Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kto艣21

Jestem alkoholiczka! Nie radze juz sobie :(

Polecane posty

Go艣膰 Kto艣21

Mam 21 jestem narkomanka i alkoholiczka! Narkotyk贸w nie biore juz od 2 lat chociaz ostatnio dopadaja mnie takie mysli aby za艂atwic sobie fete lub zamowic sobie cos z dzia艂u Rc. Czuje sie jak totalne dno:( uda艂o mi sie skonczyc tylko gimnazjum bo ze szko艂y kucharskiej zosta艂am wywalona,zawali艂am nauke przez narkotyki i ostatni moj ciag trwal ponad 12 miesiecy. "Przyjaciele" z,ktorymi razem cpalam mnie olali w najgorszych chwilach mojego 偶ycia:/popad艂am w psychoze nie wychodzi艂am ze swojego pokoju przez ponad rok! Nie umia艂am sie wys艂owic odpowiada艂am tylko "tak,nie". Chcia艂am cos zrobic ze swoim zyciem i wzi臋艂am si臋 za nauk臋. Za rok skoncze liceum,ucze sie zaocznie i nawet idzie mi ta nauka ale alkoholizm mnie powoli wyniszcza,nie umiem sie ogarnac:(. Ostatnio przesz艂am zawod mi艂osny i moje picie si臋 pog艂臋bi艂o. Pije od ponad 3 tyg.ostatnio zmieni艂am w贸dk臋 na piwa,pije 8-12 piw po pracy. Budze sie 3-4 nad ranem i dokanczam to,co zosta艂o 偶eby moc jakos funkcjonowac. To potworne:( nie radze juz sobie z tym,nie 偶ale sie na codzien nikomu. Mama zacz臋艂a mi zwracac uwage,ze znow cz臋sto pije,偶e by艂am na odwykach juz i czy znowu chce do tego wracac:/powiedzia艂am jej,偶e wszystko jest ok i nie pije du偶o i cz臋sto ale to k艂amsto,ok艂ama艂am ja przecie偶 pije destrukcyjnie i pije sama,sama po pracy. Zazwyczaj ko艂o 19 ide do wanny i biore dwa piwa,a reszte wypijam przed snem i pije tak d艂ugo a偶 nie zasne. Wczoraj mia艂am wolne i o 9 ju偶 by艂am pijana,zasne艂am wiec jak wsta艂am znow sie napi艂am:(dzisiaj rano liczy艂am wczorajsze puszki i by艂o ich du偶o i dzisiaj juz wypi艂am poranne piwo na kaca. Chce przestac pic bo wykanacza mnie to powoli ale nie wiem jak. Nie mam zamiaru jecha膰 na kolejny odwyk. Mieszkam w ma艂ym mie艣cie wi臋c nie pojde tutaj na grupe "AA",NIE CHCE ZEBY ZARAZ Ca艂e miasto wiedzia艂o o moim problemie:/ zreszta dobra opinia sie nie ciesze. Nie wiem ju偶 co mam robic! Na samobojstwo za mi臋kka jestem chocia偶 cz臋艣ciej miewam takie my艣li.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Skoro sama nie dajesz sobie rady z problemem, to chyba wiesz co zrobi膰, prawda? Kolejny odwyk. Tylko pytanie, czy az tak bardzo zale偶y Ci 偶eby przesta膰 pic? I przede wszystkim, znajd藕 sobie hobby, kt贸re zajmie Tw贸j czas i energie, tak zeby艣 nie mia艂a nawet si艂y my艣le膰 o piciu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
napij sie w贸dy to ci przejdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶esz przecie偶 zacz膮膰 si臋 leczy膰 w innym mie艣cie gdzie ciebie nikt nie zna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ocalony 膰punk w ko艣ciele - marek sowa ,taka ksi膮偶ka, mimo tytu艂u ksia偶ka ma niewiele wsp贸lnego z ko艣cio艂em,przeczytasz kilka opis贸w i refleksji to ci sie odechce ,serio polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O matko ciekawe jaka masz w膮trob臋 dziewczyno ogarnij si臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kto艣21
