Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje pomocy 111

Mąż zmusza mnie do zaszczepienia dziecka. Grozi rozwodem i ograniczeniem praw

Polecane posty

Gość potrzebuje pomocy 111

Mąż wie, że jestem przeciwna szczepieniom zarówno dzieci jak i dorosłych. Jest masa informacji na ten temat. Zagroził, że jeśli nie zaszczepię dziecka, złoży pozew i ograniczy mi prawa do opieki nad dzieckiem i nie da grosza alimentów na mnie (ja nie pracuję). Nie wiem, co mu się stało. Przez 3 lata byliśmy bardzo zgodnym małżeństwem. Kilka miesięcy temu urodził nam się synek. Mąż jest w nim zakochany, a mnie pomaga we wszystkim. Odkąd zaczęłam mówić, że nie pozwolę dziecka zaszczepić (mogą mi tylko dowalić grzywnę, nic więcej!), w męża coś opętało. Wpadł w furię, zaczął się drzeć na mnie, że jestem głupia, że przeszłam prawnie mózgu, że chcę zabić nasze dziecko. Od miesiąca się nie odzywa do mnie, daje tylko pieniądze na zakupy i nie odzywa nawet słowem do wieczora. Spędzamy razem czas tylko przy dziecku, a on je i tak bierze do swojego pokoju. Grozi mi rozwodem i ograniczeniem praw do opieki nad dzieckiem, zaczął mnie nawet nagrywać!! To jest chore. Wszystkie koleżanki mówią że on jest chyba chory psychicznie. Za tydzień termin szczepienia, a ja panicznie się boję, że podam dziecku trucizny sponsorowane przez koncerny farmaceutyczne celem depopulacji ludzi!!! Wszędzie o tym piszą! Rtęć, konserwanty, dzieci dostają porażenia, autyzmu, zespołu Downa po szczepionkach! Z mężem mam też ten problem, że nie wyraża zgody na chrzest dziecka, stał się agresywny słownie, powiedział, że za to co chcę zrobić dziecku nie chce mnie znać. On odejdzie tak czy siak, czuję to. Boję się, że ograniczy mi prawa rodzicielskie a ja chcę tylko DOBRZE DLA MALUSZKA!!! Jak się bronić, jak go odwieść od szczepienia dziecka? Już nie chodzi mi o małżeństwo, nie kocham go już i tak po tym co powiedział i co mi robi, ale jak ochronić dziecko??

Gość gość
O ja pier***ę. Zespołu Downa po szczepionkach? Takich bredni jeszcze nikt na tym forum nie wymyślił, nawet największe przeciwniczki szczepień. Gratuluję - jesteś pierwsza!!! Poza tym, jeżeli urodził się kilka mieięcy temu, to już na pewno, albo miał kilka szczepień, albo dopiero teraz coś ci się na mózg rzuciło. Współczuję mężowi żony.

Gość gość
I bardzo dobrze. Jeszcze cię w Tworkach powinien zamknąć za takie urojenia i bzdury. W ogóle to tacy kretyńscy proepidemicy powinni mieć z urzędu odbierane dzieci a ich samych powinno się wysyłać na leczenie psychiatryczne.

Gość gość
To chyba jakies prowo bo nikt takim debilem nie jest xd zespół downa? Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby za pomocą strzykawki wstawić komuś dodatkowy chromosom

Gość gość
Madry facet, a Ty kobieto sie lecz.

Gość gość
A ja cie rozumiem. Ten koles z gość dziś sie nie zna, sa przypadki ze dziecko dostalo downa od szczepienia. On jest pewnie z big farmy i lobbystuje za takimi szczepionkami. Uwazam, ze powinna zglosic sie do dobrego psychologa i prawnika. Psycholog Cie pokieruje i prawnik nie pozwoli twojemu mezowi Cie przesladowac. Modle sie za Ciebie i niech Bog sprawi zeby Twoje dzieciatko bylo zdrowe i bezpieczne. +

Gość gość
Należy szczepic dzieci! Nazaraz dziecko na niebezpieczeństwo! Po co czytacie te brednie,żeby nie zaszczepić? Sama miałaś szczepienia a dziecku bronisz? Mąż ma absolutną rację a Ty się lecz! ! Jakas moda powstała antyszczepienna,chore mamuśki próbują być na topie a i tak będą tego żałować za kilka lat! !

Gość gość
dziś Downa się nie dostaje. Z downem się rodzi. Większych bredni jak ta że może być wynikiem szczepionki jeszcze na kafeterii nie czytałem, chociaż było wiele konkurencji.

