Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sztuczne zęby dla 30 latki

Polecane posty

Gość gość

mam troche ponad 30lat i bede miala proteze zebów. jak bylam mala nikt mnie nie uczyl i nie kazal myc zebów. jak sie ogarnelam zeby je myc to mialam 12 lat i musialam myc je sama woda bo na paste matce bylo szkoda kasy a ja nigdy nie mialam swoich pieniedzy. do dentysty wtedy zaczelam chodzic bo jeszcze w szkole byl. ale juz wszystkie zeby mialay prochnice.wiadomo ze na fundusz nie wiele dalo sie zrobic prawie wszystkie plomby czarne. jedynek do polowy nie mialam. potem ciąze zrobily swoje z zebami. i nawet leczenie płatne nie wiele pomagalo. musialam usunąć 4,5,i 6, a teraz jeszcze 1 mi sie połamaly i nie mam kasy na korony a dentysta nie daje mi gwarancji ze nawet by sie trzymaly bo korzenie zniszczone i musialam tez jedynki wyrwac. i jak sie zagoi ide robic proteze mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczaje i bede mogla w niej chodzic

Gość gość
straszne.

Gość gość
Nie daj sobie wyrwac wszystkich zebow, bo gorne najtrudniej sie wstawia i sa najkosztowniejsze. Lepiej wstawiac pojedyncze implanty:)

Gość gość
na implanty mnie nie stać , tak naprawde nie mam 5 zębów w górnej szczęce 1 .4,dwóch piątek , i 6. reszta nadaje sie do leczenia jeszcze. i tylko na te brakujące robie proteze, mam nadzieje ze w koncu bede mogla jeść pieczywo tz gryżć.

Gość gość
Masz też bardzo słabe zęby, moi rodzice też nie dbali o moje żeby też ich nigdy nie mylam bo nikt się tym nie zajął jak byłam dzieckiem a mam 30 lat i tylko drobne plomby próchnicy nie mam.

Nie zaluj grosza na zeby, to podstawa zdrowego zycia. Lecz zeby puki jeszcze je masz, kup fluor, on wzmacnia zeby i dziasla.

Gość gość
co mogę to leczę, ale niestety nie wiele kasy mam. moja pensja +alimenty to 2500 miesięcznie na trzy osoby. a same opłaty to 1800 zl. żadne implanty w gre nie wchodzą ale cieszę sie że chociaż prteze zrobie i nie bede chodzic bez zebów

Gość mjwsfhSKJF
Najlepiej mieć jak najdłużej swoje i ratować co się ma w szczęce. Ja także zdecydowałam się na wyprostowanie zębów i założenie aparatu. Konsultacje przeprowadzałam u dr Iwony Gnach-Olejniczak.

Gość gość
Też mi się tak wydaje, że najważniejsze to jest walczyć o swoje zęby jak tylko się da. Na sztuczną szczękę zawsze jeszcze przyjdzie czas. Mnie się udało odratować kilka beznadziejnych przypadków dzieki opiece stomatologa w http://przychodniadental.pl/.

Gość gość
Tylko pamiętaj o odpowiednim gabinecie stomatologicznym, który Ci dobrze zrobi tę protezę. Np. w http://www.medidens.pl/ mają świetnych specjalistów.

Gość gość
Ja mam niewiele więcej lat i też noszę protezę częściową. Niestety u mnie to wynik choroby i nie mogłam nic zrobić, by powstrzymać wypadania zębów. Wyobraźcie sobie ten dramat. Ale juz się z tym pogodziłam, w gabinecie http://www.popkoadam.pl/ zrobiono mi naprawdę dobrą protezę, tak, nawet sie nie domyśla, co mnie spotkało.