa na wszystkie boki. Dla mnie kubki niekapki totalny niewypał. Chetniej dziecko w tym wieku piło z butelki bidon. Teraz syn ma 10 miesięcy. Czasami używa kubka niekapka bez osłony z miękkim ustnikiem. Z twardym nie mam zamiaru kupować. Teraz chcę kupić ten kubeczek doidy. I myślę, że jakbym wcześniej o nim wiedziała to spróbowałabym zamiast kubka niekapka. Chociaż cena takiego kubeczka jest jak z kosmosu. Ale ma bardzo pozytywne recenzje i znam jedną mamę, która jest z niego zadowolona. Dziecko samo pije z niego.

Gość gość
mój syn bez problemu pije z niekapka z aventu, z miękkim ustnikiem

Gość gość
Ja niedawno zakładałam temat, aby podpytać o opinie o kubku Doidy. Dziś napisałam, co o nim myślę.