Jak wcze艣niej pisa艂am wypi艂am dzisiaj poranne piwo na kaca i zn贸w m臋cz膮 mnie my艣li by si臋 napi膰 :/. Teraz jestem w pracy i czuj臋 si臋 fatalnie mam b贸le 偶o艂膮dka,boli mnie g艂owa i trz臋s膮 si臋 mi d艂onie zreszt膮 ca艂a dr偶臋. Sama zastanawiam si臋 co z tym zrobi膰 nie jestem typem osoby,kt贸ra si臋 偶ali :-/ chyba,偶e wypij臋 i wtedy 艂apie mnie ochota na wywalenie z siebie wszystkiego co mnie m臋czy. Nie umiem otwarcie pogada膰 o swoich problemach z drug膮 osob膮 wi臋c wylewam tutaj swoje 偶ale..Dzisiaj z rana mama na mnie wrzeszcza艂a,偶e widzia艂a w jakim stanie wczoraj by艂am i ma dosy膰 mojego chlania i tego jak si臋 wyka艅czam bo nie wyka艅czam tylko siebie samej ale i j膮 bo pami臋ta jakie akcje potrafi艂am odstawia膰 po alkoholu (wcze艣niej pi艂am g艂贸wnie moj膮 ukochan膮 w贸dk臋 z mi臋t膮),po w贸dce by艂am nadpobudliwa i cz臋sto wszczyna艂am awantury,zatacza艂am si臋 cz臋sto porusza艂am temat mojego trudnego dzieci艅stwa wi臋c zamieni艂am w贸dk臋 na mocniejsze piwo "D臋bowe mocne" po piwie nie odwalam 偶adnych akcji zazwyczaj siedz臋 w pokoju,s艂ucham muzyki i rozmy艣lam lub p艂acz臋. Dzisiaj rozmawia艂am z siostr膮 i m贸wi艂a 偶ebym si臋 ogarn臋艂a,偶e wczoraj jej ch艂opak nawet m贸wi艂,偶e jestem masakra i ma mi powiedzie膰 "ogarnij si臋" by艂am u nich wczoraj na chwil臋 tylko co艣 odebra膰 i m贸wi艂,偶e by艂o wida膰,偶e jestem wci臋ta i na ca艂ej klatce jeba艂o piwskiem :(.Og贸lnie nie jestem z艂膮 dziewczyn膮 tylko zagubi艂am si臋 w tym 偶yciu i szczerze nie wiem czy kiedy艣 u mnie za艣wieci s艂o艅ce. Od zawsze by艂o u mnie 藕le :( nie wiem czy teraz b臋d臋 w stanie poradzi膰 sobie w 偶yciu bez u偶ywek my艣l臋,偶e zbyt wcze艣nie zacz臋艂am swoja przygod臋 z tym ca艂ym syfem i zawsze regulowa艂am sobie stany,uczucia wszelkie niepowodzenia i powodzenia albo u偶ywkami albo alkoholem. Dosta艂am ju偶 par臋 razy solidnego kopa w dup臋 mia艂a swoje dna i podnosi艂am si臋 na troch臋 a p贸藕niej zn贸w wraca艂am do pocz膮tku.Jedyny plus jaki teraz u siebie widz臋 to,to 偶e uda艂o mi si臋 rzuci膰 narkotyki ale z narkotykami moim zdaniem 艂atwiej by艂o bo nie s膮 one og贸lnodost臋pne jak alkohol,nie widz臋 ich w sklepach,nie reklamuj膮 ich. Nie wiem czy uda mi si臋 podo艂a膰 i nie napij臋 si臋 dzisiaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trzymaj sie ma艂a, chcia艂abym ci pom贸c, ale to mo偶esz zrobi膰 tylko ty...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja kole偶anka zapi艂a, si臋 na 艣mier膰 przed 40, alkohol to trudny przeciwnik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
masz jakies wsparcie w rodzicach? jestem mama narkomanki mam temat - moja corka jest narkomanka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ty musisz chciec my mozemy jedynie wspierac cie tutaj slowem i trzymac kciuki. Dasz rade tylko chciej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przykro sie czyta takie rzeczy , na forum mozesz dostac dobre slowo ale w praktyce tylko ty mozesz sobie pomoc niestety :( nikt tego za ciebie nie zrobi i nikt za ciebie zycia nie przezyje a ty masz cale jeszcze przed soba dziewczyno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem realistka i uwa偶am 偶e ma艂e s膮 szanse 偶eby艣 z tego wysz艂a ja nie znam nikogo kto by wyszed艂 z alkoholizmu ka偶dy alkoholik z os贸b kt贸re zna艂am stacza艂 si臋 na dno m膮偶 co prawda mia艂 znajomego w pracy kt贸ry rzeczywi艣cie wyszed艂 z na艂ogu ale ma艂o jest os贸b kt贸re wychodz膮 z tego bagna alkohol to trudny przeciwnik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
