Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy rozjaśnione suche ale ...

Polecane posty

Gość gość

Witajcie,możecie mi doradzić jaką odżywkę,szampon zastosować na włosy rozjasnione które są suche,puszą się,strasznie się plączą i ciągną po umyciu ale także strasznie szybko przetłuszczaja się u nasady,nie mają objętości...może coś z zwykłego sklepu lub też prosto z hurtowni?

Gość gość
Olej kokosowy. Na kilka godzin pod folie, recznik i potem zmyc szamponem. Sama zobaczysz jak to dziala w porownaniu z dennymi odzywkami.

Gość gość
Super wypróbuję olejek :)

Gość gość
Tylko musisz odkryc pewnie metoda prob i bledow ile tobie potrzeba. Czesto sie naklada za duzo, trudno to zmyc i wlosy sa tluste. Mnie na dlugie wlosy wystarcza ilosc okolo lyzki stolowej (po stopieniu). Poten wmasowuje w skore i reszte delikatnie w farbowane pasma. Owijam folia, recznikiem i albo na 2h albo na noc, jesli masz czas rano myc glowe. Powodzenia. Dla mnie super i stosowalabym tylko to, ale czasem kupuje te zwykle gowniane odzywki bo to szybsze. Ale efekt jest naprawde innej klasy jesli masz cierpliwosc.

Gość gość
Ok dzięki za radę...wolę poeksperymentować z olejkiem niż płacić dużo kasy za odżywki które także na moje długie włosy starczaja na 3-4 mycia...martwię się tylko czy nie zaczną jeszcze bardziej się przetluszczać u nasady...zazwyczaj zawsze myje włosy na rano,bo gdy umyje wieczorem na rano już są przetluszczone u nasady :(

Gość gość
Blog Anwen polecam, i inne włosomaniackie. Tam się dowiesz wszystkiego o olejowaniu, myciu odżywką, dobrych półproduktach etc. :)

Gość gość
To nie musisz nakladac na nasade. Ludziom pomaga, jesli maja sucha skore glowy. Ja nie mam, ale nie mam tez problemu z przetluszczaniem, wiec nakladam aby skore nawilzyc i wykonac masaz. Ale kazdy stosuje olej kokosowy wedlug wlasnych potrzeb, sa rozne wersje.

Ja zdecydowanie polecam CI szampony i odżywki marki L'biotica. Na zepsute włosy i suche polecono mi serię REPAIR. Kupiłam je w aptece. Z tego co słyszałam, to olej kokosowy, a w zasadzie wszystkie oleje na dłuższą metę nie są zbyt dobrym rozwiązaniem, gdyż oblepiają włosy..

Anusia, a gdzie kupujesz te szampony? Ja widziałam ostatnio promocję w Hebe. Szampon L'biotica kosztował 21 zł. Mam nadzieję, że będzie warty swojej ceny :)

Gość argisia
Moje włosy tez zrobiły się suche po rozjaśnianiu i wyglądały trochę jak siano. Mi pomogła odzywka arganowa Thermoliss z Inoar'u. Przy okazji dobrze zabezpiecza włosy przed wysokimi temperaturami ( czasem używam lokówki, więc ta funkcja bardzo mi się przydaje). Odżywka ma ładny zapach, który długo unosi się na włosach- mega polecam :)