Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Może to nie powinno mnie wkurzać, ale wkurza

Polecane posty

Gość gość

Wynajęłam pokój w hotelu na dwa dni. Pani w recepcji to bardzo niesympatyczna i naburmuszona Ukrainka, która nawet nie umie poprawnie wysławiać się po polsku. Mam wiele koleżanek po studiach, które nawet nie mają co marzyć o czymś takim jak państwowa praca na recepcji. Wiem, że to nic wielkiego, ale lepsze to niż sprzątanie (moja koleżanka studentka zaocznej politologii tak zarabia) albo niż siedzenie na kasie, co było moją pierwszą pracą po studiach. Ja się pytam: DLACZEGO GDY W POLSCE TYLE LUDZI NIE MA PRACY NA PAŃSTWOWEJ POSADZIE W RECEPCJI ZATRUDNIA SIĘ UKRAINKĘ KALECZĄCĄ JĘZYK POLSKI? CO TO ZA PORZĄDKI NA ŚWIECIE, POLACY ZAMIAST W POLSCE PRACUJĄ W ANGLII, A UKRAIŃCZYCY W POLSCE? JEDEN WIELKI DOM WARIATÓW. A np. Niemcy i Szwedzi nie emigrują. Dodam, że niedawno moja koleżanka, Polka,wróciła z Niemiec po długim pobycie. Skończyła tam studia, zrobiła doktorat. Próbowała znaleźć tam pracę, ale Niemcy jej powiedzieli, że skoro jest Polką, niech wraca do Polski. Wróciła i tu też nie ma pracy.

Gość gość
Ta Ukrainka pewnie "zarabia" 800 zł.