Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jedzą i piją Wasze dzieci w wieku szkolnym?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie- jakie mają przekąski, ulubione posiłki i co piją? Mój 6 latek pije wodę i od czasu do czasu doki tłoczone. Je najchętniej rosół, frytki, kotlety schabowe i kukurydzę :) Ulubione śniadanie płatki na mleku - mieszam płatki pełnoziarniste, kukurydziane, owsiane, siemię, orzechy, żurawinę, owoce goi, suszone banany i morele i dorzucam kilka chocapikow. A ulubiona kolacja to kanapka z szynką. Ulubiony owoc kiwi. Cały czas mam wrażenie ze je za mało warzyw i owoców. :( W kanapce do szkoły ma liść sałaty, ogórka i rzodkiewki, ale na kolację w domu chce z szynką i masłem bez niczego. Surówkę z obiadu zje ale nie zawsze. Nie je codziennie owoców, tylko raz na 2-3 dni jak go najdzie-ale wtedy zjada np 3 jabłka na raz. Jak jedzą Wasze sieci? Jak z nabrałem? Bo moj poza mlekiem w płatkach prawie nie je...

Gość gość
Moja córeczka na śniadanie zjada słodką bułeczkę z nadzieniem, popija to colą, na drugie śniadanie kupuje jej batoniki i chrupki oraz jakąś oranżadę lub colę. obiad to golonka itd. taka staropolska zdrowa kuchnia

Gość gość
Autorko myślę że całkiem nieźle dbasz o dietę dziecka. Moja mała na śniadanie płatki kukurydziane z mlekiem i łyżka miodu albo inne płatki byle na słodko, drugie śniadanie w zerówce kanapka, z wędlinką lub serkiem do tego pomidor, lub inne. Lubi ziemniaki, kasze perłową, warzywa chyba wszystkie a z owoców tylko banany i mandarynki. Zupy lubi wszystkie ale muszą być z zacierką lub kluseczkami, sklepowe nie przejdą, drożdżówki i bułeczki też muszą być pieczone ( raz się chciałam popisać że umiem zrobić i teraz mam przesrane) Córka nie lubi mięsa zje tylko kotlety mielone. Na kolacje to bułeczki z czym akurat ma ochotę. Je jeszcze jogurty, nie zje za to frytek (dziwne nie?) pizzy i innych tego typu posiłków.

Gość gość
A i pije wodę, wodę z stropem, soki, herbatki owocowe

Gość gość
mój syn - 12 lat nigdy w życie nie napił się nawet łyka coli ani wody gazowanej nie chce i już! pije tylko mineralną, herbaty owocowe, miętę, rumianek (!) i wodę z miodem ulubione potrawy - frytki, kurczak pieczony, mielone, makaron, ryba smażona, pyzy z mięsem z zup tylko rosół z makaronem surówki żadnej nawet nie tknie za to jabłka je na kilogramy, surową marchew, banany, melony i gruszki

Gość gość
i codziennie rano na śniadanie owsianka na mleku!