Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Mam pytanie do osób nie słuchających metalu

Polecane posty

Mam pytanie z ciekawości, czy słyszycie w jakim języku jest ten utwór https://www.youtube.com/watch?v=3DwIhzt7wJ0 czy raczej słyszycie wokaliste jako niezrozumiałe charczenie i nie potraficie wyłapac co to za język? :) to jeden z moich ulubionych utworów i słyszę wyraźnie co wokalista śpiewa a siostra twierdzi że nie potrafi wyłapać nawet pojedyńczych słów i że to jest "chyba po angielsku" :D i się zdziwiłam

Gość gość
nie cpaj juz

Po polsku? ledwo słychać, bo darcie w roli głównej. Nie wiem, co fajnego jest w takiej muzyce. No chyba, że ktoś koniecznie musi się wyżyć.

Gość gość
drze sie jakby go ze skóry obdzierali :O brr,nie cierpie takiej muzyki :P aż uszy od tego bolą..przepraszam,po prostu to mnie nie przekonuje i faktycznie cięzko zrozumieć słowa

No ale słyszycie wyraźnie że to po polsku czy to tylko wasze przypuszczenia? Bo ja w sumie nie wiem, jak można nie rozpoznać języka, niektóre frazy słychać naprawde bardzo wyraźnie, np. "Wiara, nadzieja, miłość! zawiodła mnie każda z was!" i mozna wyłapać pojedyńcze słowa i nie wiem jak można sądzić że to po angielsku :D

blasty moze brzmia z***biscie, ale ja jako bebniarzr wiem, ze zeby grac blasty wystarczy miec tylko technike, same nadgarstki chodza i nic wiecej, zadnych emocji nawet nie trzeba wyrazac mozna grac jak perkusyjny automat :(

"Nie wiem, co fajnego jest w takiej muzyce. No chyba, że ktoś koniecznie musi się wyżyć. " Skoro nie wiesz, to po co na siłe wymyślasz teorie, ze "ktoś koniecznie musi się wyzyć"? :P Żeby zrozumiec co jest fajnego w black metalu trzeba się osłuchac z tą muzyką, jak zaczełam dostrzegać piękno w black metalu dopiero po 4-5 latach słuchania ciężkiej muzyki - thrash metalu, heavy itp i im dłużej słuchałam tym ciężkość muzyki robiła na mnie coraz mniejsze wrażenie az w końcu dotarłam do black metalu. W sumie dzisiaj nie ma dla mnie ciężkiej muzyki, nawet najbardziej ekstremalne gatunki metalu są dla mnie normalne i zdatne do słuchania. Zauważyłam że ludzie nieosłuchani definiują black metal tylko przez wokal, a przecież on nie jest taki ważny. Nic nie powiedzą o gitarowych riffach, czy pracy perkusisty :P I nie pytałam o ocene tego kawałka przez osoby nie lubiące black metalu, tylko o to, czy słyszycie w jakim języku to jest :P

Gość gość
Kurwa co za gowno masakra :O zyg

Gość gość
Wyraźnie słyszę że to po polsku, ale wokalista wyraźnie zaciąga ruskim akcentem.

Gość gość
błąd jest w założeniach: to NIE JEST muzyka, podobnie jak rap to darcie mordy nawet koło muzyki nie stało. Równie dobrze muzyką można nazwać dźwięki mordowanych zwierząt w rzeźni; ta sama wartość artystyczna :O

No właśnie. Muzyka dla ucha przyjemna nie jest, o ile można to w ogóle nazwać muzyką. O tekście też ciężko dyskutować, bo ciężko go w ogóle odczytać.

No to napisałam, że DLA WAS nie jest przyjemna dla ucha, bo jesteście osobami nieosłuchanymi z ekstremalnym metalem i dla was wszystko zlewa się w jedno, a osoba osłuchana słyszy osobno instrumenty i potrafi ocenic np. czy podoba jej się gitara w tym utworze, perskusja itp, słyszy też wyraźnie melodie a wy słyszycie tylko krzyczący wokal i chaos :) I nie wiem, czemu wymądrzacie się na temat tej muzyki, skoro nie prosiłam was o to, a pytanie brzmiało inaczej :) Wiem, że sporo ludzi nie lubi takiej muzyki i nie musicie mnie o tym informować 🖐️

"to darcie mordy nawet koło muzyki nie stało. Równie dobrze muzyką można nazwać dźwięki mordowanych zwierząt w rzeźni; ta sama wartość artystyczna " i jeszcze jedno -jakie "darcie mordy"? Dlaczego definiujesz tą muzyke poprzez wokal? Wokal nie jest najważniejszy w muzyce metalowej, ani nie jest jej konstruktywnym elementem. Równie dobrze mogłoby go nie być, sa utwory wyłącznie instrumentalne. A ty tylko odnosisz się do wokalu w swojej wypowiedzi.

