Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hemoroidy... wstydliwy problem, młodej mamy

Polecane posty

Gość gość

Nigdy Nie mialam z tym problemów. Po porodzie pierwszego dziecka pojawiła sie krew na papierze oraz pieczenie po wizycie u lekarA i zastosowaniu proctohemolan oraz tabletek cyclo 3fort problem minal. Długo nie dawał o sobie znaku aż do teraz. Jestem w połowie drugiej ciąży i gdy stoję normalnie, nie spinam miesni, to czuje wychodzący mały guzek. Nie boli ale minimalnie go czuje. Po napięciu mięśni kegla chowa sie. Za tydzień mam wizytę u lekarza i z pewnością o tym wspomnę ale powiedzcie mi czy ktoś miał podobną sytuacje? Czy jest to spowodowane ciążą i uciskiem macicy? Istnieje szansa ze guzki sie zachowają czy czeka mnie leczenie operacyjne. Boje sie ze po kolejnym porodzie będzie jeszcze gorzej... Jestem młoda mam dopiero 24lata...

Gość gość
Up

Gość gość
Nikt nie ma podobnego problemu?,

Gość gość
Ja nigdy nie mialam z tym problemu, temat byl mi kompletnie obcy a tu bach po porodzie mega hemoroidy takie ze bolaly nawet przy siadaniu... cos tam smarowalam jakas mascia na hemoroidy nie na recepte ale szczerze mowiac nie regularnie i po 3 tygodniach znikly same calkowicie. A byly naprawde mega duze :/ troche inna sytuacja niz twoja ale jest nadzieja :p

Gość gość
Ja akurat ani w ciąży ani po nie nie miałam problemu z hemoroidami. Może dlatego, że nie miałam w ogóle zaparć. Za to mój mąż ma jednego, który od czasu do czasu daje o sobie znać. Na razie Procto-Hemolan zastosowany rano i wieczorem daje radę, ale po paru miesiącach znów pojawia się mały guzek. I tak w kółko.

Gość gość
Mi wyszedl jeden hemoroid w trakcie ciazy. Byl to efekt ucisku. Po porodzie wyszlo ich wiecej ale chowaly sie i pojawialy po zalatwieniu potrzeby. Poki co musisz dbac o to zeby guzek nie krwawil tzn nie podcieraj sie mocno papierem i kup miekki papiet, uzywaj chusteczek nawilzontch a jak jestes w domu to myj krocze po kazdej grubszej sprawie, wietrz krocze to troszke sie przysuszy i mozesz brac w ciazy cyclo3fort. I najwazniejsza dieta, kup len mielony i pij parzony

Gość gość
Tu autorka. Z tym ze ja nie mam zaparc. Jem czesto owoce i otręby. Wyszedł po prostu sam z siebie

Gość gość
Potwierdzam, że cyclo3fort możesz brać w ciąży. Mi ginekolog zapisał, tylko akurat na obrzęki. Ale przy hemoroidach też jak najbardziej można stosować, podobnie jak przy żylakach nóg.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi będąc na wizycie u lekarza wspomnę o tym. Swoja droga mam nadzieje ze problem sam zniknie i obejdzie sie bez zabiegów chirurgicznych

Gość gość
Ja po pierwszej ciazy mialam ogromne hemoroidy bolace i krwawiace ale zagoilo sie wszystko minelo teraz po drugim porodzie wszystko wrocilo. Wtedy uzywalam czopkow proctis m teraz tez je kupie. Hemoroidy przy ciazy i po porodzie to bardzo czesta dolegliwosc.

Gość gość
No właśnie zauważyłam... narazie nie bolą wiec niczym nie smaruje. Ćwiczę mięśnie kegla moze to też trochę pomoże

Gość gość
Hemoroidy po porodzie to częsty problem. Do tego uciążliwy bo jak się karmi piersią to wiadomo, że nie można stosować lekarstw. Ja odkryłam krioterapię. Na allegro i przez sklep internetowy można kupić coś takiego jak krioaplikator hemorosan na hemoroidy. Najpierw się do mrozi potem ewentualnie nakłada jakieś naturalne mazidło i aplikuje do d.. na jakiś czas. Sprawdziłam - pomaga.

Gość gość
Najlepsza na hemoroidy je kora debu! Jesli nie masz mozliwosci nazbierania takiej prosto z drzewa to kup w aptece lub internecie. Po wieczorej kapieli rob nasiadowki, po tyg powinno byc po sprawie. W razie potrzeby powtorz. Sprawdzilam na sobie, wyszedl mi jeden po porodzie, nazbieralam kory i pomoglo. Brzmi staroswiecko ale czasami babcine metody najlepsze! Zdrowia zycze!

Gość Anna_Wroclaw
Witajcie. Szukam we Wrocławiu dobrego proktologa na NFZ, znaleźć nie mogę. Odpisano mi z endomedu - przyjmuje tam dr Andrzej Wójcik, ale nic nie mogę o tym panu znaleźć. Czy ktoś z Was leczył się u niego? Mam hemoroidy od lat, ale ostatnio nic na nie nie pomaga, muszę wreszcie iść do lekarza......... :/

Gość gość
hahaha. O ile na hemoroidy musze przyznac babcine sposoby na mnie działają ot na zaparcia tylko lek mi pomoze- dicopeg. Ale z tymi hemoroidam to jaja były jak berety bo po porodzie miałam je olbrzymie. Babcia moja ukochana do szpitala przychodziła i przynosiła mi w termosie gorący napar z kory dębu i miskie i wyganiała mnie do wc. Robilam takie nasiadówki 2 razy dziennie i po 3 dniach od wyjsciu ze szpitala były hemoroidy już minimalne. Babiczka mnie uratowała

Gość gość
Ja tez po porodzie miałam straszny problem z hemoroidami, nawet nie mogłam usiąść po wizycie w toalecie. Moja lekarka, ktora tez jest pediatra mojego synka polecila mi proktosedon maść. Karmilam piersią dziecko i stosowalam ta maść. Polepszylo się po ok 2 tyg.