trudny trudny ale da sie wyjsc z tego , mam znajoma ktora dala rade a byla juz na totalnym dnie , bez dachu nad glowa a dzisiaj elegancka babka pracuje ma mieszkanie i nie pije ani kropelki , malo tego jest tak silna ze spotyka sie z nami chociaz jestesmy pijacy ( nie mylic z pijakami )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e jednak id藕 do tych AA. Nie przejmuj si臋 tym 偶e "ca艂e miasto si臋 dowie" - ci kt贸rych to interesuje zapewne ju偶 wiedz膮, 偶e pijesz. W AA przynajmniej b臋dziesz mia艂a wsparcie grupy, bo oni s膮 w takiej samej sytuacji jak ty. Jest szansa, 偶e ci pomog膮 a na pewno nie zaszkodz膮. Ja tak zrobi艂em i jestem dzi艣 trze藕wym alkoholikiem od 2.5 roku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witaj Ktosiu 21!Ja jestem alkoholiczk膮 w ma艂ym mie艣cie.Od wielu lat na ma艂ej grupie,kt贸r膮 sama zak艂ada艂am.Do du偶ego miasta by艂o za daleko.Wierz mi,偶e i tak wszyscy wiedz膮 o Twoim 膰paniu i piciu.To Twoja szansa na wyj艣cie z na艂ogu.Ci ludzie na ma艂ej grupie mog膮 da膰 Ci wsparcie i nauczy膰 na nowo 偶ycia.Sama sobie nie poradzisz.Nie ogl膮daj si臋 na boki i nie wymy艣laj sztucznych problem贸w bo chodzi o Twoje 偶ycie/lada moment i z pracy wylecisz/. Je艣li chodzi o mnie to:pomog艂am kilkunastu osobom przesta膰 pi膰,ciesz臋 si臋 w mie艣cie szacunkiem,a wszyscy wiedz膮 gdzie maj膮 kierowa膰 pij膮cych.Mamy na grupie rzecznika a pozostali s膮 anonimowi.U nas po prostu jest odwrotnie ni偶 my艣lisz.Jak przestajesz pi膰 i zaczynasz normalnie 偶y膰 to dopiero wszyscy domy艣laj膮 si臋 gdzie chodzisz a grupa zachowuje anonimowo艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ma0.pl/r/r73filmnr550 deadpool caly film jak nie macie gdzie oglada膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mo偶e si臋 zaszyj? Sama nie wiem. Jestem w Twoim wieku Ktosiu u te偶 lubi臋 sobie czasem wypi膰, ale G贸ra 2,3 piwa dziennie z 2 razy w tygodniu... Narkotyk贸w te偶 pr贸bowa艂am, ale przesta艂am z dnia na dzie艅, mia艂am ju偶 dosy膰... Trzymaj si臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kto艣21
Nie mam specjalnego wsparcia w rodzicach. Od dzieci艅stwa chyba nawet nie mia艂am. Z mama czasami pogadam ale jak zaczynam temat moich problemow ona go urywa ,a jak widzi mnie w stanie upojenia to wrzeszczy tylko i mowi,偶e moge isc pod most,nie rozumie mnie. Z tata nie mia艂am nigdy dobrych relacji i nie mam ich do teraz,nie umiem z nim rozmawia膰 i on sam nie umiem,nie powinien mie膰 w ogole dzieci.. Jak zaczyna sie temat mojego alkoholizmu to twierdzi,ze nie jestem alkoholiczk膮 tylko ja lubie chla膰. Kiedy艣 faktycznie lubi艂am ale teraz to "przymus", kiedy dopada mnie g艂od alkoholowy nie jestem w stanie tego opanowac i musze wypi膰,czuje przymus i nie umiem tego opanowac. Ostatnio czu艂am ogromny 偶al,smutek,z艂o艣c po tym jak olal mnie pewien ch艂opak twierdzi艂,ze mu zalezy i chyba mi te偶 zacz臋艂o. Ale wcale tak nie by艂o widocznie.Poczu艂am sie jak szmata,ktora bzykn膮艂 troche sie wy偶ali艂 i zostawi艂. I taki by艂 moj kolejny powod by pic by zrobi艂o mi sie lepiej i zacz臋lam 3 tygodniowy ci膮g. Wczoraj nawet do niego pisa艂am,dzwoni艂am ale nie odbiera艂 wi臋c wykasowa艂am jego numer by mnie wi臋cej po alkoholu nie kusi艂o bym nie robi艂a z siebie idiotki,ktora sie naryuca. Mo偶e jaki艣 facet by mnie odmieni艂,ktos kto faktycznie by mnie pokocha艂 bo nigdy szcz臋艣cia do facetow nie mia艂am. Nie czuje w ogole szcz臋艣cia:( czuje sie jak jaki艣 odrzutek, jak by mnie kto艣 wklei艂 do tego ca艂ego otoczenia. Te偶 powoli trace nadzieje,偶e uda mi si臋 wyj艣膰 z alkoholizmu! Potrafie nie pi膰 2-3 tygodnie ale p贸藕niej wracam.. Pocz膮tki s膮 zazwyczaj "delikatne",a p贸藕niej wracam do starego picia,picia destrukcyjnego. Czeka mnie ci臋偶ka droga by wyj艣膰 o ile faktycznie mnie czeka.. Moja babcia te偶 si臋 zapi艂a kiedy mia艂am 9 lat i 偶a艂uje,偶e jej nikt nie pomog艂.

