Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tata chce oddac spadek obcej osobie

Polecane posty

Gość gość
Sprawa jest prosta. Jego majątek on na niego zapracować wiec ma prawo zrobić z nim co chce.

Gość gość
Zgadzam sie z Sysią, ojciec jeszcze żyje ma 65 lat a ta juz sie piekli o spadek po jego śmierci. Teraz nagle będzie częściej dzwonić i może nawet przyjedzie, a tak to miała głęboko w d***e i dzwonila tylko dla formalności. Urlopu nie miałaś nigdy w tej pracy zeby ojca odwiedzić? Mogłaś go też do siebie zaprosić, ale pewnie wstyd ci bylo przed znajomymi. Ja pierdziele a teraz będzie majątki dzielić za życia, nie dziwię sie mu, on ma pewnie do ciebie ogromny żal. A druga sprawa to taka, z czego on płaci tej pielęgniarce? Jak on się w ogóle utrzymuje? Moze nie ma czym płacić i sam jej zaproponował ze za opiekę przepisze jej mieszkanie? Dzisiaj to jest częsta praktyka. Pomagałaś finansowo ojcu?

Gość gość
Dziwne masz podejście do sprawy , uważasz ze z definicji ci się należy ale juz tej definicji nie bierzesz pod uwagę jeśli idzie o fakt co moralnie i etycznie należy się ojcu od ciebie . Ciekawe jakby to było gdyś ty była chora a on zdrowy w innym mieście, dzwoniły tylko i pytał jak tam się czujesz? Sam by sobie radził i uważał ze jest ok bo nie prosi ciebie o wsparcie . Ania nawiązała z mim wież bo facet jest samotny , ciesz się ze ojciec ciebie zawiadomił co chce zrobić , masz szanse jeszcze to zmienić tzn wrócić do niego na ostatnie lata życia . Co? Nie pasuje ? Nie chciałabyś zajęcia pani Ani? Dlaczego przecież ona ma tak super

Gość gość
to ja znam inny przypadek, córka cały czas zajmowała się matką niedołężną 15 lat a ta spadek przepisała na syna który ją się nie zajmował tylko odwiedzał raz w miesiącu i jeszcze pobożnego udawał żeby sie matce pokazać.Miał na szyi różaniec, nosił obrazki z Matką Boską żeby uchodzić w oczach matki za pobożnego a w rzeczywistości imprezował , sponsorował młode dziewczyny i szalał aurtem.A córka która zajmowała się matką była po rozwodzie i ta matka zdecydowała że cały majątek dla syna a córce nic.Po jej śmierci syn sprzedał dom i wygonił siostrę ale ta założyła sprawę w sądzie że chce połowę majątku.Wynajęła adwokatkę i wygrała sprawę, facet musiał jej oddać połowę kwoty ze sprzedanego domu .Nie jestem prawnikiem ale sytuacje w życiu są różne, nie wiem na jakiej podstawie wygrała -czy dlatego bo zajmowała się matką czy może dlatego że była córką , nie mam pojęcia.