Gość gość
zwracam uwage na wokal przez to,ze za bardzo mi on przeszkadza..słyszę własnie często,że muzyka ładna,że gitara fajnie gra perkusja i tak dalej ale..właśnie wokal zbyt mi przeszkadza,żeby sie cieszyć tą muzyką..za bardzo drażni to darcie obdzieranego ze skóry kota :D a jest wiele utworów gdzie też gra ładnie gitara a wokal mi o wiele bardziej odpowiada lub go nie ma i wtedy jest ok.

Gość gość
Równie dobrze mogłoby go nie być, sa utwory wyłącznie instrumentalne. - no to takie są ok :)

Gość gość
porównajmy to do hmm...powiedzmy jest fajny,posprzątany pokój ale na środku dywanu leży goowno..no i spoko,można docenić,że ładny wystrój,że kurze pościerane ale..no jednak ta kupa za bardzo tam przeszkadza i nie pasuje no i do tego śmierdzi więc..trudno zwrócić uwage na coś innego przez tą kupe..bo ona za bardzo śmierdzi mam nadzieje,zę to porównanie Cie nie urazi..wiem,że są osoby bardzo drażliwe na pukncie tego co słuchają

Gość gość
gitara to może ładnie grać w wykonaniu Santany, a nie jakiegoś szarpidruta 🖐️

Gość gość
bo komuś musi kwa nieźle we łbie zgrzytać żeby chcieć w ogóle o tym gadać porąbani........

Spoko, ja się nie chce kłócić o muzykę, chyba już wyrosłam z takich kłótni, kazdy słucha co lubi, tylko nie lubie jak ktoś mi na siłe musi powiedzieć, że to co ja lubie jest beznadziejne, nie jest muzyką itd. Rózni ludzie dostrzegają piękno gdzie indziej i nie wiem czemu tak niektórych to irytuje :)

Gość gość
ja to rozumiem bo sama słucham muzyki krytykowanej i nielubianej przez wiele osób - trance podobno muzyka elektroniczna to też nie jest muzyka,no trudno

Gość gość
zresztą każda muzyka jest "be" - to co grają w radiu to dla tępych mas,disco polo czy tam justin bieber infantylne i durne,pop przesłodzony, metal za ciężki, opera jakieś wycie i za poważne, rap dla prymitywów i patologii i tak dalej, techno dla ćpunów na kazdego można coś znaleźć

Bo polski rap jest dla prymitowow. Nawet ta cala paktofonika rzygam. Kazdy kto slucha polskich rapsow jest tepym idiota. Oprocz K44 bo oni to dobrzy byli.

Gość gość
no kwa zrozum tera co ja piszę może całe życie ci to zajmie ,jesteś przesterowana w czakrach i pokrzywiona w powłokach energetycznych i nie ma w tym nic dziwnego że to goowno cie jara a reszta nie ma takiego problemu i mówi o rzyganiu,i albo ci to przejdzie albo cie zaje --------,,bie i kiedyś źle skończysz bo metal ma chore wibracje i to już mówi nauka ale skoro wałkujesz ten temat od miesięcy i usiłujesz udowodnić że goowno pachnie a nie śmierdzi to skąd miała byś to wiedzieć,nie wiem współczuć ci czy próbować oświecać???

Gość gość
nie obrażaj Filipcio,nie masz racji ja na co dzień nie słucham rapu ale lubie WWO , Karrambę , Gurala i czasem coś tam jeszcze zdarzają się bardzo dobre utwory i mądre

Ehh ale wwo to stary rap juz jakby nie patrzec, to co slysze dzisiaj, co powstaje, to porazka. Az se wlacze wwo moge wszystko bo ma dobry bicik :D

Gość gość
ona ma duże zasługi w obrzydzaniu muzyki metalowej ludziom przez te swoje p******e tematy