Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołek89761

Blizna, Cepan i Contractubex

Polecane posty

Gość fiołek89761

Witajcie, mam bliznę na nodze długości 11 cm i o szerokości 0,5 cm. Jest to blizna cięta i ma 4 lata. Kiedyś używałam maści Cepan przez 2 miesiące (tylko wsmarowywanie, bez okładów), ale nie przyniosło to żadnych efektów. Odstawiłam maść i niedawno wzięłam się z Contractubex, a dokładnie smaruję już bliznę miesiąc (rano, po południu i wieczorem), ale efektów też brak, więc zaczęłam przeglądać wszystkie maści w Internecie, różne porady itd. Większość pisała, że dobre są żele silikonowe, Dermatix, ale nie chcę wydawać ponad 100 zł na malutką tubkę. Wiele osób radziło Cepan. Ale by robić z Cepanu okłady (gruba warstwa na gazik i zabandażować na całą noc), więc kupiłam Cepan i przedwczoraj użyłam rano i po południu Contractubexa, a na noc Cepan. Wczoraj to samo, jednak gdy dzisiaj rano zdjęłam bandaż to moja blizna była czerwona (a normalnie jest blada). Myślałam, że to nic takiego i zaraz przejdzie, ale cały czas jest czerwona, a przez to bardzo widoczna. Czy to jakieś uczulenie? A może znaczy, że maść działa? Mieliście tak?

Gość fiołek896512
Proszę o pomoc...

Gość gość
Ja smarowalem cepanem twarz po tradziku bez okladow bo nie bylo jak, ale na poczatku rzeczywiscie mialem czerwone plamki lekkie ale przeszlo. Moze tak ma byc

Gość gość
Polecam dermatix, ale jest piekielnie drogi. Jak stosowalam contratubex to nie bylo poprawy, robil sie film ktory potem jak peeling schodzil.

Gość fiołek89761
Właśnie, po Contractubexie schodzi mi skóra. Dermatixu nie kupię, bo jest za drogi. :(