Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam Stoje przed dylematem. 14 lutego uprawiałam seks ze swoim chłopakiem (więc już prawie 2 tygodnie temu). Od tamtej pory mam wrażenie iż jestem w ciązy choć nie miałam kontaktu ze spermą. Regualnie się zabezpieczamy prezerwatywą. Podczas ostatniego stosunku doszło do wytrysku, jednak wszystko zostało wewnątrz prezerwatywy (sprawdzaliśmy dwa razy). Potem doszło do seksu oralnego. Czy ja jestem w ciąży? Od dwóch tygodni chodzę poddenerwowana, ze stresu mnie brzuch boli. Teraz nie wiem co dalej. Okres mam raczej regularny (+/- 28 dni). Nie pamiętam bym miała jakikolwiek kontakt ze spermą wewnątrz pochwy. Mój chłopak mówi że nie było jej tam w ogole, ale dalej nie jestem pewna. Dodam, że podczas tego stosunku miałam okres.

Gość gość
dzidziu ucz się a nie sexuj

Gość MariolaWawa
No coś Ty! ;-) Skoro nie było kontaktu ze spermą w okolicach pochwy, a zabezpieczenie było całe to na prawdę nie ma co się bać Kochana. Ciąża Ci nie "grozi". :-) A następnym razem możecie używać dodatkowo innych środków antykoncepcji (takich jak globulki na przykład). Pozdrawiam Cieplutko :-)

Gość Kkk2
Nie ma takiej szansy. Możecie wrócić do aktywności seksualnej też :)

Gość Julka8502
Seks podczas okresu? Troszkę fujka. Ale jak nie masz dni płodnych wtedy to na pewno nie zaszłaś.

Gość PerPierrot1
Ryzyko 0%

Gość PRZYSZLAMATKA
YYYYYY ŻARTUJESZ TAK ? :) NIE JESTEŚ W CIĄŻY. CHŁOPAK MUSIAŁBY DOJŚĆ BEZ GUMKI W SRODKU. A NAWET WTEDY RYZKO JEST MAŁE :) O CIĄŻE TRZEBA SIĘ NIEŹLE POSTARAĆ. JA SAMA KOCHAM SIĘ Z MĘŻEM DZIEN W DZIEN I CHCEMY MIEĆ DZIECKO I TO SIĘ NAM NIE UDAJE

Gość G0SCU
Stres jest zbędny. Ryzyka nie ma. Jeszcze jak miałaś okres to tym bardziej nie ma się czego bać.

Gość TaSympatyczna2
Nie musisz się martwić o to :-))) w takim przypadku nie ma szans na ciążę :-)))

Gość gość
Nie jesteś

Gość Sto90dwa
Tak jak piszą wszyscy wyżej ryzyka nie ma :) i tak jest. Nie musisz się bać Kochana :)

Gość Katharine23
Na pewno nie jesteś :)

Gość Sserjj4Ten
Nie mogło dojść do zapłodnienia. Nie było nawet cienia szansy na to

Gość maxitaxi
A może czas pomyśleć o antykoncepcji? Jest sporo tabletek na rynku przeznaczonych dla młodych kobiet, które dopiero rozpoczynają współżycie, np. vibin mini. Po co się stresować co miesiąc?

Gość G4b1Sia
Na pewno nie :) jescze jak miałaś okres wtedy to... Możesz być spokojna

Gość K4sss1
Nie ma mowy o ciąży w takim przypadku : ) A stres teraz może Ci przeszkodzić teraz tylko A seks jest piękny, jeśli jest z odpowiednią osobą Pozdrawiam ;)

Gość gość
tylko nie piszcie dziewczynie że jak miała okres to były to na bank dni niepłodne i że wtedy jest bezpiecznie, bo będzie następną która uwierzy że do puki krew leci to jest bezpiecznie i może kiedyś się odważy bez gumki, bo na kafeterii tak napisali. Okres przecież nie jest gwarancją że to dni niepłodne bo jedne dziewczyny mają okres 3 dni a inne z różnymi plamieniami mogą mieć nawet 10 dni. Autorko U ciebie nic się nie powinno dziać skoro z gumka sie nic nie stało. Ja nie radze tak jak ktoś wyżej sugerował przechodzić na pigułki bo jak masz stresa przy właściwie zastosowanej niepękniętej prezerwatywie to żadne tabletki anty ci nie pomogą się tego pozbyć, a może nawet pogorszą sprawę, bo nie będziesz namacalnie widziała że to działa. Że nie wspomnę że najzdrowsze tez nie są jak każdy medykament. Tutaj trzeba trochę dojrzeć do decyzji o seksie i czy faktycznie jesteście na to gotowi.

Gość Marysska92
^@gosc co Ty gadasz kobieto? Przeczytałaś uważnie to co napisała? Ja na jej miejscu nie słuchałabym twojej wypowiedzi gdyż wprowadzasz niepotrzebną panikę. A następnym razem odpal sobie jakiś kalkulator dni płodnych, wpisz to co napisała i Ci wyskoczy co i jak. A można bardzo łatwo wywnioskować z jej wypowiedzi gdzie co i kiedy. Wystarczy uważnie czytać :) A moim zdaniem nie musisz się bać. Sama byłam w podobnej sytuacji i też się bałam że coś poszło nie tak (chłopak doszedł w gumce, a tam wszystko było całe i bez żadnej dziury, więc nie miało prawa dojść do zapłodnienia). Sytuacja jest normalna i stres jest zbędny. Możesz udać się do lekarza specjalisty. Choć jak opowiesz te sytuacje to powie Ci dokładnie to samo co większość osób tutaj. A z własnego doświadczenia mogę Ci tylko powiedzieć, że nie musisz się bać. Trzymaj się ciepło ;)

Gość gość z 8 25
Marysska92 Dziewczyna napisała że podczas stosunku miała jeszcze okres. A ja pisze tylko żeby nie uczyć dziewczyny, że to są dni całkowicie niepłodne i wiem co piszę. Jakbyś używała wieloletnich obserwacji jak ja a nie kalkulatora dni płodnych to byś wiedziała że podczas okresu też mogą już być dni płodne, zwłaszcza jeśli ktoś ma dłuższe miesiączki. A nawet nie koniecznie dłuższe, bo sama miałam sytuacje że mimo cykli 28 dniowych parę razy cykle się skracały do 22 -25 dni bez większych ostrzeżeń a owulacja wystąpiła wtedy w jednym cyklu to nawet 7 dc. Dni płodne wtedy naszły na końcówkę miesiączki która u mnie wtedy trwała 6 dni.

Gość Testtesttesttesttest
Zrób test sobie. Skoro ostatni stosunek był 14 lutego to teraz powinnaś na spokojnie go zrobić.