Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość house wars

Jak długo szukaliscie mieszkania? Wasze historie.

Polecane posty

Gość house wars

Muszę się wyzalić, bo juz wymiekam. Od 4 miesiecy szukamy z mezem 2-pokojowego mieszkania z rynku wtornego w duzym europejskim miescie. Juz nie moge, ogoszenia w necie znam na pamiec, przegladaj nawet licytacje komornicze i odwrocone hipoteki, itd. Ogladamy straszne rudery, za ktore wlasciciele chca straszliwych pieniedzy. Nie chodzi nawet o budzet, bo ten mamy spory, ale o przeswiadczenie wlascicieli ze sprzedaja nie wiadomo co. Tymczasem sciany lekko musniete na bialo i najtanszy parkiet na podlogach to niby "swiezo odnowione" i "do zamieszkania". Do tego agenci tylko obiecuja i olewaja, wiecznie spozniaja sie na wizyty. Ogladam ogloszenia na 6 stronach i to 2 razy dziennie, dzwonie od razu i jesli juz mi sie uda umowic na wizyte, to dwa dni pozniej juz sprzedane. Zwiedzilismy 9 mieszkan, na 3 zlozylismy oferte (w tym dwie w cenie z ogloszenia) i co? Zawsze ktos inny byl szybszy albo zaplacil wiecej. Juz konca nie widze.

Gość gość
W Warszawie jest drogo.

Gość gość
jesli jakieś mieszkanie jest okazją to nikt nie będzie czekał na waszą łaskę , zostają tylko takie które długo czekają na klienta czyli niezbyt atrakcyjne no a wtedy się nie podobają

Gość gość
no ale sciany musniete na bialo to zaleta, bo mozna pomalowac po swojemu. najtanszy parkiet - a co cie dziwi, nikt nie bedzie kladl podlog za niebotyczne sumy dla kogos kto byc moze je zerwie bo nie beda w jego stylu. kuono mieszkania zawsze wiaze sie z remontem, mieszkania sa przygotowywane tak zeby byly neutralne... zeby kazdemu latwo bylo sobie wyobrazic co z tym wnetrzem mozna zrobic. nie wiem czego oczekujesz, ze wlascicel przed sprzedaza wyremontuje ci mieszkanie pod twoj gust, bez gwarancji ze je kupisz i jeszcze za to zaplaci? :D

Gość gość
Szukaj bez posrednikow. Niedawno znalazlam tak mojej siostrze bardzo ladne dwupokojowe.

Gość house wars
No wlasnie nawet okazji juz nie ma. Wszystko sie sprzedaj***ardzo drogo. Wykupilam dostep do akt notariuszy z ostatniego roku dla mojej okolicy i w porownaniu do tego co bylo ceny teraz sa absolutnie kosmiczne. Kto to kupuje?

Gość gość
Ja wlasnie nie potrzebuje bialych scian i tanich parkietow. Wole babcine mieszkanie z wykladzinami i tapeta na scianach. Nie mam problemu z wyobrazeniem sobie jak ja bym urzadzila to wnetrze. Ale mam problem z ludzmi, ktorzy niby strzedaja odnowione, a tam ledwo sie parkiet trzyma, tymczasem cena od razu duzo duzo wyzsza, bo niby 'do zamieszkania".

Gość gość
pracuję jako pośrednik i mam dostep do atrakcyjnych mieszkań i nawet nie widać ich w internecie bo tak schodzą że nie ma potrzeby ich tam reklamować. Klienci przyjeżdżają już z pieniędzmi, zadatek i nawet umowę spisujemy od razu. jak jeden powiedział że będzie negocjował i chciał obniżyć cenę to zaprosiłam drugą rodzinę, która zdecydowała się od razu bez negocjacji a tamtym podziękowałam.

Gość gość
ja dosyc szybko, skorzystalam po prostu z biura nieruchomosci... agent z Nowodworski Estates szybko mi znalazl mieszkanie odpowiednie dla mnie, spodobalo mi sie bardzo, uwinelismy sie ze wszystkimi formalnosciami szybko, chyba po dwoch tygodniach juz mialam swoje mieszkanko ;)

Gość gość
Mieszkań na sprzedaż jest w 4 cholery.

Gość gość
jest bańka cenowa, to wszystko wkrótce padnie i ceny spadną o 70%

Gość gość
Za duży wybór i co chwila się pojawiają coraz bardziej atrakcyjne. Jestem jeszcze na etapie szukania, czekam na większy przypływ gotówki ze sprzedaży działki. Może faktycznie Lazurowa 168 i Bemowo to dobry pomysł, nie liczę na metro ale gdyby było mieszkania tam bardzo zyskałyby na wartości.