Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500zl plus a studia.. nalezy sie??

Polecane posty

Gość gość

Witam mam meza i jestem mama jednego dziecka , nasz dochod nie przekracza progu dochodowego 800zl na osobe w rodzinie. Od pazdziernika planuje rozpoczac studia i w zwiazku z tym slyszalam od znajomej ze studentom nie nalezy sie dodatek 500zl na dziecko. Moje pytanie czy tak naprawde jest? A jesli tak to dlaczego skoro wydatkow bedzie wiecej a dochod ten sam pozostaje dodam ze studia platne.

Gość gość
Jesli ktos jest w temacie prosze o odpowiedz.

Gość gość
studentom jako dzieciom nie należy się

Gość gość
chyba dostaniesz ale twoja matka nie bedzie mogla brac na ciebie zadnych zasiłków

Gość gość
Nie mieszkam z rodzicami tylko z mezem i dzieckiem, rodzice nie pobieraja na mnie zadnych zasilkow. Moj synek ma 3 lata dopiero. Maz pracuje i pobieramy 89zl rodzinnego na dziecko.

Gość gość
Nasz laczny dochod z wszystkich zrodel to okolo 2000zl miesiecznie a na 3osoby musielibysmy miec 2400 by osiagnac prog dochodowy 800zl na osobe. Moje drugie pytanie czy bedac na studiach i dostajac stypendium socjalne lub naukowe ktore w polaczeniy z dochodem prxekroczy 2400 dostane dodatek na dziecko? Czy stypendium jest wogole wliczane do dochodu? Ze stypendium chciala bym pokryc koszt czesnego za studia wiec w rezultacie to zaden znaczacy dochod bo i tak bede jeszsze musia dolozyc ze swoich pieniedzy na czesne mimo stypendium

Gość gość
stypendium to jest dochod