Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest ze 5 miesiecy po porodzie zanika mi pokarm?

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią od początku, przystawiam i nigdy nie dokarmialam mimo to dziecko coraz mniej przybiera na wadze. Pokarmu też jest coraz mniej. Martwię się ze będę musiała dac mm :(

Gość gość
mi zanikł w 4 miesiącu , daje dziecku mm i ma się bardzo dobrze

Gość gość
a nie karmisz przypadkiem mieszanie? albo nie wprowadzasz juz stalych pokarmow? bo tak zwykle to sie konczy..piersi moga tez byc bardziej miekkie, ale to nie znaczy ze nic tam nie ma. jesli masz watpliwosci, skontaktuj sie z doradca laktacyjnym

Gość gość
Mi na zanik pokarmu pomogło częstsze przystawianie dziecka i picie herbatek laktacyjnych.

Gość gość
To nie pokarm ci zanika, tylko potrzeby dziecka sie zmbieniaja

Gość gość
Jak pokarm moze zanikać... Jak to produkcja a nie magazyn. Rozszerzasz diete juz? Jesli tak to dziecko rzadziej ssie i Twoje piersi sie przestawiły. Jesli nie, to przystawiaj dziecko cześciej a nawet na śpiocha w nocy. Piersi wtedy dostaną sygnał ze potrzeba wiecej mleka i zaczną produkować. Grunt to sie nie poddawać ;) Jesli juz dajesz stałe Jedzenie to podawaj najpierw piers-pokarm stały-piers. Powodzenia

Gość gość
Może mniej przystawiasz dziecko niż wcześniej? Tu działa zasada popytu i podaży.