Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

tez macie syndrom biedaka wyniesiony z dziecinstwa?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

jestem dorosla 30 lat zarabiam niby nie za duzo, ale znosnie wychowalam sie w domu, gdzie panowala bieda, ojca brak, dzieci nadmiar. Ciuchy nosze stare, znoszone, szkoda mi na nowe:o nie jezdze na wakacje, bylam na wakacjach 1 raz w zyciu, fundowane dla dzieci z rodzin rozbitych przez szko艂e, nigdy potem na wakacjach nie bylam, bo nie bylo pieniedzy, teraz niby moglabym, ale jakos nie jestem nauczona, troche sie boje, szkoda mi pieniedzy:o meble mam oko艂o 30 letnie, dobre, szkoda mi pieniedzy na nowe:o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
No i co z tego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"fundowane dla dzieci z rodzin rozbitych przez szko艂e"- czemu szko艂a rozbija艂a rodziny? Patologiczna jaka艣 ta szko艂a by艂a...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powinien tam by膰 przecinek:) przed - przez szko艂e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poza tym 偶e lubie od czasu do czasu gdzie艣 wyjecha膰 to mam podobnie. Kupuje co艣 nowego tylko jak stare sie ju偶 do niczego nie nadaje. Je艣li jest jeszcze dobre ale brzydkie czy nie modne to nie kupie nowego mimo 偶e mnie sta膰:o chocia偶 mi akurat z tym dobrze:D zdziwionym zawsze mo偶na powiedzie膰 偶e si臋 jest eko albo 偶e daje si臋 odp贸r wszechobecnemu konsumpcjonizmowi:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odluz troch臋 kasy i kup co艣 now膮 po艣ciel furanki kanap臋 po trochu. Zmus si臋 troch臋 i tyle. Jaki艣 dywanik obrysek. Spr贸buj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
P贸jd藕 teraz kup bluzk臋 i spodnie fajne i perfune durzo nie wydadz膮 na trzy rzeczy. I od razu zaluz lepiej si臋 poczujesz pewnie zobaczysz. Id藕 teraz. Niebzaluj kasy raz si臋 偶yje. A na wakacje pojed藕 nad mo偶e przynaniej na tydz oblicz koszta. Wypoczniesz poczojesz si臋 spikojniejsza i l偶ej ci b臋dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teraz id藕 do sklepu nic nie stracisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kup jakols farb臋 weso艂a i pomaluj 艣ciany w pokoju. Zacznijbcis robi膰 koniec lenistwa czas na zmiany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 tak mam, rodzice budowali dom w latach 80tych, kasy brak, 4 dzieci. ci臋偶ko by艂o, buty i spodnie po bracie, zero rozrywek, zero s艂odyczy, wakacje w domu. teraz jestem doros艂a, mam 2 dzieci, pieni臋dzy mi nie brakuje, ale nie potrafi臋 ich wydawa膰 na siebie. dzieciom kupuj臋 dobre ciuchy, zabawki, gry, komputery, telefony, tablety, ale sobie nie kupuj臋 nic . ubieram si臋 w lumpeksach, bo szkoda mi kasy na co艣 dro偶szego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Idzie wiosna zacznij 偶y膰 i co艣 zmienia膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do kina nie chodze-bo kto widzial placic za film 15 z艂 restauracje nie-bo przeciez w domu z tego mozna 4 obiady zrobic buty dopiero jak sie stare rozpadaja, rozklejaj膮 itp jedzenie kupuje w dyskontach i patrze na ceny przesadnie lubie promocje :o staram sie nie kupowac bez promocji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mam ma艂o wszystkiego bo w dzieci艅stwie mia艂am za durzo bo babcia mia艂a syndrom zbieractwa i to mnie przytlaczalo wszystko. Teraz mam tak 偶e musz臋 tylko mie膰 potrzebne rzeczy i ciuchy. Babcia nazbuerala 70 work贸w r贸偶nego rodzaju ciuch贸w i si臋 walaly po domu po