Gość Anna_Wrocław
gość: "Babcia moja ukochana do szpitala przychodziła i przynosiła mi w termosie gorący napar z kory dębu i miskie i wyganiała mnie do wc. Robilam takie nasiadówki 2 razy dziennie i po 3 dniach od wyjsciu ze szpitala były hemoroidy już minimalne. Babiczka mnie uratowała." Babcia wiedziała co robi. Kiedyś miałam taki "napad" bólów hemoroidalnych, że ani siąść ani normalnie iść. Myślałam, że oszaleję. Najdroższe czopki na rynku - pomogły. Wtedy. Wujek kupił korę dębu, to znaczy oczywiście odpowiednie... wiadomo o co chodzi, ale jakoś tak spoglądałam z dystansem. Niby to ma mi pomóc? I tak się przeleżało opakowanie, że kiedy bóle przeszły nawet go nie otworzyłam. W końcu data ważności minęła. Teraz stwierdzam: ulga. Zdecydowanie ulga. I, drogie Panie, nie tylko przy chorobie hemoroidalnej. Jeżeli któraś z Was ma problem ze swędzeniem pochwy i innymi nieprzyjemnymi stanami - polecam. Wypróbowałam na sobie (no bo na kim? ;) ) - ulga. Oczywiście pójdę do ginekologa i proktologa. Do tego drugiego jestem zapisana na początek czerwca. Zmian planów. O ile mnie pamięć nie myli nazywa się Bednarz. Na imię ma Bogdan albo Bogumił. Panie w rejestracji nie były pewne (ech...). Nie wiem jak bada, jak leczy, mam tylko nadzieję, że mi pomoże. Jeżeli obiło się Wam o uszy nazwisko proszę o wszelkie wieści na temat tegoż Pana. Pozdrawiam w bólu, mam nadzieję, że jak najszybciej każda z Was wróci do zdrowia. :) Anna

Gość hanka_1
u mnie problem pojawił się zaraz po porodzie... wszystko na raz - ciężki połóg i jeszcze to. Dostałam od lekarza czopki http://www.ruskorex.pl/ i mi pomogły. Ale męczyłam się dwa tygodnie bo myślałam, że to wszystko mnie boli i ciągnie od szwów, ale krwawienie z o***tu mnie uświadomiło, że jednak nie.

Gość gość
Tak się dzieje bo nikt nas nie uczula, nie mówi że zaparcia grożą hemoroidami, mówią tylko że to normalne a przecież można tego uniknąć, tylko nie każda zna wie jakie to ważne dopóki nie złapiemy tego diabelstwa :( , teraz stosuję dicopeg ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie :(

Gość gość
Ja ostatnio dostałam doustnie diohespan Max bo już domiejscoqo nic nie pomagało. I oczywiście dieta zeby zaparcia nie było i o dziwo na razie mam spokój. Zobaczymy jak będzie. Jeżeli to nie pomoże mam iść do specjalisty na usuwanie hemoroidiw

Gość helio33
Z hemoroidami nie ma lekko, wiem coś o tym. W ogóle z wszystkimi chorobami o***tu...Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć tyle, żeby nie leczyć się na własną rękę czy u lekarza rodzinnego tylko szukać proktologa. Im wcześniej tym lepiej. W Warszawie nr jeden to dr Kołodziejczak, czasami nie tak łatwo się do niej dostać ale warto. Pracuje w szpitalu św. Elżbiety, prowadzi tam najlepszy oddział proktologiczny w mieście.

Gość gość
przed pierwszą ciążą ani w trakcie jej nie miałam żadnych problemów ze hemoroaidami, natomiast po porodzie.... nie czułam żadnego innego bólu, bo hemoroidy przyćmiewały wszystko... były takie, ze stać, siedziec i leżeć nie mogłam do tego wbijające się szwy... tragedia. Maści i czopki i nasiadówki - nic nie pomagało... Dostałam od położnej jakieś lekarstwo i ono po 2 tyg zaczęło sobie radzić. Od tamtej pory (7 lat) problem co jakiś czas nawraca). Profilaktycznie piję sok z aronii (dolewam do herbaty) i wtedy jest ok. Niestety wiem, ze w przypadku następnej ciąży najpewniej to będzie cesarka.... Aaaa hemoroidy delikatnie wpycha się do środka palcem... Lepiej się wtedy wchłaniają i nie ulegają podrażnieniom

U mnie hemoroidy odpuściły po krioterapii miejscowej. Kupiłam krioaplikator Hemorosan, który zamraża się w zamrażalce i dodatkowo nakłada na niego maść przed zastosowaniem. Dostałam nawet kupon rabatowy na kolejny zakup. Mogę osobie zainteresowanej go odstąpić.

Gość KartuzyJo
Ciążą jest dokładnie jedną z przyczyn występowania hemoroidów, dlatego nie ma obaw, nie ty pierwsza, nie ostatnia :) Zajrzyj sobie na bloga http://stop-hemoroidom.pl i poczytaj, co napisali o samych przyczynach i potem od razu przejdź do leczenia. Albo znajdziesz coś domowego albo po prostu poszukaj ich środków na hemoroidy i na pewno dasz radę :) Trzymam kciuki i bez obaw! To tylko hemoroidy ;)