Gość gość
I twoj mąż dobrze robi ja go popieram. Bo takie matki jak ty tylko narażają żyvie dziecka i gwarantuje ci że sąd jemu przyzna rację. Mądry facet po prosty a ty? Idz dobie wszczep móz

Gość gość
Zespół downa po szczepionkach, hahahahahaha :D

Gość gość
Co za bzdury!Genetyka sie klania!A z tym autyzmem nie przesadzajcie.Ludzie zaczeli go laczyc ze szczepieniami bo najczesciej jest wykrywalny miedzy drugim a trzecim rokiem zycia wtedy kiedy przypada okres ostatnich szczepien!Juz dawno o tym pisali!Kazdy pediatra o normalnym rozumie zaszczepi swoje dzieci....

Gość gość
W przedszkolach powinien byc zakaz przyjmowania nie szczepionych dzieci,badz osobne grupy utwozone.I jestem za karaniem takich mamusiek jak autorka,nawet po kilkadziesiat tysiecy!

Gość gość
i slusznie bo ty jestes w tym momencie najgorszym zrodłem niebezpieczenstwa dla dziecka

Gość gość
Akyrat z downem nie macie racji.

Gość gość
rozumiem że ty twoje rodzeństwo niie byłyście szczepione nie? jakoś w moim wieku wszyscy byli szczepieni i żadnych powiklan nie bylo a teraz nagle wszystkie dzieci autyzmu dostana?? nie zastanawia cie to ze kiedys bylo ok a teraz nagle nie jest? ja sie mezowi nie dziwie,on chce chronic dziecko.. a poza tym dlaczego ma byc tak jak ty chcesz?? dziecko jest wspolne i on tez ma cos do gadania

Gość gość
Kuedys nie bylo potrojnej szczepionki mmr, byla tylko pojedyncza na odre

Gość gość
Mam troje dzieci ,starsze wyszczepione,zadnych powikłan nawet obrzeku.Najmłodszy po szczepieniu omało nie umarł,jego dzielny tata go reanimował.Dlugo był w szpitalu.Powikłania są ignorowane.W Polsce za wczesnie sie szczepi Dogadaj sie z mezem ze szczepicie od roku.A z tym downe to przegiecie, to niemozliwe bo genotypu po urodzeniu nic nie zmieni.

Gość gość
Szczepienia na odre,wtedy pojedyncze w prowadzono dopiero w 1979 r.Od kilunastu lat szczepia szczepionkami ktore firmy wygrały przetarg.Od jskiegos czasu sa to szczepionki ktore zalegają w magazynach w USA i Kanadzie( placą odszkodowania za NOP).Ja jestem rocznik 1977 i jak wiekszosc z mego pokolenia przeszłam odre i rodzice nie kojarza zadnego zgonu

Gość gość
Szczepienia na odre,wtedy pojedyncze w prowadzono dopiero w 1979 r.Od kilunastu lat szczepia szczepionkami ktore firmy wygrały przetarg.Od jskiegos czasu sa to szczepionki ktore zalegają w magazynach w USA i Kanadzie( placą odszkodowania za NOP).Ja jestem rocznik 1977 i jak wiekszosc z mego pokolenia przeszłam odre i rodzice nie kojarza zadnego zgonu

Gość gość
już nawet w skutkach ubocznych w ulotce jakiejs szczepionki podali AUTYZM wiec jednak cos sie ruszylo i cos w tym jest; a twoj mąz to kretyn, nie liczy sie z Toba, dziwne to dla mnie, powinien siedziec cicho i Cie sluchac, co to za mąż?? moj ojciec sie sluchal zawsze mojej matki jak ulegly piesek, a u Ciebie to jakos dziwnie jest

Gość gość
gość dziś już nawet w skutkach ubocznych w ulotce jakiejs szczepionki podali AUTYZM wiec jednak cos sie ruszylo i cos w tym jest; a twoj mąz to kretyn, nie liczy sie z Toba, dziwne to dla mnie, powinien siedziec cicho i Cie sluchac, co to za mąż?? moj ojciec sie sluchal zawsze mojej matki jak ulegly piesek, a u Ciebie to jakos dziwnie jest x puknij się w głowę i to tak solidnie- ON TEŻ JEST RODZICEM I MA PRAWO DECYDOWAĆ O DZIECKU

Gość nikkaaasa
Twój mąż to bydlak. Nie liczy się z Tobą. Kopnij go w dupę. Znajdź dobrego prawnika i rozwód z jego winy. Przypadnie Ci połowa majątku, duuuuże alimenty na CIebie i dziecko, na dziecko dokąd będzie się uczyć (nawet dożywotnio), na Ciebie też. Każde pogorszenie Twojej sytuacji materialnej i alimenty idą w górę. Moje koleżanki w takiej sytuacji celowo zaniżają dochody i robią sceny, a sędzia dowala większe alimenty.

