Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kompleks witamin

Polecane posty

Gość gość

dla przyszłych mam brałyście? W aptece jest tyle tego i nie wiem sama co wybrać, lekarza zapomniałam zapytać?

Gość gość
Jedz jabłka.

Gość gość
Kwas foliowy. Tylko i wyłącznie. Inne rzeczy bierze się na podstawie wyników badań (czyli jeśli są niedobory) i przepisane przez lekarza.

Gość gość
Nie braam nic oprócz kwasu, jak sobie nie zapomniałam. Reszta to zdrowe odżywianie. Dużo mięcha, kasz i warzyw.

Gość gość
lekarz polecił mi brać prenatal. brałam w ciąży i podczas karmienia piersią

Gość gość
Ja brałam kompleks witamin Falvit dla pierwszego trymestru, magnez i tran. Lekarz mi też powiedział że kwas foliowy wystarczy tylko, ale jak zapytałam czy moge brać magnez i ten kompleks witamin to pozwolił. O Magnez to pytałam nawet 3 lekarzy bo byłam u 3 różnych zanim znalazłam odpowiedniego, brałam bo miałam częste problemy ze skurczami i trzęsącymi się rękami i każdy jeden powiedział że można brać.

Gość gość
Ja brałam pregnę plus chyba, takie małe różowe tabletki łatwe do połknięcia. Brałam też największe dawki magnezu - asmag bo miałam znaczny niedobór i z tego co pamiętam magnez poleca każdy ginekolog aby nie urodzić przed terminem. Brałam też provag na wzmocnienie układu moczowo - płciowego bo miewałam problem z infekcjami.

Gość MamaMloda39
Ja biorę kwas foliowy i vitaminer prenatal. W związku z tym ze wcześniej piłam kawę i miałam niedobór magnezu to biorę go od początku ciąży plus tran familijny bo córka była w przedszkolu. Chyba jednak cos mi pomógł bo córka nabawila sie zapaleniu płuc mąż zapalenia gardla a mi na szvEscie nic nie było

Z tego co wiem najlepszy jest falvit dla kobiet w ciąży (nie jest to żadna reklama! :) ), ma bardzo dobry skład, moje koleżanki też go brały i były zadowolone.

Gość gość
Kwas foliowy, następnie od drugiego trymestru pregna plus i żelazo, ponieważ hemoglobina mi szybko spadała. W ostatnim miesiącu magnez, ponieważ męczyły mnie skurcze łydek. Dodatkowo stosowałam provag żel, codziennie na noc po umyciu i przed wyjściem na basen w celu ochrony przed problemami intymnymi. Żel dobrze odświeżał, nawilżał i łagodził wszelkie podrażnienia.

Ja biorę prenatal duo. Dobrze się po nim czuję, czego nie można powiedzieć o innych witaminach, które wcześniej brałam. No i tam jest pełna suplementacja w zalecanych dziennych dawkach: żelazo, cholina, jod, selen, foliactiv i witaminy B i D. Więcej nie trzeba.

Gość gość
Fertilcare