Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pilne, zasiłek rodzinny

Polecane posty

Gość gość

WITAM, OTÓŻ MĄŻ PROWADZI SWOJĄ DZIAŁALNOSĆ, mamy 3 dzieci, kiedy kilka lat temu ja rozkręcał szło mu kiepsko i przez 2 lata przysługiwał nam zasiłek rodzinny bo nie przekraczalismy kwoty dochodu, potem szło lepiej przekraczalismy dochód i nie brałam rodzinnego, 2014 rok zakończył się duza stratą , oszukał męża jeden wspólnik, nie składałam wniosku o rodzinne za 2014 rok, w 2015 roku juz nieznacznie przekroczylismy próg dochodowy wiec wiem ze sie nie nalezy, pytanie,---- czy mogę teraz jeszcze złożyc wniosek za 2014 rok, wiem ze termin minął w pażdzierniku, ale by mi sie przydały te pieniądze , ktoś mi powiedział że mogę, ale nie chce iśc do gminy i sie zbłażnic, mozliwe by mi wyrównali ten 2014 rok

Gość gość
Watpie,oni nawet nie wyrównują jak później zlozysz

Gość gość
Niestety zasilek placa na bierzaco. Jesli ktos teraz zlozy wniosek to zasilek dostanie marcu wiec....chyba rozumiesz?

Gość gość
A jaki jest prog dochodowy na osobe

Gość gość
Nie wiem jaki wiem ze netto a nie brutto.

Gość gość
no wiec nie mam już co liczyc na wyrównanie, ale czy mog złożyć teraz by pobierać do września, czy przyjmią jeszcze w marcu mój wniosek,

Gość gość
Pewnie ze mozesz zlozyc im wczesniej zlozysz tym lepiej bo moze jakas celowke dostaniesz?

Gość gość
Od spełnienia kryterium dochodowego uzależnione jest przyznanie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do tego zasiłku. Zasiłek rodzinny przysługuje, jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę w rodzinie albo dochód osoby uczącej się nie przekracza kwoty 574 zł. Od dnia 1 listopada 2015r. do dnia 31 października 2017r. obowiązywać będzie kwota 674 zł Od dnia 1 listopada 2017r. kryterium dochodowe będzie ustalone na poziomie 754 zł

Gość gość
Pewnie ze mozesz zlozyc im wczesniej zlozysz tym lepiej bo moze jakas celowke dostaniesz? =====sory ale co to jest ta celowka

Gość gość
To zasilek celowy.