Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powiedzieć o ciąży rodzicom? mam 16 lat.

Polecane posty

Gość gość

Prosze was o pomoc, nie mam pojecia co mam robic, jak mam powiedziec rodzicom o ciazy? Jestem juz w 7 miesiacu i narazie wiem o tym tylko ja i moj chlopak, co jest troche dziwne bo brzuch juz widac. Myslalam zeby pogadac ze starsza o 2 lata siostra albo z babcia ale bardzo sie boje. Uwazam ze juz powinni sie o tym dowiedziec aby mieli czas zeby sie z tym oswoic. Boje sie co bedzie ze szkola, jestem w 3 gim i nwm czy bende musiala chodzic do konca czy jak, co z testami i bierzmowaniem. Powiedzcie jak to wyglada jesli ktos mial podobna sytuacje. Poza tym boje sie ze z dzieckiem jest cos nie tak, jeszcze nie bylam u lekarza a wiem ze powinnam ;/ Ogolnie prosze o jakies wsparcie i radę, nie chce zadnych komentarzy pouczajacych itd bo ja wszystko wiem ze bylam nie odpowiedzialna itd ale teraz chce to zmienic :)

Gość gość
Jesteś bardzo młodziutka, ale nie pierwsza która w tym wieku będzie mamusią, mam nadzieję ze odpowiedzialna dlatego jako pierwszy krok świadczący o odpowiedzialności powinien być wizyta u lekarza ginekologa. Dzięki temu unikniesz zmartwień o zdrowie dziecka i niepotrzebnych kłopotów w przyszłości. Porozmawiaj z rodzicami, tak zwyczajnie-otwórz się przed rodzicem z którym masz lepszy kontakt, sądzę że z mamą, ale róznie może być. Rozmowy z babcią raczej nie polecam, chyba ze jest super nowoczesna i wyrozumiała. Siostra? hmmm to tez zależy od tego jaka jest. Szkoła, powinnaś dać rade do konca chyba ze znajomi będą utrudniali życie.

Gość gość
Prowo

Gość gość
0/10

Gość Tesciowa2 synowych
Rozmowa! Zawsze możesz oddać do kochającej rodziny dzieciątko! Idź do lekarza a potem Powiedz mamie! Daj znać po wizycie co z dzieckiem,czy zdrowe, no i co nosisz pod serduchem :-) zawsze możesz mamę wziąć że sobą na badanie,będzie ci lżej, zobaczy to zawsze zmieknie ;-) a ojciec dziecka? Gdzie? Ile ma lat? Wie? Bądź dzielna! Dasz radę!

Gość gość
Agacia jak mąż? Dalej taki nygus? Z obiema lewymi łapami? Bulion wstawiony? Psychologa odwiedzilas ? :O żal mi cię...

Gość gość
MAMO !, TATO! jestem w ciąży ;)

Gość gość
prowo. nikt nie jest tak glupi, zeby nie isc do tej pory (czyli 7 miesiac)do lekarza.... :O

Gość gość
"prowo. nikt nie jest tak glupi, zeby nie isc do tej pory (czyli 7 miesiac)do lekarza...."- oj, jest. Leżałam na patologii ciąży z dorosłą babką, 30 lat, która właśnie dopiero w 7. miesiącu poszła pierwszy raz do ginekologa, bo "ona czuła że jest wszystko w porządku". Mówiła że i tak zorientowała się jak było za późno żeby zaliczyć wizytę i mieć becikowe, a potem nie widziała potrzeby. Słuchałam kiedyś też rozmowy lekarki z położną o innej babce która była przede mną, bo położna jej kartę ciąży uzupełniała, i lekarka potwierdzała "tak, 28 tc*****erwsza wizyta w ogóle". Więc nie takie cuda się zdarzają... Prowo, nie prowo, zwykle rodzice wolą w takich przypadkach udawać że nie widzą i wmawiać sobie że się córci przytyło po prostu.

