Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jem za malo w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 15 tc i jem zdecydowanie za mało, mam ciągle mdłości i odruch wymiotny na wszystko co jadalne :( dziś naprzyklad zjadłam dwie kronki chleba z serem żółtym i wypiłam herbatę. Wczoraj nie zjadłam kolacji a obiad tyle co podziubałam i na śniadanie dwie grzanki i herbata. Ogólnie sumujac są lepsze dni. Kiedy jem dużo i słodycze 'wyciągam nosem'. Jak bym miała tak niej więcej porównać to 3/7 dni jest tych co mam jako taki apetyt a reszta to te okropne dni. Czy bardzo to szkodzi dziecku? Wizytę miałam tydzień temu i było ok wszystko, teraz mam za 2 tyg i przyznam że się martwię bo w ostatnim tyg się pogorszyło że mną :(

Gość gość
Na tym etapie ciąży dziecko nie potrzebuje wiele. Nic mu nie będzie. Obniżenie apetytu w pierwszej połowie ciąży jest dość powszechne. Jeśli wyniki masz dobre, to się nie denerwuj. Stres szkodzi Ci bardziej niż mało jedzenia.

Gość gość
Ja miałam tak samo, spokojnie przejdzie Ci. Pamiętaj, że dziecko jest malutkie i nie potrzebuje dużo jedzenia, a składniki odżywcze i tak weźmie sobie z Twojego organizmu. Kobiety w czasie wojny rodziły, gdzie głód panował i zdrowe dzieci miały... organizm sobie poradzi.

Gość gość
Nie przejmuj się. Dziecko sobie ściągnie z twoich zapasów. Ja miałam tak że w pierwszych tygodniach tez nie mogłam jeść, ale zmuszałam się żeby co 2 godz zjeść coś niewielkiego albo wypić. Teraz też nie moge jeść za bardzo (jestem w 13 tygodniu), bo jest mi ciągle niedobrze, ale już trochę lepiej to znoszę i jem coraz więcej.

Gość gość
spoko loco. ja w pierwszym trymestrze zywiłam się wyłącznie bananami, serem zółtym i maslem. dziecko jak ta lala

Gość gość
Dziękuję uspokoiłyście mnie :) :*