Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niegrzeczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Córka nie slucha ma 8 miesiecy mowie nie wolno, zostaw, przestan a ona swoje Nadal wyrywa wlosy badz zdejmuje mi okulary lub kopie nogami. Jak temu zapobiegac? Co zrobic by byla grzeczna

Gość gość
sądzisz, że 8- miesięczne dziecko zrozumie i przestanie to robić? owszem, w tym wieku dzieci zaczynają rozumieć znaczenie słów, ale nie przesadzaj

Gość gość
Powiedz jej ze nie wolno i wymagaj takiego zachowania. Stanowczość i konsekwencja! Jak płacze to zostaw do wypłacania. Musi rozumieć bo to juz duze dziecko. Nie daj sie terroryzować bo bedzie jeszcze gorzej.

Gość gość
Przecież dziecko w tym wieku nie jest świadome ani tego co robi, ani tego co ty do niego mówisz. Nic masz nie robić czekać aż zacznie rozumieć. Mam syna w takim samym wieku i nie wymagam od niego ze zrozumie cokolwiek mu powiem. Stanowczo przesadzasz.

Gość gość
Zapamiętaj sobie autorko raz na zawsze, że niemowlę nie może być niegrzeczne

Gość gość
Powiedz jej ze nie wolno i wymagaj takiego zachowania. Stanowczość i konsekwencja! Jak płacze to zostaw do wypłacania. Musi rozumieć bo to juz duze dziecko. Nie daj sie terroryzować bo bedzie jeszcze gorzej. x puknij się w łeb!!!!

Gość gość
Ona jest mała przecież, ma dopiero 8 msc.

Gość gość
Olewac, nie reagowac, jak grzeczna podchodzic

Gość gość
moze sadzaj ja na karnego jeza?

Gość gość
16:35 Ironia-mowi Ci to cos??? Ironizuje ponieważ na Kafe zwykło sie tak wlasnie podchodzić do wychowywania dziecka-jak do tresury psa.

Gość gość
przypal jej piety to nie bedzie kopac

Gość gość
Niegrzeczne niemowlę to brzmi co najmniej tak samo dziwnie jak np. agresywne szczenię. Autorko Twoja córka jest normalnym dzieckiem, które poznaje świat za pomocą rąk. Ona nie rozumie, co to znaczy "nie wolno". Kiedy tak mówisz, zabieraj jej z rączki włosy czy okulary i daj w zamian np. zabawkę, czy cokolwiek masz pod ręką, co akceptujesz, żeby trzymała. Musisz ją nauczyć, co znaczą słowa, które do niej mówisz, a dopiero potem egzekwować posłuszeństw. Jak ze szczeniakiem... ;)

Gość gość
Ja swojemu powtarzam "mama nie lubi jak tak robisz", "to boli", i tak enty raz. Okulary tez nosze, zabieralam dziecku, odkladalam gdzies i mowilam "to moje okulary", dawalam w zamian cos innego. Okularow juz nie rusza, za wlosy juz nie ciagnie. Teraz zaczal mnie gryzc a ja z uporem maniaka swoje"mame to boli"... powodzenia :)

Gość gość
Widze wypisują matki które się rozczulają się nad swoim dziecku.. Oczywiście, że od początku pokazywać co może dziecko a czego nie. Ironia typu sadzaj dziecko na karnym jeżu jest raczej nie na miejscu. Te mamy są właśnie matkami tych dzieci które są niegrzeczne i nie dochodzi do nich żadne słowo. Dziecku należy od początku pokazywać czego może a czego nie. Słowem i stanowczym tonem. Nie będzie to proste i na pewno za pierwszym razem nie zrozumie, ale za którymś razem zacznie .

Gość gość
mi jak córka ciągnie włosy to bije po łapkach, jak kopie to trzymam nogi, jak łapie za pilota to lekko wale pilotem po główce, raczej się słucha

Gość gość
Ja swojemu powtarzam "mama nie lubi jak tak robisz", "to boli", i tak enty raz. Okulary tez nosze, zabieralam dziecku, odkladalam gdzies i mowilam "to moje okulary", dawalam w zamian cos innego. Okularow juz nie rusza, za wlosy juz nie ciagnie. Teraz zaczal mnie gryzc a ja z uporem maniaka swoje"mame to boli"... powodzenia :)

Gość gość
Do pani od walenia pilotem po glowce - tak sie zastanawiam czy twoja corka jak podrosnie nie bedzie cie walila po glowie np. swoja lalka lub zabawka.wszak dzieci nasladuja doroslych...

Gość gość
Porownianie do szczeniaka swietne :)

Gość gość
to niemowle jest normalne, wszystkie tak robią, a z każdym miesiacem bedzie tylko gorzej:)

Gość gość
Mój syn ma teraz 10 miesięcy. Wchodzi wszędzie i wszystko zrzuca. Na pewno rozumie znaczenie słowa "nie wolno". Często reaguje na zakaz śmiechem, stara się odwrócić moją uwagę, potrafi klaskać itd. Podchodzę do niego i mówię nie wolno. Ale zaczyna reagować na zakazy. W kuchni potrafi otworzyć dolne półki, ale już nie wywala np. garnków.

Gość gość252
8 miesięczne dziecko nie rozumie, 2 latek rozumie ale i tak po swojemu zrobi :P około 5 roku życia dotrze i się utrwali...

Gość gość
Jak rozpuscilas tak masz. Efekt wychowania bez dyscypliny

Gość gość
skoro uważacie że dziecko należy od początku uczyć co wolno a czego nie, to ja proponuje aby już noworodkowi dawać klapsy za to że płacze. dziecko autorki przez dotyk poznaje świat, nabywa nowych doświadczeń czyli normalnie się rozwija a wy proponujecie zeby je biła po rękach za to?!?

Gość gość
Boże widzisz i nie grzmisz, autorki piknik się w głowę!!! Co zrobisz jak dziecko znacznie chodzić i będzie ci rozważać wszystko wkoło siebie, bić bo jest niegrzeczne ?? Taki maluch przez dotyk uczy się wszysyltkiego , poznaje swiat

Gość gość
kobieto ogarnij sie, dziecko ma 8m a ty piszesz,ze nie grzeczne. jak cignie za wlosy to zlap za raczke i powiedz nie wolno, to boli i nie oczekuj,ze cie poslucha, dzieci sa ciekawe swita i w ten sposob poznaja swiat. radze wiazac wlosy.

Gość gość
Ja odkąd mam malutkie dziecko, wiążę swoje długie włosy w kucyk, ale rozważam robienie koka, bo i tak potrafi pociągnąć.