Gość gość
Idziesz do matki i mówisz "mamo, porozmawiajmy jak matka z matką"

Gość gość
Nie mów,wpadnij do nich w nocy do pokoju za 2 miesiące i krzyknij mamo rodze!

Gość Ale to już było
Ten post to PROWOKACJA.Nie uwierzę że w szkole nie zauważył brzucha!

Gość gość
0/10 postaraj sie lepiej na przyszlosc miernoto

Gość gość
Wiem ze powinnam isc, ale boje sie, nie wiem jakie dokumenty wziasc i czy moge isc sama. Nie wygarniajcie mi ludzie moich bledów, ja wiem ze je popelnilam ale tak naprawde nikt z was nie wie jaka dokladnie jest moja sytuacja, postaw sie na moim miejscu, jestem przerazona, ale mimo tego jakos sie nie poddaje i wierze ze zycie sb jakos uloze. Osoby ktore nie chca mnie wesprzec nie powinny sie wgl wypowiadac bo to nie ma sensu i niczego nie zmieni. Brzucha nikt nie zauwazyl bo caly czas chodze w luznych bluzach i w dodatku nie jest jeszcze taki duzy. Ojciec ma 17 lat, wie, i nie ma zamiaru zostawiac mnie z tym samej.

Gość gość
A w szkole na wfie jak cwiczysz? Provo

Gość gość
Skończcie z tym prowo imbecyle to wy tylko tu prowokujecie

Gość gość
Tak jak Kaśka powiedziała w "Koglu moglu"

Gość gość
Teraz mialam ferie, przed feriami brzuch byl mniejszy niz teraz, wciagalam brzuch, nosilam luzne koszulki, i zwalnialam sie z cwiczen kiedy zle sie czulam, moja ocena z wf na polrocze zostala obnizona poniewaz sie obijalam i pani chyba juz zaczela cos podejrzewac ale jak narazie siedzi cicho. Jutro koncza sie ferie wiec pewnie wyjdzie to niedlugo. Dlatego wolalabym powiadomic wczesniej rodzicow

Gosciu 10.52 chyba osoby ci sie pomylily bo ja nie jestem to agatka o ktorej tu tak glosno nawet dokladnie na nick nie spojrzalas a wrzucasz mnie z nia do jednego worka!!!!

Gość gość
wciagala brzuch :O hahahahhahaa jakbys byla w ciazy, to bys wiedziala, ze bedac w ciazy brzucha nie da sie "wciagnac" :D

Gość gość
Musisz jak najszybciej powiedziec rodzicom. To bedzie najbardZiej odpowiedzialne. Musisz tez koniecznie isc do lekarza. To ze nie zadbalas o dziecko i nie chodzisz nigdzie nawet raz na trymestr to straszne. Przeciez Ty nawet noe wiesz który to tydzień. Musisz to szybko zmienic. Masz 16 lat ale dzieckiem juz nie jestes

Gość gość
No to chyba ty w ciazy nigdy nie bylas. Da sie wciagnac, przeciez brzuch nie jest twardy caly czas. Im pozniej tym ciezej ale ja jakos troche sie da, wiec nie wciskaj kitu ze sie nie da

Gość gość
Nie da się wciągnąć ciazowego brzucha gimbazo.

Gość gość
Kurde to widocznie jestem cudotwórcą.. Nie bylas w ciazy to sie nie wypowiadaj

Gość gość
Niektore kobiety mogą wciągnąc lekko brzuch nawet przez cala ciaze a inne w ogole tego nie potrafia, takze twierdzenie ze nie da sie wciagnac jest nie prawdziwe

Gość gość
jak powiedzieć ? z taką samą odwagą z jaką poszło się do łóżka :-D

Gość gość
Tak naprawdę to niewiadomo czy to 7 miesiąc skoro u lekarza nie byłaś,po co dziecko i siebie narażać na stres w końcu już czasu nie cofniesz. Zgadzam się z wypowiedzią wyżej że z tą samą odwagą co do łóżka poszłaś.