Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nerwy, stres! brak apetytu

Polecane posty

Gość gość

witam jak radzić sobie z nerwami ze stresem? spowodowane nie raz codziennością, facetem, kłotniami z nim.. moze poleci ktos ciekawa dobra ksiazkę jak sobie radzic ze staresem..

Gość gość
Eliminowac przyczyny stresu. Najpierw pogonic faceta. Potem powoli zmieniac swoje zycie. Cierpliwie ale konsekwentnie. Stres można zminimalizować, powtarzając sobie codziennie, iż najważniejsze są sprawy dotyczące życia i śmierci. Reszta- to pierdoły i pierdółki.

zadbaj o to by wprowadzic do swojego życia rutynę dnia codziennego - wstawaj, kladź się, jedz o określonych porach. Postaraj się tez wzbigacić swoją dietę o produkty bogate w magnez, żeby wzmocnić układ nerwowy. dobrze wchłania się np. tez zawarty w Piwniczance. Dodatkowo przed snem poświęciłabym chiwlę na relaksację i odpręzenie :)

Gość gość
ostatnio moja codzienność wyglada nie ciekawie... ponieważ lezę przez miesiac nie uruchomiona...z powodu kontuzji nogi ;/ przez co jedenym slowem dostaje na głowe;/ z nudą .. z myslami :( brak apetytu zwiazane z uczuciem zciśnietym zoładkiem :(

Gość gość
Przydałaby się wizyta u specjalisty... Ale tak czy inaczej warto na stres brać preparaty z magnezem. Osoby cierpiące na niski poziom magnezu często mają problem z zaśnięciem. Magnez ma uspokajający wpływ na nerwy. Niedobór magnezu powoduje niepokój, nerwowość i drażliwość. Najprostszą metodą na zatrzymanie magnezu w organizmie jest modyfikacja diety czyli wyeliminowanie substancji, które utrudniają wchłanianie i zatrzymywanie magnezu. Niestety, trzeba ograniczyć spożycie soli, cukru, kofeiny, alkoholu i tłuszczu. Bardzo dobre preparaty magnezowe robi Marfarm.

Gość gość
A gdzie te preparaty magnezowe Marfarmu można kupić?? Przydałoby mi się coś takiego.

Gość debora999
Ja kupuję magnez w proszku do rozpuszczania (taki drink antystresowy;)), piję codziennie i łapki przestały mi się trząść. Mam strasznie stresującą pracę ;/ Polecam kupować na stronie Marfarm, bo akurat mają sporą przecenę!