Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Możliwość zajścia po okresie??

Polecane posty

Gość gość

Hej. ;) Jeśli mój cykl wynosi średnio 27/28 dni (raczej jest regularny), i krwawienie trwa 5dni, to czy jest możliwość zajścia w pierwszych 3-4 dniach zaraz po zakończeniu okresu?

Gość gość
Mozliwosc jest. Ja takzaszlam w ciaze ale ja mam cykle 26dni. Pytanie skad mamy wiedziec jakie Ty masz szanse? Kazda kobieta ma inny cykl.

Gość gość
jest bardzo duża szansa. Owulację masz około 14 dnia cyklu, przy takiej długości

Gość gość
U mnie przy takiej długości cyklu to dni płodne się zaczynały właśnie 8, 9 dc. Ale u ciebie nie wiadomo. Szansa jest ale przeważnie plemniki żyją max 3 dni chyba że się wspomagacie jakimiś wiesiołkami, magnezami czy cynkami to wtedy mogą przeżyć nawet do 5 dni. Ale jesli zamierzasz tego ożywać zapobiegawczo to raczej bym ci radziła zwracać uwagę na występowanie sluzu płodnego, a nie na to który dzień cyklu właśnie masz, bo nawet jak masz cykle cały czas te 28 dni to nie wiesz czy za miesiąc nie trafi ci się cykl np 24 dniowy w którym owulacja wystąpi odpowiednio wcześniej. A z własnego doświadczenia ci powiem że to się czasami zdarza. U mnie takie coś się trafiało raz na 2 lata ale się trafiało. U mnie owulacja się przesuwała tylko tak że szybciej występowała ale u niektórych może sie przesuwać w drugą stronę.

Gość gość
Dni płodne się wyznacza a nie wylicza. Dlatego metoda kalendarzyka nie jest skuteczna. Jesli chcesz wiedzieć czy istnieje możliwość zapłodnienia w tych dniach powinnas obserwować swoje cykle. Zawsze możesz iść na łatwiznę i kupić sobie mikroskop owu np Afrodytę.

Gość gość
Ta afrodyta sprawdzi się też w przypadku nieregularnych cykli. Zainteresowała mnie, ale nie wiem u mnie się sprawdzi...moje cykle wynoszą 30-40dni

Gość gość
Afrodyta się sprawdzi w przypadku cykli nieregularnych tylko w przypadku gdy obserwujesz cały cykl i stosujesz się do zasady że każdy wynik pozytywny oznacza dni płodne. Jeśli kobieta ma nieregularne cykle to może być to spowodowane przez coś co się nazywa "wielokrotne podejście do owulacji". Każde takie podejście może byc poprzedzone śluzem płodnym ale nie każde się kończy owulacją. Jednak na każde takie podejście trzeba uważać bo może się skończyć owulacją. Poza tym często czytałam na forach jak użytkowniczki pisały że tester czasami daje wynik pozytywny przed miesiączka albo w ciąży. Jest to spowodowane tym że tester wykrywa estrogen który może wzrosnąć przed miesiączką albo w ciązy. Duza część kobiet zarzuca obserwacje po dniach płodnych a to jest błędem, bo nawet jesli do tej pory miało sie regularne cykle to nie wiadomo czy raz sie nie przydarzy niespodzianka.

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Kupię ją, będę stosować regularnie przez cały cykl i dodatkowo się obserwować.