Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiadas

Silne zaparcia w ciąży

Polecane posty

Gość mamusiadas

Co polecacie na problemy z wypróżnianiem w ciąży? Szukam sprawdzonych metod, bo męczarnią to dla mnie ogromną jest.. Kobiety to się muszą natrudzić..

Gość JUREK HYDRAULIK
Należałoby udrożnić od/byt.

Gość gość
śmieszne komentarze... a dobrze wiem, że w takiej sytuacji do smiechu nie jest... Człowiek nie dość że się martwi o maluszka to jeszcze problemy ma ;/ ciężko, ciężko. Mnie mama w takich chwilach robiła kompoty ze śliwek, a w aptece polecili mi dicopeg na zaparcia by uregulować wszytsko. Trzymaj się i nie poddawaj!

Gość gość
Sliwki,sok z kapusty kiszonej( szklanka), czopek.Ja w ciązy to z tego powodu prawdziwe mekki wycierpiałam

Gość gość
Można stosować dicopeg, oczywiście jeśli wcześnie nie zadziały śliwki,kefir itp. problem zaparć w ciąży jest bardzo częsty i często też idzie się na łatwiznę a można spróbować jeść nieco inaczej niż zwykle.

Gość gość
a ile razy ten dicopeg można brać na dzień? Dużo osób mi ten lek polecało, a że zaparcia w ciąży wracają do mnie za często to myślę o stosowaniu tego leku.

Gość gość
ja dicopeg stosowałam 3 razy dziennie. mnie wystarczyło i pomógł on bardzo ;)

Gość gość
Ja stosowałam czopki evaqu, ginekolog mi je polecił, mniej więcej po kwadransie od aplikacji czuje sie potrzebe skorzystania z toalety.

Już raz pisałam w podobnym temacie dlatego pozwolę sobie przekleić: wiele kobiet niestety cierpi na zaparcia w ciąży. I co ważne, jest to normalna przypadłość, co nie znaczy, że powinniśmy ją bagatelizować. Dzieje się to w efekcie zwiększonego wydzielania progesteronu w organizmie kobiet spodziewających się dziecka. Najczęściej zaparcia w ciąży występują w pierwszym trymestrze, potem mogą ustąpić. Na zaparcia w ciąży pomaga: - odpowiednia dieta, - włączenie aktywności fizycznej do naszego grafiku zajęć, - dodawanie do posiłków kozieradki czy też siemienia lnianego, Powinniśmy też wyeliminować całkowicie cukier z posiłków, a takze fast foody, makaron, białe pieczywo i ryż. O tym, że powinniśmy dużo pić, najlepiej naturalnej wody mineralnej z pewnoscia większość kobiet wie, ale zawsze warto przypomnieć. Niestety jeżeli zaparcia będą się utrzymywać należy niezwłocznie skontaktować sie z lekarzem prowadzącym naszą ciążę.