Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się zmotywować do ćwiczeń?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kobietki. Co Was zmotywowalo,ja ciągle sobie obiecuje..ze zacznę i jakoś mi nie idzie.

Gość gość
Zapłaciłam za roczny karnet na siłownię. A że nie lubię tracić pieniędzy, to trzeba go było "zamortyzować" ;)

Gość gość
To ze ja zaczne to robic to sie lepiej poczuje :) od kiedy cwicze widze same pozytywy :) mam wiecej sily, cierpliwosci, minela "depresja", mam czas dla siebie.

Gość gość
zdjecia zgrabnych silnych lasek tez chce taka byc

Gość gość
spojrz w lustro :)

Gość gość
Spójrz w lustro. Zrób zdjęcie. Najgorzej zacząć ☺

Gość gość
Ja mam problem i z zaczeciem i z systematycznościa. Oglądam zdjęcia lasek.myślę sobie chciałabym mieć taki brzuszek, taka pupę a potem nadchodzi mysl .. a jutro zacznę. Dzis mija pół roku od kiedy jutro zaczynam:^

Gość po30stce
Jak nie mozesz sie zmotywowac,zaczac to moze zapisz do jakiegos klubu?Moze z kolezanka?Zalezy czy lubisz cwiczyc sama czy z kims kto prowadzi-wybierasz silownie albo fitness.Na fitnesie mozesz wybrac zajecia ktore lubisz bo chyba nie ma nic gorszego niz zmuszac sie do cwiczen.Ja przeszlam wszystko a zaczelam od fitnessu z prowadzaca bo tez nie moglam sie zmotywowac.Pozniej byla silownia teraz raczej wole sama uprawiac sport na swiezym powietrzu.1,5h co drugi dzien,regularnie,jedyna wymowka jest choroba.Nie ma ze pozno,ze mi sie nie chce.Traktuje to jak cos co trzeba zrobic co 2gi dzien i weszlo w nawyk jak mycie zebow:)

Gość gość
To nie zaczynaj od jutra. Tylko od dzisiaj, od teraz. Zacznij ćwiczyć 15 minut dziennie. Od samej rozgrzewki. Bo jeżeli wcześniej nie ćwiczyłaś to pierwsze nie wytrzymasz i tak całego treningu, o kontuzję łatwiej i złapiesz tylko zakwasy. Co dwa trzy dni dodawaj po 5-10 minut. Włącz sobie muzykę, a jak już będziesz znała większość ćwiczeń i bez problemu je prawidłowo będziesz wykonywać to włącz telewizor, kompa i oglądaj jakiś film, serial. W trakcie treningu popijaj wodę i koniecznie rozciągnij mięśnie po ćwiczeniach.

Gość po30stce
Tak najlepiej zaczac od juz tylko jesli nigdy sama nie cwiczylas to nie wiem czy dasz rade,Chcesz cwiczyc w domu bez przyrzadow czy z czyms tam albo na jakims sprzecie?Jaki cel chcesz osiaganac?

Gość gość
Dziewczyny zastosowalam sie do waszej rady i zaczęłam dziś od hula hop:^ chciałabym ćwiczyć sama w domu. Chce zrzucić z 2-3 kg. Wyszczuplic talię i brzuch bo tam się najbardziej odkłada i ramiona .ogólnie popracować nad ciałem. Ujędrnic i wysmuklic. Najgorsze zacząć bo nie ma widocznych efektów.:/

Gość pakier
najtrudniej jest się zmotywować i zacząć, często przeszkodą jest obawa, że nie będziemy wiedzieli jak się zachować na siłowni ale nie ma się czego bać, w tym artykule znajdziecie praktyczne porady co i jak, podczas pierwszego razu z siłownią: www.cmcfrombork.pl/2016/01/03/kilka-porad-dla-osob-wybierajacych-sie-na-silownie/

Gość gość
Mnie motywują ginące centymetry i kilogramy. Na początku odchudzania kupiłam sobie za małe o 3 rozmiary spodnie. Teraz są za duże o rozmiar :). Jeśli nużą was ćwiczenia ala Chodakowska, może to akurat nie jest dla was, spróbujcie jazdy na rowerze, siłowni, biegania, pływania czy nordic walkingu. Teraz jest piękna pogoda, aż żal nie z niej nie skorzystać i ćwiczyć w domu.