Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szybkie bicie serca i trudność z oddechem

Polecane posty

Gość gość

Czy którąś z was może miała tak ze w nocy budziła się z przyspieszonym biciem serca ? Albo budżetu się wcześnie rano z trudnym oddechem się wysoko ale to nic nie pomaga boje się ze to cos poważnego i czy mam się udać do lekarza ? Jestem w 30 TC ale wczesniej tez tak miałam od 4 miesiąca ciąży mniej więcej ale teraz to juz jest okropne :( pomoże mi ktos to moja 1 ciąża i chce żeby było wszystko ok :( Wypowuedzcie się proszę

Gość gość
nerwica to pierwsze o czym pomyślałam ,denerwujesz sie czymś ?

Gość gość
Tak denerwuje , będę samotna matka i boje się czy poród odbędzie się prawidłowo i wgl moje obawy to codzienność :(

Gość gość
Nie wiem czy to nerwica ale powiem ci autorko że ja miałam dziwne akcje ze sercem jak byłam w ciąży. Serce mi się tak jakby przekręcało czy zatrzymywało. Tak było bodajże w pierwszej połowie. Potem mi się pojawiało takie uczucie jakby brakowało k tlenu i musiałam stawać przy otwartym oknie. Ja to zrzucałam na karb ciąży że ta ciąża to jednak pozbawia witamin organizmu, ogólnie w sposób cięzki obciąża organizm. Po porodzie mi to wszystko przeszło, ale czy tak jest u ciebie ? To tego nie będzie wiedział nikt. Jak masz obawy to tylko lekarz może sie wypowiedzieć na ten temat.

Gość gość
Miałam tak w ciazy,lekarz to bagatelizował, po porodzie przeszło

Gość gość
Czyli tak naprawdę to nic groźnego myślicieli ze przejdzie po porodzie ? :/

Gość gość
Zbadaj żelazo, to moze byc anemia, u mnie tak było w ciąży.

Gość gość
Biorę cały czas witaminy od poczatku ciąży . Dodatkowo dobrze się odzywiam i pije dużo mleka i wody :/

Gość gość
Wiesz co, no ja też łykałam witaminy ale to nie zmienia faktu że organizm jest bardzo obciążony i coś tam jednak nie wyrabia. Jak chcesz to sie przebadaj ale to po to by wykluczyć w razie gdyby tam był jakiś faktyczny powód, by tego tu na forum przecież ci nie wykluczymy.

Gość gość
No tak ja wiem do wizyty mi jeszcze został miesiąc :/ a lekarz mówi ze badania są okej :/

Gość gość
Może rosnąca macica uciska na przeponę? W późniejszym etapie ciąży powoduje to trudności z oddychaniem. Podobnie tętno w ciąży jest o wiele wyższe niż normalnie, ponad 100 uderzeń/min.

Gość gość
Dziękuj***ardzo wszystkim za odpowiedz jestem panikara i co się tylko zadzieje to odrazy strach :(

Gość gość
niedobór potasu-ja tak miałami 2 razy byłam hospitalizowana, raz w 3 m ciazy raz przed ciaza 1 dzien hospitalizacji i podanie elektrolitów

Gość gość
Ja stawiam na nerwicę

Gość gość
Hmm no tak bardzo dużo się denerwuje ciąża to może dlatego :(