Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety myjcie sie!

Polecane posty

Gość gość
miałam też brudasa w pokoju. x pokoje masz w hotelu/motelu w szpitalu sa sale taki maly szczegół :)ale rodzacej 2 raz to chyba mozna wybaczyc, ze rodzila w pokojuurodzin nie na sali porodowej :) i odpoczywala w pokoju nie na sali

Gość gość
Ja chca zatrzymac do porodu (aktualnie 36 tydzien) ja nie oczekuje perfumerii, nie wiadomo czego. Ale od wtorku sie nie umyc bedac w szpitalu wsrod ludzi to troche przesada?pocisz sie, skora zbiera kurz brud itp. Owszem jestem doszorowana. Nigdy bym nie dopuscila do stytuacji ze bedac miedzy ludzmi CHODZE smierdzaca, przepocona i ktos sie mnie brzydzi zbadac. Chocby mydlo. I swiat nie jest czarno-bialy. Wcale nie trzeba wyc wyfukana damulka, ani tez brudasem myjacym sie razna x czasu. Mozna byc czlowiekiem dbajacym poprostu ohigiene.

Gość gość
Częste mycie skraca życie :) Może taka przyswieca jej dewiza i skoro ty masz problem to twoj problem :) a tak szczerze to jakos nadal nie bardzo w to wierzę. Od paru lat co kilka miesiecy zajmuje łózko szpitalne i ....zawsze trafiam na normalne kobiety :) w sensie nie pedantki, nie brudaski. ot widocznie mam szczescie dobrej nocy :) i zapachu fiołków, czy może konwalii:) chociaż na sen najlepsza lawenda :) 🖐️

Gość gość
Najbardziej mnie smieszy jak ktos mowi ze w cos nie wierzy bo nie przezyl... no to uwierz. Takie kobiety tez sie trafiaja. Sadzisz ze tylko pachnacych ludzi do szpitali przyjmuja? Ze robia selekcje i dla brudasow maja "sale pachnacych inaczej?" Czy klada jak lezy? Nie jestem jakas pedantka szorujaca sie 5 razy dziennie. Ale jak dla was nie myc sie 3 dni, 3 dni chodzic w tej samej pizamie na niemytym ciele jest czym normalnym to ....spoko brudasy tu siedza :)

Gość gość
gość dziś miałam też brudasa w pokoju. x pokoje masz w hotelu/motelu w szpitalu sa sale taki maly szczegół usmiech.gif ale rodzacej 2 raz to chyba mozna wybaczyc, ze rodzila w pokojuurodzin nie na sali porodowej usmiech.gif i odpoczywala w pokoju nie na sali & Się brudaszysko z 20:14 uczepiło dziewczyny.

Gość gość
No dokładnie, też mnie wnerwia, że ktoś czegoś nie przeżył/ nie widział, to już to jego zdaniem nie istnieje. Sama ostatnio czytałam gdzieś wątek o śmierdzących palaczach i tam babki pisały, że czasami im się na wymioty zbiera, jak staną koło takiego śmierdziela. Trudno mi było to sobie wyobrazić, bo sama mam palące osoby w pracy i owszem, czuć, ale nie aż tak. A dzisiaj czekałam na wizytę u dentysty i usiadł koło mnie jeden taki. Smród wstrętnych, najtańszych papierochów taki, że musiałam się przesiąść, a i tak śmierdziało. Szkoda mi tylko było potem tego dentysty, jak można w takim stanie przyjść na wizytę.

Gość gość
Jak byłam po porodzie przywieźli dziewczynę położna przychodzi i do niej za jakiś czas i mówi- pójdziemy pod prysznic ? Ona ze nie, no nic myślę zmęczony a. Ale wierzcie lub nie ona 3 dni po porodzie koszuli nie zmieniła była w tej co rodziła i facet do niej przychodzil kurde bieda? OK Ale w szmateksie za 2 zeta można koszule pewnie kupić kilka uprac i jest ale to sypialna była brrr

Gość gość
Syfiara miało być :) a tobie autorki współczuję

Gość gość
jak to na kafe:) usmiac sie mozna :D

Gość gość
20:11 Ja po cc leżałam 5dni a jak ktos miał we wtorek to wychodził w poniedziałek-w weekendy nie wypisywali. Zburzyłam ci w tym ciasnym umyśle wizje ilości dni po cc w szpitalu? Zobacz cos czasem niz czubek własnego nosa

Gość gość
Też współczuję. oczekiwac na przyjście dziecka w takich warunkach to nie lada wyzwanie. Przeciez mozna sie czegoś nabawić. zarazić jakimś świeżbem czy nie wiem. najlepiej to rodzic w prywatnych klinikach. po ludzku.