Gość gość
Wy zagorzałe zwolenniczki szczepień nie bądźcie takie pewne siebie bo wy nie przeprowadzałyście badań nad szczepieniami, nie wiecie tak naprawdę co tam sie dzieje w laboratoriach i kto ma w czym jakie intencje i biznes. Rozumiem że mogą być jakieś rzeczy rozdmuchane niezgodnie z prawdą ale też wiara w to że cały świat medyczny jest w porządku i różowy i bezinteresowny też jest naiwnością. Ja swoje dziecko szczepiłam ale nie mam żadnej pewności czy dobrze zrobiłam dlatego nie śmiałabym tak agresywnie atakowac kogoś kto się nie odważył szczepić. To jest niczym nie poparta bezmyślna arogancja na zasadzie "bo ja tak uznałam bo tak jest najprościej to inni muszą to samo myśleć co ja"

Gość gość
Twój mąż to bydlak. Nie liczy się z Tobą. Kopnij go w d**ę. Znajdź dobrego prawnika i rozwód z jego winy. Przypadnie Ci połowa majątku, duuuuże alimenty na CIebie i dziecko, na dziecko dokąd będzie się uczyć (nawet dożywotnio), na Ciebie też. Każde pogorszenie Twojej sytuacji materialnej i alimenty idą w górę. Moje koleżanki w takiej sytuacji celowo zaniżają dochody i robią sceny, a sędzia dowala większe alimenty. x jaka ty głupia jesteś, alimenty na dziecko są dopóki się ono uczy, ale nie dużej niż do 24 roku życia, a nie dożywotnio głupia pipo, a na byłą żonę płaci się max do 5 lat po rozwodzie, o ile jej sytuacja materialna się w tym czasie nie poprawi albo ponownie nie wyjdzie za mąż

Gość Jakie to żenujące
Jesteś psychiczna i powinni odebrać ci prawa do opieki nad dzieckiem.Tylko TWORKI ci pomogą.Współczuję mężowi takiej debilki.

Gość kancelaria kce
gość wczoraj Jako prawnik zmuszony jestem powiedzieć, że jesteś w błędzie. Nie ma takiego zapisu o 24 roku życia. W praktyce może to być nawet 50 lat, jeśli dziecko nie może się usamodzielnić. Przyczyniasz się do rozpowszechniania głupot i potem przychodzą do mnie ludzie z takimi sprawami - bo taki kretyn jak ty napisał w internecie jakaś bzdurę. Nie, to NIE JEST 24 lata i nie jesteś w stanie podać mi żadnego źródła tej bzdury.

Gość gość
Autorko, możesz mi wyjaśnić mechanizm powstawania trisomii drogą iniekcji? Mam wykształcenie w dużej mierze związane z medycyną, ale nie znam takiego przypadku.

Gość gość
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Child_with_Smallpox_Bangladesh.jpg to jest dziecko chore na ospe (nieszczepione, mniejsze moze tego nei przezyc, taki przypadek teraz wystepuje w USA) http://vrachfree.ru/images/meningokokkovaya-infektsiya-u-detej2.jpg ---te na meningokoki - w USA kolejny przypadek, dziecko nie przezylo to, ze WY biegalyscie sobie z katarkiem, ospa miala parenascie kropek ktorym wystarczyl fiolet, nigdy nie mialyscie nawet cienia podejrzen polio....za to mozecie dziekowac waszym rodzicom, a i tak to malo powiedziane bo decyzja nie nalezala za bardzo do nich...jak wasze dzieci zaczna cierpiec na zapomniane prawie SMIERTELNE choroby to z pewnoscia wasze dzieci kupia wam za to z wdziecznosci kwiaty.

Gość gość
I dobrze ty tępa dzido w d***e sie poprzewracalo. Później przez takie kultu krowy wracają chroby niewidziane od 30 lat. Dobrze ze chlop mądry chociaz

Gość gość
smierdzi mi to paranoją...(autorko oczywiscie) przeczytaj sobie objawy