strychu i zawsze by艂 przez to syf. Teraz 偶yje klasycznie. Oczywi艣cie kupuj臋 modne rzeczy. Ale s膮 w szafie a nie po ca艂ym domu. I dywan mam w pokoju jeden jak co艣 to wymieniam. Babcia dywan贸w nazbuerala z 30 na strychu i nigdy ich nie u偶y艂a. Ale rozumiem ja bo babcia p艂aka艂a ze nie mia艂a kiedy艣 ty艂u rzeczy i ci臋偶ko by艂o zdoby膰. Wi臋c nic nie wyzucala. Ja nie lubi臋 zbueractwa. Ja tylko pami膮tek nie wyrzucam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Babcia te偶 nazbierala du偶o pudel starych but贸w nawet porwanych. Ja mam tylko te co s膮 mi potrzebne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma sensu kupowa膰 niczego na si艂臋, 偶adnych ciuch贸w ani perfum, bo b臋dzie ci臋 dr臋czy艂o, 偶e zosta艂y kupione. Naucz si臋 samodzielnego podejmowania decyzji, czego bardziej chcesz, nowych szmat i grat贸w, czy mo偶e jaka艣 dro偶sza wycieczka ciekawa? Wys艂a艂y艣my kole偶ank臋 na wycieczk臋, pojecha艂a sama i pozna艂a tam do艣膰 ciekawych ludzi, a inna kole偶anka ma znajomych z fitness studio i jako艣 zacz臋艂a dba膰 o siebie. Sama musisz znale藕膰 motywacj臋, ca艂a armia psycholog贸w na nic, kiedy sama nie oderwiesz si臋 od tego w czym tkwisz. Mo偶e jakie艣 zwierz臋 ci臋 uszcz臋艣liwi? Chyba, 偶e nie masz warunk贸w, trudno powiedzie膰. Teraz co cz艂owiek to problem, 艣wiat zszed艂 na psy :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
cz臋sto kupuj膮 wszystko na zapas, jakby mia艂a by膰 wojna albo kataklizm jaki艣, tak te偶 maj膮 niekt贸rzy i nie wiem czy to taki syndrom biedy z dzieci艅stwa, czy nie maj膮 nic z 偶ycia opr贸cz chodzenia po galeriach i marketach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣c up-"teraz co cz艂owiek to problem"-m膮drze powiedziane,syndrom naszych czas贸w:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja najlepiej dogadywa艂am si臋 w szkole z kole偶ankami z gorzej sytuowanych rodzin, 偶adna patologia tylko po prostu za ma艂o pieni臋dzy, za du偶o dzieci. Wola艂am takie osoby, ni偶 rozwydrzone i zarozumia艂e dziewczy艅ska z zamo偶nych rodzin, kt贸re twierdzi艂y jakie s膮 wspania艂e, wyj膮tkowe i kupowa艂y sobie co chcia艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kurcze mam podobnie. zawsze sie dwa razy zastaniwoe zanim kupie cos dla siebie. w pierwszej kolejnosci mysle o zonie i dzieciach aby mieli oni, a moze i nawet o tym, aby lepiej odlozyc na gorsze czasy. wynioslem to z domu, tego jestem pewien, gdzie kasa raz byla, raz nie. brat z siostra maja inaczej i slabo im idzie trzymanie kasy i zawsze wydaja - po prostu rozrzutni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to ja z 16:53. mam 34lat :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam Wam sie ogarn膮膰 i z uwag膮 sluchac, notowac i STOSOWAC co proponuje niejaki Ko艂cz Majk, wklepcie w Google tak jak napisalem i prosze o opinie. Sam skorzystalem. Przestancie st臋ka膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam z kolei odwrotnie - przez bied臋 teraz jestem zbyt rozrzutna :/ wydaj臋 wszystko co mam na markowe ciuchy i jakie艣 kolorowe pierd贸艂ki, ale potem zgodnie z zachowaniem wyniesionym z domu "rozpami臋tuj臋" ile to kosztowa艂o, co automatycznie sprawia 偶e 藕le si臋 czuje- i tak w k贸艂ko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kupuj臋 r贸偶ne rzeczy, kt贸re mi nie s膮 do niczego potrzebne. Zdarza mi si臋 w Ikei albo Home&You czy Jysk kupowa膰 jakie艣 ozdoby do domu, latarenki, wazony, lubi臋 si臋 szwenda膰 po tych sklepach, to okropne. Teraz staram si臋 tam nie chodzi膰 :-(

Udost臋pnij ten post