Gość gość
Niektórzy myślą,że przyjda i wyjdą. Nawet myc sie nie bedą bo nie zdarza sie ubrudzić. co za czasy :classic_cool: idę bo stopy mi sie spociły we wczorajszych skarpetach, fuj :classic_cool:

Gość gość
Dziwie ci sie autorko że nie potrafisz nic jej zasugerować. Ja tam kiedyś leżałam w szpitalu przez 4 dni z czego na drugi dzień miałam operacje. W drugi dzień brałam gruntowny prysznic przed operacją, mycie włosów, golenie, nacieranie środkiem dezynfekcyjnym, a potem po operacji nie dawałam rady sie przez dobe ruszać, raz wstałam na chwilke tylko bo taka jest procedura, ale zmuszałam sie by to zrobić, było mi ciężko, a babki ze sali już mi suszyły mi głowe że nie ide sie myć. Nie dlatego że śmierdziałam bo wiem że nie, antyperspirant z dnia wcześniejszego jeszcze działał, wiem bo czułam, gadały mi bo po prostu odruchowo patrzyły kto już był sie myć a kto nie. Wkurzały mnie bo naprawde nie dawałam rady samodzielnie funkcjonować, z jednej strony miałam rurkę podpiętą do ciała z jakimś płynem znieczulającym a druga jakaś rura podpięta do mnie z woreczkiem z krwią. To jak ja niby miałam sie myć, miałam sobie ten cały dobytek przez pache przerzucić a ręce na balkoniku ? Może powinnam rypnąć na podłoge z tym wszystkim to by ktoś zauważył, wymagałam pomocy, byłam osłabiona, mogłam sie przewrócić, a pielęgniary mnie spławiały żebym radziła sobie sama. Jak jakas młodsza stażystka mnie odprowadziła tylko na siku to i tak było i tak dużo ze strony personelu. Na większą pomoc nie miałam co liczyć, a te baby z sali mi suszyły łeb o mycie :O Dobrze że po dwóch dniach mnie poodpinali z tego ustrojstwa to mogłam chodzić to sie odczepiły ale strasznie lustrowały kto sie już mył a kto nie.

Gość gość
Moja siostra zgłosiła sie na odział z terminem na cc. Wszystko było ustalone, to i tamto opłacone :) osobna salka tzw 1 z łazienką. dziecko cały czas w łóżeczku obok. my kiedy chcielismy to moglismy odwiedzić. Pomóc. W razie czego, bo siostra miała zapewniona opiekę :) Na oddziale koleżanka. na innych również. Wystarczył tel, sms i już czy do łazienki, czy pod prysznic. pierwszą dobę nie wstawała. Połozna przychodziła podmyć. Więcej grzechów nie pamiętam :) gdyby cos to pytajcie

Gość gość
Kobieta po porodzie-ok MA SWIETE PRAWO byc zmeczona. Ale ona moze chodzic, nic jej nie jest. Smiga nawet po schodach. A umyc sie nie moze?pielegniara jej zasugerowala dosc dobitnie ale chyba nie pomoglo.

Gość gość
Może boi się wody. może nie wzięła kaloszy pod prysznic. może zwyczajnie nie potrafi korzystać z kabiny i...0_o albo ma klaustrofobię połaczona ze wstretem do wody :classic_cool: Nie wiadomo co w kim siedzi.

Gość gość
Dziewczyny ona się boi,ze ze szpitalnego prysznica grzybka złapie.Woli własnego wychodowac!!

Gość gość
podbijam bo higiena dzis upada :classic_cool: jak kafe

Gość gość
Wprost bez pitu pitu powiedziałabym jej, że ma iść się umyć wręczając jednocześnie mydło i szampon do ręki :P

Gość gość
Nastal wczoraj cud- wygrzebala z plecaka zel pod prysznic i skads wytrzasnela recznik (w szpitalu daja?) I poszla sie umyc. Przecieralam oczy ze zdumienia i kiedy juz mialam sie zaczac cieszyc....drzwi sie otworzyly i wrocila bo....wszystkie kabiny zajete. Myslalam ze mnie cos trafi...jeszcze by sie rozmyslila! Ale na szczescie poszla umyla sie wywietrzylam sale w tym czasie u jest znosniej.

Gość Ale to już było
ten temat się powtarza.Po co wiecznie pisać o tym samym? Wypisz się ze szpitala skoro baba cuchnie.Gdy jechałam latem i strasznie śmierdziało od niektórych osób.NATYCHMIAST wysiadłam na najbliższym przystanku i wzięłam taksówkę.Na szczęście mam własne auto i nie muszę wąchać smrodów.

Gość gość
Nie sadzcie wszystkich ejdna miara. Sa na swiecie naprawdę rozne choroby w tym taka, ze ciało smierdzi nawet swiezo umyte... tak, tak. I wcale takich ludzi nie jest mało. Ale najłatwiej jest kogos zwymyslac , ze brudas , syfiarz itd. Zdajecie sobie sprawę co musza osoby z takim problemem przezywac.

Gość gość
15.24, uważaj zebys się nie zesrala.