Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Dziecko katowane w domu. Jak sprawdzić czy nie kłamie?

Polecane posty

Gość gość

Mam dziecko w 6 klasie podstawówki, w tym roku szkolnym do jego klasy doszła nowa dziewczynka. Szybko złapali kontakt i zaprzyjaźnili się. Od jakiegoś czasu dziewczynka ta zwierza się mojemu synowi, że jest bita w domu przez matkę i ojczyma, zamykana na klucz i nie wypuszczana, nie może się spotykać po szkole z koleżankami ani kolegami - no ogólnie terror, boi się matki, a jeszcze bardziej ojczyma. Z ojcem nie ma kontaktu. Jedyną jej bliższą rodziną jest babcia, niemieszkająca jednak w Warszawie, starsza i schorowana kobieta. Syn długo nie mówił mi o niczym, ale parę dni temu się złamał. Pokazał wiadomości od niej, dopowiedział to, co usłyszał w szkole. Koleżanka błagała go na wszystkie świętości, żeby nikomu nie mówił, teraz syn błaga mnie o to samo. Chciałabym jakoś pomóc temu dziecku, gdyż wydaje mi się, że nie można bagatelizować takich sygnałów. Jednakże nie ma żadnych przesłanek co do tego, że dziewczynka mówi prawdę. Żadnych siniaków, na co dzień w szkole jest bardzo pogodna, matka na zebraniu zupełnie normalna, zadbana. Być może jest tak, że dziewczynka nie lubi ojczyma, jest zazdrosna o matkę i w ten sposób się mści. Nie chciałabym robić problemów tej rodzinie, nie znam też ani dziecka, ani matki - nie czuje się upoważniona do jakiejkolwiek rozmowy z tą kobietą np. na zebraniu. Jakiś pomysł jak to załatwić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować