Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub? Ale ja nie jestem jeszcze gotowa...

Polecane posty

Gość gość

Mamy termin ustalony na lipiec tego roku. Jesteśmy ze sobą 2,5 roku i jakoś teraz zaczęłam myśleć nad tym, że nie czuje się jeszcze na to gotowa. Chciałabym się jeszcze wyszaleć, dojrzeć do tak poważnej decyzji na całe życie. Mój facet też ma pewne obiekcje. Nasza najbliższa rodzina wie o terminie i teraz oboje się zastanawiamy co dalej? Moi rodzice są PRZECIWKO wszelkim zmianom, przesunięciom. Ja chciałabym przenieść termin na rok 2017, również na lipiec. Myślę, że do tego czasu tego nasze wątpliwości zdołamy opanować. Rozmawiałam z mamą ale nie wiem czy można nazwać to rozmową, był krzyk, płacz i nerwy. Strasznie to przeżywa, jakby to była jakaś ujma na jej honorze. Nie wiem co dalej... Czy mimo wszystko wziąć ślub czy poczekać?

Gość gość
Jeśli macie wątpliwości, to ABSOLUTNIE. Ślub bierzecie dla siebie, nie dla rodziny!

Już Ci raz napisałam, co o tym sądzę. Fakt, że bierzecie ślub pod presją rodziców dodatkowo przemawia za tym, żeby czekać. Postrasz matkę rozwodem, to jej histerie przejdą. Coś tak czuję, że ona się bardziej przejmuje opinią ludzi, niż czymkolwiek innym.

Gość gość
Lepiej szybciej brać ślub, na 2017 lub 18 możesz sobie zaplanować już na przykład sprawę rozwodową. Po co tracić czas.

Gość gość
Ślub należy brać wyłącznie wtedy kiedy nie ma się nawet cienia wątpliwości, ale jak widać większość traktuje śluby jak jakieś show dla rodzinki i znajomych.

Gość gość
Tylko trochę wstyd przed rodziną...