Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z pamięcią i koncentracją

Polecane posty

Gość gość

Jestem młodą osobą, mam 25 lat i mam straszne problemy z pamięcią i koncentracją w dodatku od dłuższego czasu(jakieś 1,5 roku) wypadają mi strasznie włosy.Byłam z tym problemem u lekarza,ale on stwierdził, że jestem za młoda, na chorobę przy, której są takie objawy. Próbowałam już wiele suplementów ale nic nie pomaga, a to jest na prawdę uciążliwe. Ja nie jestem w stanie zapamiętać tego co robiłam 5 minut wcześniej np: w pracy miałam coś policzyć i powiedzieć kierownikowi ile tego jest, jakąś minutę później musiałam liczyć jeszcze raz bo już zapomniałam ile było i tak jest ze wszystkim. Tak samo jest z moją koncentracją nie potrafię się skoncentrować na niczym, a najgorzej jest ja prowadzę samochód. I na pewno nie jest to spowodowane stresem czy niewyspaniem, ponieważ od pół roku nie pracuję i rzadko kiedy się stresuję i staram się wysypiać. Proszę pomóżcie.

Gość didilala
Są objawy a lekarz stwierdza, że nie ma problemu, bo jesteś za młoda? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak, zmień lekarza.

Gość gość
Tak dokładnie, że to pewnie przemęczenie stres i nie ma się czym przejmować, a ja wychodzę na głupka przed swoimi znajomy czy rodziną bo oni mi coś mówią albo o coś proszą a ja za chwilę wszystko zapominam ;/

Gość gość
Ja używam Revitalum Mind Plus. Dostałam od córki jakiś czas temu. Mam zapas na dwa miesiące zobaczymy jak będzie.

Gość gość
Spokojnie można też zamawiać takie rzeczy z internetu. Ja osobiście zamawiałem, chyba że to jakaś poważniejsza sprawa.

Gość Gosia Oz
Ja miałam spore problemy z koncentracją w licum. Mega mnie to stresowało szczególnie w 3 klasie gdy przyszły przygotowania do matury. Poszłam do lekarza, zrobiłam badania i okazało się, że mam niedobór magnezu. Cięzko mi było uwierzyć, że od czegoś takiego mam takie problemy, ale kupiłam zgodnie z zaleceniem magnez w postaci chelatu - chela-mag b6 i zaczęłam przyjmować. Po 4 tygodniach zauważyłam znaczną róznicę. Poprawił mi się sen i to chyba najbardziej zdecydowało o tym, że łatwiej mi sie było skupić, bo byłam wyspana i pełna energii :)

Gość gość
przede wszystkim skontroluj tarczycę, bo to objawy nieprawidłowej pracy tarczycy, ale nie samo TSH tylko od razu ft3, ft4 i antyTPO

Gość gość
Powiem szczerze że kiedyś nie ufałam zamawianiu przez internet ale u mnie w miejscowości są tylko dwie apteki i jedna jest droższa od drugiej. Dlatego od czasu do czasu zamawiam leki przez internet.

Gość gość
Też nie widzę nic złego w zamawianiu rzeczy przez internet.

Gość gość
Ludzie się boją zakupów przez internet ale przecież powstały nawet regulację prawne, chroniące konsumenta w takim wypadku.

Gość gość
Na problemy z koncentracją polecam preparaty z ginkgo biloba. Obecnie stosuję SCITEC GINKGO BILOBA. i jest ok. Chyba najlepiej takich preparatów szukać w aptekach internetowych tam jest zwykle taniej niż w stacjonarnych. Często korzystam z oferty np. apteki internetowej melissa.pl. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/scitec-ginkgo-biloba-100-kaps,15769.html?kat=kapsulki-tabletki,592