Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ludzie uciekają do świata wirtualnego?

Polecane posty

Gość gość

do gier, filmów, internetu ja to wiem, bo dla mnie świat rzeczywisty jest zbyt brutalny, ludzie zbyt mało kulturalni, jak ktoś jest nieładny to jest wyśmiewany, panuje kult pieniądza, ludzie paplają o kasie, ajfonach, budowaniu domu, meblach, plotkują o innych, przeklinają, zdradzają się, obserwują jak kto jest ubrany, nie mówią sobie miłych rzeczy bezinteresownie a w filmach wszystko jest normalniejsze, więcej jest barw, uczuć, inspiracji w grach masz zasady i jak się stosujesz to wgrywasz w internecie nawet jak sa trole to mozna je łatwo ignorować po prostu kończąc dyskusję a chamskiej osoby z pracy sie nie pozbędziesz w internecie można porozmawiać normalnie nie jesteś aż tak oceniany, w realu ktoś może cię nie lubić za sam fakt, że istniejesz ...niestety przewiduję, że ucieczka do wirtualnego świata będzie postępować, chyba, że zrobimy cos by real był mniej odpychający

Gość gość
Ja to widzę prościej mianowicie ich życie w realnym świecie nie jest ciekawe i pociągające, nie mają szczęścia albo pieniędzy żeby coś zmienić i dla tego wolą gry, filmy i ogólnie świat wirtualny.

Gość gość
Życie jest łaskawe tylko dla pieknych i wpływowych. Ludzie uciekają i będą uciekać, bo szara rzeczywistość jest czasem tak obrzydliwa, że serce boli. Najsłabsze ogniwo tego świata to ludzie. Obmawianie, szydzenie ,egoizm, materializm. Fuj.