Udost臋pnij ten post

Gdybys byla szczesliwa to bys nie pila. Taka prawda. Ludzie Cie zawodza i dlatego uciekasz w alko. Jak przestaniesz to tylko bardziej odczujesz "uroki" zycia w sk****alym spoleczenstwie. Nikt Cie nie doceni. Chocbys nie tknela wiecej kropelki i byla z***biscie ogarnieta, ludzie i tak do konca zycoa beda Coe mieli za alkoholiczke i narkomanke. Jak juz zaczelas, nie przestawaj. Jedynie ogranicz troche dla wlasnego zdrowia. Ze wzgledow spolecznych-nie warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gdzie autorko pracujesz 藕r mo偶esz po piwie przyj艣膰 do pracy? Albo na kacu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kto艣21
Po jednym piwie nic nie wida膰,a kaca ratuje woda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kto艣21
Tak Was czytam i zastanawiam si臋 nad poj艣ciem na grupe "Aa",raz by艂am w sumie ale jako艣 specjalnie mi grupa nie pasowa艂a:/ poszukam innej grupy ale nie w swoim mie艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie.,,Nie w swoim mie艣cie,,jest bardzo wygodne.Nie potrzeba przestawa膰 pi膰.Zastanawiam si臋 na jakich odwykach by艂a艣.Dziwne.Nie znam nikogo kto mia艂by takie podej艣cie do sprawy ju偶 po jednym a ty pisa艂a艣 o wielu.Ty si臋 zastan贸w,czy aby na pewno chcesz przesta膰. A tak przy okazji pytanie: na odwykach nie m贸wili przypadkiem,偶e alkohol to te偶 narkotyk?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kup sobie ,aspargin,tonisol ,stres kontrol z olimpu, wit b komplex , kwas foliowy to ci wyciszy nerwy , uzupelni niedobory pozwoli dzwignc sie ogarna膰 ,idz do lekarza niec ci przepisze dragi na nerwy abys spac mogla ,naopowiadj cochcesz nie musisz mowic prawdy o alko tylko gym sl klopoty osobiste oczysc organizm dasz rade sama Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 12:49 Zastanawiam si臋,czy Ty zdajesz sobie spraw臋 z tego co piszesz?Twoja rada jest naprawd臋 prosta:id藕 do lekarza i nie m贸w mu co ci dolega.Spr贸buj tak na przyk艂ad z b贸lem klatki piersiowej.Nie przyznawaj si臋,偶e to mo偶e by膰 zawa艂.Poradzisz sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz moze to lepsze niz nic bo ona nie pojdzie inaczej nigdzie od czegos trzeba zaczac jak sie wzmocni to lepiej dla niej nie zaszkodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kto艣21
W艂a艣nie wr贸ci艂am do domu i czuje sie fatalnie. Wygl膮dam obrzydliwie bo jestem opuchni臋ta od picia,a na dodatek jestem ca艂a obola艂a. Nie wiem co robi膰 dalej ze swoim 偶yciem :/ znalaz艂am jak膮s grupe "AA",spotkanie jest w 艣rod臋 o 16 a ja ko艅cze prac臋 o 17 wi臋c lipa. Dzi臋kuje wszystkim za odpowiedzi:) ide do wanny,a p贸藕niej nie wiem. A,co do lek贸w to bra艂am Relanium,kt贸re mi pomaga艂o niestety lekarz nie chce mi ich ju偶 przepisywa膰 bo uzale偶niaj膮. Bior臋 te偶 leki na chorob臋 afektywna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do Ktos21 Takie pytanie, skad masz pieniadze na piwo jak nie pracujesz? Matka daje Ci kase a alkohol?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Proste rozwi膮zanie, przesta艅 KUPOWA膯 alkohol i unikaj ludzi i sytuacji gdzie on jest spo偶ywany. Dzia艂a 100%, ale to musisz chcie膰 i mie膰 mocn膮 wole, ale jak wida膰 jeste艣 s艂aba, wi臋c pewnie zachlasz si臋 na 艣mier膰. Szkoda, bo mog艂o z ciebie co艣 by膰. RIP!!!

Udost臋pnij ten post