Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kot mi osikał kanapę dwa razy dzisiaj

Polecane posty

Gość gość

mam dość :'(

Gość gość
a wykastrowany?

Gość gość
tak. ma fochy na kuwetę często nawet jak jest czysta. Mam dwa koty, ale nie mogę mieć dwóch kuwet w kawalerce:-( do tego teraz tak linieją....mam przez nie chyba nerwice już :-(

Gość kociara mm
albo złosliwie( bo cos mu zabroniłas, nie dałaś jeść itp, albo kot ma chore nerki i/ albo pecherz i trzeba do weterynarza; tak koty pokazuja, że cos im dolega z nerkami...

Gość gość
to nieże ma fochy na kuwetę!!! Jak czysto, powinien do kuwety, ewidentnie cos mu jest.!!!! marsz do weta

Gość gość
nie sądzę. ten kot to jest chory, ale chyba na głowę... od małego nie chciał jeść mokrej karmy. Suchą je tylko dobrej jakości, mięsko bez żyłek. Wypija mi zieloną herbatę i rumianek jak zostawię...ehh...i tak kocham, ale szału można dostać:-( gdybym nie była tak przywiązana to bym oddała, bo ciągle tylko odkurzanie i mycie podłogi itp. itd. a do tego praca w tygodniu, a w weekendy nauka. Zajadę się.

Gość sententka
Może jedź do kliniki w której mają behawiorystę i postaraj się dowiedzieć o zachowaniu kotów. Niestety czasem sikają z głębszych powodów niż złośliwość :) Jak jesteś w Warszawy to pojedź do Vet4Pet. Mój kotek miał złamaną łapkę i dr.Nowicki się nim zajmował. Przy okazji opowiadałam mu o moich problemach z kotem i polecił mi wizytę u ich behawiorystki. Spróbuj bo u mnie się świetnie sprawdziło.

Gość gość
jasne, najlepiej wydać kasę na behawiorystów i darmozjadów. Jak kot ma wyniki w normie, kastrat, kuweta czysta i inne korzystają to znaczy, że jest świnia! Nie nadaje się do mieszkania, tylko na kota wychodzącego do domu z ogrodem. Jak się trafi kocia świnia nie poradzisz nic, w domu taki sobie chodzi i jak już napaskudzi w domu to sporadycznie

Gość gość
Jak kot ma chore nerki to siki nie śmierdzą, bo nerki nie pracują jak należy. Mój kot tak miał i jak nasikał poza kuwetą nie cuchnęło jak po zdrowym, łatwo posprzątać

Gość gość
Jaki masz żwirek? Mój kot akceptuje tylko drewniany Cat's Best. Kupuję go 2 razy w roku (60 l kosztuje ok 120 zł), a mam 3 koty, więc jest naprawdę wydajny. Wcześniej, gdy miałam jakiś zwykły żwirek z supermarketu, kot sikał na panele. Muszę też regularnie czyścić te kuwety, tzn. wyrzucać brudy 2 a czasem 3 razy dziennie, bo inaczej ten mój właśnie koci egzemplarz załatwi się do wanny.

Gość gość
ale smierdzi u was w domu szczochami , rzygam

Gość gość
A u ciebie twoimi rzygami wali.

Gość gość
po części masz rację bo mi to wygląda na zaburzenia behawioralne. Kot jest zestresowany. Na małej przestrzeni musi funkcjonować z innym kotem a kuwet powinno być tyle ile kotów plus jedna inaczej koty rozwalą sobie nerki i pęcherz. Bo kot to zwierzątko czyste i w brudnej kuwecie załatwiać się nie lubi. Im mniej kuwet tym koty bardziej zwlekają żeby się załatwić prze co rozciągają sobie pęcherz a efektem jest to że kot może nawet wstrzymywać lub sikać gdzie indziej.. Dostaw chociaż jedną kuwetę i będzie dobrze =)