Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kobieta nie zna zasad ortografii!

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy razem od 4 lat, bardzo ja kocham, jednak ostatnio coraz częściej przeszkadzają mi rzeczy, na które wcześniej w ogóle nie zwracałem uwagi. Głównie chodzi mi o to,ze Ona notorycznie popełnia karygodne błędy ort. Np pisze mi sms-a "kochanie o kturej wrucisz " aż oczy bola od patrzenia ; ( oczywiście delikatnie zwracam jej uwagę i poprawiam pisząc jej jak dany wyraz powinien być napisany prawidłowo.... jednak ona ma fochy i twierdzi,ze jej to nie przeszkadza ; ( Ktoś ma pomysł jak ja namówić do tego aby jednak zwracała uwagę na szczegóły?

Gość gość
Zaproponuj wspólne pisanie dyktand, edukację, może gry planszowe, które pomogą jej poznać ortografię. Tylko nie szydź z niej, a traktujcie to jako dobrą zabawę.

Gość gość
Mialam to samo z facetem, ale go nauczyłam wielu rzeczy. Obrażał się często, ale w końcu dalam rade. Może wprost jej nie mów, ze robi bledy, ale używaj słów, w których ona robi błędy i powinna zrozumieć. Chociaż na moja koleżankę to nie podziałało. Pisała"kąputer" a ja potem specjalnie jak najczęściej pisałam to slowo poprawnie, ale ona dalej to samo :/ niektórych juz nie nauczysz. Albo zaakceptujesz ją taką albo koniec.

Gość gość
Współczuję ; ( co innego gdyby to było odwrotnie ale kobieta i takie błędy ;O

Kurde, żeby wszystkie kobiety miały tylko takie wady:). Pomyśl o tych, co piją, palą, albo wydaja kase na zakupach.

Gość gość
Zaies dziś Gdyby ktoś miał tylko jedną wadę, tą z ortografią to racja ale tak się raczej nie zdarza:D Niestety to tylko dodatkowy "bonus" do klasycznych wad.

Gość gość
Kup jej słownik ort ;)