Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Katolicy i ich beznadziejne zachowanie

Polecane posty

Gość gość

Od kilku lat mam styczność w katolikami, ze względu na specyfikę wykonywania pracy. W firmie, w której pracuję zajmujemy się szkoleniami w parafiach, na które uczęszcza bardzo dużo osób. Przez te kilka lat wyrobiłem sobie bardzo złe zdanie o katolikach. Wszędzie tylko chcą głosić to swoje miłosierdzie, miłość do bliźniego, a zachowują się zupełnie w odwrotną stronę. Dużo chamstwa, zawiści, prostactwa i karygodnego zachowania, to jest norma na porządku dziennym, u ludzie, którzy uważają się za świętych, bo chodzą do kościoła, nie mają z dobrym przykładem niczego wspólnego. Nie dawno po jednym spotkaniu, kiedy wyszliśmy z kościoła, jakiś gość na parkingu, który był z rodziną na tym spotkaniu, krzyknął do nas "ej k***a ruszcie się, bo chcemy wyjechać". Potem jeszcze obsypał nas epitetami w stylu: barany, p***busy itp. Katolik. Zastanawiam się nad istotą tego całego g****a ze strony chrześcijaństwa, bo nawalają o tym zbawieniu, miłości, zgodzie, a sami zachowują się jak ostatnia hołota. Obracając się w ich towarzystwie poznałem ich na wylot i widzę, że to są ludzie, którzy żyją na pokaz, a po pokazie wracają do swojego smutnego życia żeby siać frustrację. Sam jestem katolikiem, wierzę w Boga, ale potrafię zachować dystans. Szkoda, że większość ludzi, którzy chodzą do kościoła przy każdej okazji, robią to na pokaz, żeby tylko pokazać jacy to oni są super.

Gość gość
Zmień zabobon jak ci coś nie pasuje.